Швеция прекрати разследването срещу Джулиан Асандж

Той живее от 5 г. в еквадорското посолство в Лондон
19 май 2017 13:23, Елка Василева
8
Швеция прекрати разследването срещу Джулиан Асандж
Джулиан Асандж. Снимка: архив, Reuters

Шведската прокуратура заяви, че прекратява предварителното разследване на обвиненията за изнасилване срещу основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж, слагайки края на седемгодишна юридическа сага, предаде Ройтерс.

Главният прокурор Мариан Ню днес реши да бъде прекратено предварителното разследване срещу Джулиан Асандж за предполагаемо изнасилване, се казва в изявлението на прокуратурата.

45-годишният Асандж живее в еквадорското посолство в Лондон от 2012 г., където намери убежище, за да избегне екстрадиране в Швеция заради обвиненията в изнасилване, които той отрича, пише БТА.

Асандж, който в момента на образуването на делото се намираше във Великобритания, твърдеше, че ако бъде екстрадиран в Швеция, оттам може да бъде предаден на САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ШвецияДжулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Асанж, разбира се, е герой!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва да го маскира тайно и да го изведат , хем ще се съберат със Сноудън. Сериозно ви говоря! Само че каква маскировка, ами някаква пластика и да прилича на жена , уж чистачката си тръгва. Оттам, в дипломатичен самолет, в тоалетната - и хоп, Москва!Обаче аз взех, че изръсих тук всичко....
4
0
 
6
 
! Отговори
гер преди 6 години
той реално 5 г е в затвора!ве4е е излежал!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се заблуждавайте, този човек жив няма да отиде в САЩ, защото ще умре в момента, в който стъпи на тротоара пред посолството на Еквадор.
2
0
 
19
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Искат да го подмамят навън и ще си го задържат направо ЦРУ или ФБР по някакви други обвинения например шпионаж или нещо подобно.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега им остава план Б - разработен лично от Хилъри Клинтън - с дрон да бомбандират посолството. Както си е в Лондон. Именно зарадо тоя си план, тя получи и прякора си - Килъри.