Салман Абеди - името на атентатора от Манчестър

Британски медии извадиха името му, властите засега мълчат
Обновена: 23 май 2017 19:42 | 23 май 2017 18:35, Красимир Ангелов
58
Салман Абеди - името на атентатора от Манчестър
Снимка: БТА

Извършителят на самоубийствения атентат в Манчестър е известен на британските власти, съобщава CBS News, позовавайки се на свои източници.

Още по темата

Според тяхната информация името на терориста е Салман Абеди, на 23 години. Британските власти същи потвърдиха, че са идентифицирали предполагаемия атентатор от Манчестър като Салман Абеди. Повече подробности за него не се съобщават на този етап.

Според британски медии пълното име на предполагаемия атентатор е Салман Рамадан Абеди и той е на 22 години. В. "Гардиън" твърди, че става дума за жител на Манчестър от либийско потекло.

Според информациите се предполага, че нападателят е пътувал от Лондон за Манчестър с влак, предаде Ройтерс.
Телевизия ITV пък съобщава, че днес полицията е извършила обиск на адреса в Манчестър, на който е живеел Абеди и е наредила на съседите да не напускат жилищата си. Именно там била извършена и контролирана експлозия, за която медиите съобщиха по-рано днес.

Малко по-рано днес британската полиция арестува 23-годишен мъж във връзка с терористичното нападение, което бе извършено след концерта на поп звездата Ариана Гранде на стадион "Манчестър Арена“ в понеделник вечер. Отговорност за атентата, при който загинаха 22 души, а близо 60 бяха ранени, пое групировката "Ислямска държава".

Атентаторът също загина при нападението.

Същевременно стана ясно, че международната полицейска организация Интерпол ще съдейства на Великобритания в разследването на извършения атентат. Организацията се е свързала с националните бюра във всички 190 страни-членки, за да ги информира, че всяка информация или питане следва да бъдат отправени към нейния командно-координационен център, към който бе създадена кризисна група след атентата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Не! *** не може да бъде! *** аз съм просто и фактически шокиран разбираш ли. Хъммм я да взема да отида до Гошо че ми дължи едни пари от един бас. Представяте ли си той се хвана на бас че този път нямало да е някакво фанатизирано мюсли.
35
0
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
В Европа има атентати от сто годин.Първата световна е започнала след атенат.Стамболов е бил цел на атентати.Райстага,ИРА.Атентатите в лондонското метро и в Испания,много преди бежанската война и т.н.ИРА взривяват бомба в Манчестър преди много години.Бежанците са насочвани умишлено към Европа от една велика сила,която стои и зад атентатите.Има война,световна.В Русия и САЩ що има атентати,там бежанци няма.
34
0
 
5
 
! Отговори
CHERI преди 6 години
До АнонименЛоша работа! Значи днес пръднах много силно и кучето се събуди. И да знаете мили хора : ГАДНАТА РУСИЯ Е ВИНОВНА ЗА ТОВА. Ааааа и за урана във водата е виновна РУСИЯ. Голяма гадост е тази РУСИЯ. Немога да разбера защо българския народ на 99% обича тази "ГАДОСТ".
33
3
 
7
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Факт е, че преди да тръгнат амуджите от пещерите си към Европа на практика нямаше атентати. От 3,5г. насам всички виждаме какво става. За какъв КозлоДуй ги поканиха и защо ни унеждават ЕС че това е нормално - за мен е тайна, но безумната ситуация в която се намира сега ЕС по вина на ръководителите си неможе да се оправдае нито с някакви естественни процеси, нито с някакви "руски намеси". Смешно и тъжно е какви глупости се говорят и пишат по въпроса докато загиват невинни хора.
32
0
 
9
 
! Отговори
Б.Джонсън: преди 6 години
Аз пък мислех, че атентаторът е българин или румънец
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До окончателно решениеА един в междуочието решава твоя въпрос "пока Земля еще крутиться", баннныйвротъ!
30
2
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Явно това е чистокръвен англичанин с име Саймън Абът, приел исляма и се прекръстил на Салмън Абеди,
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереъа Мей плашише англичаните с българи, руминци и поляци.... А техните съграждани през това време ги бомбандират... Нищо ново под слънцето, и бог да прости жертвите, те нямат нищо общо с невежеството на политижите....
28
0
 
13
 
! Отговори
факт преди 6 години
ДобреИнтегрираният ШВЕЙЦАРЕЦ Джердан Шакири заяви, че ако от косовският национален отбор му предложат длъжността капитан, то той ще се отрече от швейцарския футболен отбор. # Какво ли ще стане, ако от отбора на Ислямска държава му предложат длъжността генерал ? ? ?
27
1
 
13
 
! Отговори
въпроси..въпроси.. преди 6 години
Главният въпрос е-Кой и как ги зарибява. В Лондон е пълно с ислямистки центрове , спонсорирани от Незнайно Кой ,които точно с това се занимават-да промиват мозъците на неориентирани младежи. На мен лично някакъв ми бутна листовка с покана на едно събитие в мюсюлмански център- и това пред спирка на метрото в центъра на Лондон
26
1
 
10
 
! Отговори
Путин преди 6 години
обвинен ли е вече за атентата? Или Тръмп е зает да продава оръжие на арабите и не може да обърне внимание на проблема?
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Fesovete proizhojdat ot evreite,koito sega mrazyat,Avraam ne e bil ismailianin.A izbroenite sa dali na sveta,no hristiyanite sa mnogo poveche,koito sa dali.Vuprosa e sega koi e miren i krotuk i miroliubivo pazi zavetite na dedite si???
24
4
 
5
 
! Отговори
До Весела Иванова преди 6 години
Весела, весело момиче си! И мен разсмя. Такова си умно! Е, не си чела никого от тях, не знаеш даже кои са, но нищо! Младичко си, имаш много време да научиш. Но мислиш правилно и достигаш до покъртителни изводи!Започни с рубайите. Чети Омар Хайям - с него сме от една кръвна група - обичал е виното и жените. Има великолепни преводи на руски, научи този прекрасен език! Успехи!
23
4
 
2
 
! Отговори
Весела Иванова преди 6 години
Само че въпросните древни писатели и философи не са правили атентати???!!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиши на кирилица!
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Do 24 vsushtnost
20
0
 
10
 
! Отговори
брей преди 6 години
За няколко часа разкриха кой е извършителя,при положение че най вероятно е камикадзе от което не е останало нищо.То,не че има значение кой е *** който се е взривил,по важно е кой го е пратил.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм се доказал и съм ок...Тогава не разбирам защо мрънкаш. Щом си се доказал значи отношението към теб е добро. Ако и другите източноевропейци се докажат като теб, то тогава отношението към тях ще се промени. Дотогава си само изключение от правилото което британците са установили.Нелепо е да очакваш специално отношение само защото си се родил в някое кътче на балканите.
18
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 6 години
С това започваше по-долния текст (24), но го изгубих.Повече от три страни:1/ Египет2/ Иран плюс Узбекистан, Таджикистан, Азербайджан3/ Мароко с други магребски страни.4/ Сирия и Левант5/ Индия при Великите Моголи (Могули)
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Салман, идва от Сеймън. Типичен англичанин трето поколение. Добро момче било но малко кофти муслиманче. Но се възнесли в Рая ибсега е обградено от 77 девственици. Ще има да си такова цяла вечност.