Експлозии и стрелба в Манила, най-малко 25 са ранените

Ислямска държава пое отговорност за нападението
1 юни 2017 22:48, Анисия Иванова
12
Експлозии и стрелба в Манила, най-малко 25 са ранените
Снимка: БТА

Експлозии и стрелба бяха чути в курортен комплекс във филипинската столица Манила, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на местната телевизия Си Ен Ен Филипини.

Екипи на полицията и силите за сигурност вече са пристигнали на място в Ризорт Уърлд Манила (Resort World Manila) в агломерацията на филипинската столица.

Интернет порталът Еърлайв съобщи за стрелба на летището на Манила, което се намира наблизо.
Вестник "Манила таймс" разпространи информация за най-малко 25 ранени. Източник на Ройтерс каза по-късно, че полицията контролира напълно ситуацията.

Съобщенията за стрелба и експлозии в курортния комплекс дойдоха на фона на окупирането на южен филипински град от джихадисти. Най-малко 171 човека бяха убити, откакто нападателите издигнаха черните знамена на групировката "Ислямска държава" в Марави.

Повечето от загиналите са джихадисти, включително чужденци, например от Саудитска Арабия и Чечения. Филипинската армия също даде жертви, сред които 11 войници, които бяха убити днес от "приятелски огън". Почти всички от 200-те хиляди жители на Марави напуснаха града.

Джихадистката групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаката срещу курортния комплекс в покрайнините на филипинската столица Манила, предаде Франс прес, като се позова на американския център за наблюдение на ислямистките сайтове САЙТ (SITE).

Силите за сигурност са обкръжили Ризорт Уърлд Манила (Resort World Manila), обяви в Туитър операторът на комплекса, който включва хотел и казино. Съобщава се двама въоръжени нападатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 4Това, което казваш има логика, ама клонове на ИДИЛ във Филипините има отдавна.Просто на филипинците толкова им е багажа, а Дутерте ги разбута тези джихадисти. Докато се оправи с тях ще има още експлозии и стрелби.
7
0
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
ИД са сбъркали държавата, филипинския президент е много корав
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** комичното нападение....почти всички жертви са от страна на нападателите има малко от армията и то от приятелски огън ! Направо се чудя с кой акъл някой е поел отговорност .....
5
0
 
21
 
! Отговори
Божко на Тошко преди 6 години
Тате тате, нали ти казах да слушаш чичко Сам, а ти истини искаше да говориш и нови приятели каза че ще имаме. Сега чичко Сам ще ни донесе на бърза ръка и свободата и демокрацията. Само ние остава да си изберем цвета на революцията.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега манилци ли ще приютяваме
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно, някой там се опълчи на САЩ и оп - ИДИЛ цъфна с военни действия. наистина странно...
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казаха че може да има българи интересно мие чии ли са че обикновен човек няма дае нали сме в криза колкото ония де ми говорят нема народ няма само едно училище на баловете пращеше пошевете *** няма
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да са мусюлмани хора ,които убиват невинни,без значение на пол,раса ,етнос,религия и всичко друго,което ни прави различни.Тези убиват не заради религия ,а заради финансови привилегии.В този севещен за нас мусюлманите месец ,е месец на смирение,месец на съпричастност,месец на покаяние....а тези убиици ,убиват крещейки името на Аллах...