САЩ: Осуетена е кибератака на КНДР

Действията спрени с помощта на Майкрософт и Фейсбук
19 дек 2017 22:37, Петя Славова
26
САЩ: Осуетена е кибератака на КНДР
Снимка: БТА

Миналата седмица Фейсбук и Майкрософт са осуетили редица севернокорейски кибердействия, каза съветникът на Белия дом за вътрешна сигурност Том Босърт малко след като САЩ публично обвиниха КНДР за кибератака през май, при която бе затруднена работата на болници, банки и други предприятия, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Босърт не даде подробности за тези действия, но заяви, че правителството на САЩ призовава фирмите да съдействат в киберзащитата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: САЩКНДРкибер атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Толкова много лъжат американците, че вече само най-големите наивници им вярват.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре действат в Сев. Корея.Хайде джурналистката да разкажеи за диверсиите на пиндосите .Не е нужно да ни ги представяткато чиста вода ненапита.
19
0
 
4
 
! Отговори
Borisow super star преди 6 години
Режима Борисов Цветанов НЯма кой да го надмине.В една от най целебните бого надарени територии ограбват десетки милиарди от народа годишно без проблемно..И се подиграват над милионите оставени без доходи за оцеляване вкл полицаи и военни.прецакаха с педофилски камери всички деца НАГЛО БЕЗОгледно..НЕЗАКОННО.В КНДР вардят децата..
18
0
 
3
 
! Отговори
ПОлзват обсебване преди 6 години
КНДР чрез обемно обсебване на ръководствoто с е полzва за ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НА МИлиони от тежко терористични увреждания на атмосферния океан вкл с автомобили,холограмни оръжия и фотоволтаични вражески станции..Констатират проверяващи как д а ликвидiрат хората като опасни вредители.За да набедят хората им трябвало само ядрено заразяване на огромни територии и хоп разрешението щяло да бъде получено..
17
1
 
4
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Ким надмина Борисов по всички показатели. Днес България е Северна Корея.
16
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Стига с тия руски и корейски хакери......................че смешни станахте вече!
15
7
 
12
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
единственият ми проблем с краварската пропаганда ми е ,че е олигофренична!
14
3
 
12
 
! Отговори
Въшко да Гама от с Р преди 6 години
До преди няколко месеца разпространявахте снимки как работят на изключен компютър, днес, били хаквали САЩ.Тва да хакнеш нещо в САЩ не е малка история, и явно тука има истини скрити за обществото. Явно Северна Корея не са толко назад с матеряла, колкото ги изкарвате.Явно има нещо много сериозно тука щом медиите не спряха да пищят и щом Тръмпата стъпи пак там да притиска положението. КАЖЕТЕ СИ БЕ! КАЖЕТЕ ИСТИНАТА КАКВА Е! ПИСНА НИ ОТ ИЗМАМНИ НОВИНИ! ДОЛУ МЕДИИТЕ!
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо им отрязвате интернета на СК то и без друго те могат да се справят и без интернет, имат достатъчно вестоносци с велосипеди които могат да разнасят информацията на хартиен носител из страната.
12
1
 
12
 
! Отговори
пекин преди 6 години
Ким показа жълт картон на рижавия чичо Дончо!
11
5
 
11
 
! Отговори
плефнелиеф преди 6 години
американски пилоти са забелязали НЛОс невиждана досега скоростТова са дронове на детето на Ким Чен УнМалкия вместо да си учи уроците си играе с дронаТака че успокойте оня Дончо Рижавия да пие хапчета за заспиванеи да лягаНяма страшно , не е ПутинКазал плефнелиеф
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хамериканците всъщност всяват паника и пласират разни платени антивирусни програми, които са истинския вирус, тъй като веднъж инсталирани постоянно искат да ги ъпдейтваш. Никакъв проблем не е и чрез тях да ти източат данните. Тъй че "севернокорейските" хакери според мен са на работа във Фейсбук и Гугъл, които пък са на подчинение на ЦРУ и ФБР
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе .. генералите на Ким записват на тефтери около него .. иначе са хакери :) последно изостанали ли са или са напреднали? А може би само населението им са като овци, а имат и развита част която се пази в тайна.
8
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Американската пропаганда е като за мало*умници,щом изпада в такива противоречия-хем С.Корея е супер изостанала страна,хем заплашва САЩ с високотехнологични неща!Последно?Пасат ли трева севернокорейците?Щото голяма заплаха ги правят за тревопасни....
7
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези жълтури не знаят каква сила са Сащ!
6
4
 
22
 
! Отговори
Амин преди 6 години
Понеже народа по света спи,дано Господ или друга сила измете веднъж завинаги тези убийци зад океана,световно доказан агресор наречен америка
5
24
 
4
 
! Отговори
USA преди 6 години
Северна Корея заплашва САЩ с ядрена война и извършват криминална дейност. Американците се опитаха да преговарят, но Грух-грух се отметна. Китай подкрепя този отвратителен режим. Тези които харесват КНДР да си пратят семействата там - тогава ще им повярвам. Само знаете да плюете по Америка защото дядо Боже ви е ощетил умствено.
4
0
 
6
 
! Отговори
гогата преди 6 години
Животът в землянките калява.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Временно мир и после бомбата.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ ТЕ ИМАТ ЛИ КОМПЮТРИ, БЕ? НАЛИ ЯДАТ КОРЕНИ?