Тръмп нарече японците "рокзвездите на бизнеса"

Американският президент се срещна с император Акихито
6 ное 2017 08:30,
13
Тръмп нарече японците "рокзвездите на бизнеса"
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с японския император Акихито в императорския дворец в Токио, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп и съпругата му Мелания се срещнаха с императора и съпругата му, императрица Мичико. Президентът кимна на императора и двамата си стиснаха ръцете, преди да влязат в стая за приеми, където разговаряха чрез преводачи. На разговора не бяха допуснати представители на медиите.

По-късно Тръмп беше посрещнат официално от премиера Шиндзо Абе. Те се срещнаха пред двореца Акасака, след което отидоха да хранят азиатски шарани "кои".

Президентът на САЩ първо им хвърли големи шепи от приготвената храна, а след това изсипа цялата кутия в езерцето, съобщава АП.

Преди срещата с Акихито Тръмп се срещна с бизнес лидери от двете страни. Той обеща на японските бизнесмени, които нарече "рокзвездите на бизнеса", да улесни одобряването на проекти и заяви, че иска да превърне САЩ в най-привлекателното място за инвестиции.

Американският президент обеща, че САЩ и Япония ще имат по-големи търговски отношения, отколкото очакваните при Транстихоокеанското партньорство, от което САЩ се оттеглиха при неговия мандат.

Тръмп повдигна и въпроса за големия търговски дефицит на САЩ с Япония и заяви, че се надява да промени това. Преговорите обаче ще се водят по много приятелски начин, обеща президентът.

Милиони японски автомобили се продават в САЩ, но практически никакви американски автомобили не се продават в Япония, подчерта Тръмп. Той добави, че американците харесват японски коли и подкани японските предприятия да ги произвеждат в САЩ, отбелязва ДПА.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
до 11 ссдд преди 6 години
Пишеш колкото да не заспиш. Буик викаш? Ти колко буика си виждал, че изразяваш менение за тях? Сигурно спомените ти са от 63-та. Такава РЕАЛНА кола вече няма. Има бранд някакъв и лицензират разни други коли, каквото падне. Както и Понтиак и Олдсмобил и други подобни. Всички тея коли са отдавна история, не настояще.
11
1
 
22
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 9 :Специално Lincoln ,GMC и Buick са в класацията за надеждни автомобили.Останалите американски марки са име на пазара ,но изискват по честа поддръжка.Тая глупост дето си я написал ,че американските коли били бангии ,можеш ли да я подкрепиш с факти или просто си драскаш на изуст ?
10
1
 
17
 
! Отговори
....! преди 6 години
кога ли тия рокери ще се насвиткат?
9
3
 
19
 
! Отговори
do русия джудже преди 6 години
аа, какво пък общо има тука Русия. Те са ясни, че никога сами не са правили колите си. Взаимствали са или купували и после криво-ляво произвеждат.Обаче факт е, че американските бангии са едни от най-скапаните. При всички положения технологично са по-зле от немските, японски, италиански, чески, а дори и френки коли.
8
0
 
21
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 7 :Е как кой бе червен глyпак? Американските автомобили са едни от най-хубавите.Шевролет,Додж,Форд,Тесла,Кадилак,ГМС,Крайслер...все луксозни имена в автомобилната индустрия.Я сега кажи евро-азиатското джудже *** ,какво произвежда ? Лада ? Руснаците могат просто да сложат 4 гуми на ламарина с няколко болта и това е ,червен ***.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че кой нормален човек ще си купи американски ***?!?
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тоя ***, всичко е шоу. Здраво се е филмирал.Ама и американците си сложиха един избор - между килъри и тоя перушан.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
санкции за трошките на японците иначе не щат да купуват американско
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия американци всички са "рок звезди"... промити мозъци.
3
3
 
20
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Рок звезди на бизнеса японците бяха преди повече от 40г. Продадоха си патентите за коли и друга техника на Южна Корея , Тайван и др.Тези държави разработиха нови модели коли с добро качество и подбиха пазара на японците. В резултат и на други фактори Япония изпадна в рецесия , коята продължи над 25г. и продължава и сега.Къде е сега водещата фирма Сони ? Така че в момента японската икономика не е никаква рок звезда.
2
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
хората се избиват в цьрквите тои играе голф и храни шараните позор
1
0
 
21
 
! Отговори
CUN KAI преди 6 години
IИ царе на блицкрига :D