Сърбия е първа в Европа по брой новозаразени с вируса

Данните за новоинфектираните са за последните седем дни
66
Сърбия е първа в Европа по брой новозаразени с вируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сърбия е първата в Европа и втората държава в света през последните седем дни по отношение на среднодневния брой новоинфектирани с коронавирус на милион жители според ourworldindata.org.

Според този сайт Сърбия е със средно 1018 нови случая след малката островна държава държава Гренада, със средно 1447 нови случая на ден, съобщава "Данас".

Черна гора е на трето място, Монголия на четвърто, а Доминиканската република на пето. Израел, Суринам, Куба, Санта Лусия и Антигуа и Барбуда също са в челната десетка.

От европейските страни веднага след Сърбия в списъка е Словения, с около средно 500 нови случая на милион жители през последните седем дни, следвана от Великобритания, предаде БНР.

Според броя на починалите миналата седмица Гренада отново е на първо място със 212 смъртни случая на милион жители, а в Европа първа е Северна Македония с 96, което е и четвъртото място на планетата.

В Европа според смъртността след Северна Македония са България, Босна и Херцеговина и Косово. Според този критерий Сърбия е 27-а в света.

По данни от вчера в Сърбия за последните 24 часа са регистрирани 6 745 нови случая на коронавирус и 35 смъртни случая. Общо 860 431 души са заразени с вируса досега, регистрирани са 7 733 смъртни случая.

В момента в болници има 4 199 пациенти, от които 177 са на респиратори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Сърбиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 2 години
Че на морето вече имало ресторант с табела на входа:"Уважаваме и се гордеем с всички ваксинирани. Поздравления и респект. Вашето здраве и живот са най-важни за нас защото знаем че сте най-уязвими за ковид. Но нашия ресторант е за НЕваксинирани, защото и те искат да се хранят. Нали? Няма да дискриминираме или нарушаваме нечии човешки права. Ако сте ваксиниран и искате да посетите заведението ни, трябва да подпишете информирано съгласие, също както при ваксиниране. Добре дошли и без скъп PCR тест
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигърен съм че е и една от най-ваксинираните държави също.
52
1
 
2
 
! Отговори
чалгата и простотия преди 2 години
та не прощават.
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите, вижте къде сме ние по смъртност и къде те.
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вакситирани са Малта , Исландия , Дания, с близо 90% ваксинирани. Следват Испания, Швеция и други с 80%. Сърбия- само 43%, Израел 58%. Четете бе хора!
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са нашенци лекуват Ковид с ракия друго лекарство не признават.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана сега? Нациите с най много ваксинирани - Сърбите и Израелците сега имат най-много новозаразени.
47
3
 
9
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
А Насраел оти бря? Нали там е гнездото и семката на Ваксърите? Кунчев,стани и отговори на въпроса да не останеш на поправителен.
46
1
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
До 36:А ние имаме ли толкова респиратори?
45
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сърбия на 1 починал има 164 новозаразени, а в България на 1 починал има 18 новозаразени. В Сърбия само 41,1% са напълно ваксинирани, а в България са 18,5%.
44
8
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Че аз на шапката си ли разправям вече две години че това не са ваксини а някаква измишльотина на фармацията за печелене на пари!То от отровите за производство на планини от милиарди пластмасови спринцовки и съпътстващите други замърсявания измират повече хора отколкото от вируса!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото наште им подариха ваксини
42
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два пъти по-малко мъртви в Сърбия при 10 пъти повече заразени, което означава, че ваксината си върши работата...
41
27
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Не съм изненадан - колкото повече ваксинирани, толкова повече зараза и смърт...В Сърбия е същото като в Израел, Британия, Исландия и Гибралтар...
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирусите по вид дали всичките са респираторни,ако не са кой от тях са,като тоз дето са го нарекли Ковид19 респираторен,че да съответства на САРС-КОВ-2,щом като има САРС-КОВ-1,което е метод,начин за нещо,а не вирус,който ни прилагат,а какъв метод,начин на/за какво,що за технология не казват,също като за ПСР метод,начин за разграничаване,определяне състава на непознати полимерни съединения по сравнение с познати по стъпки,но и чрез други методи до пълното им разпознаване,а не вирус явен тест
39
3
 
9
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Тотална лъжа крепяща се на фалшиви тестове.
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бяха на първо място по ваксинирани
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спорно е колко процента са ваксинираните в България. От какъв брой смятат процента,? Дали от 7 милиона или от 6,88 милиона, колкото сме в момента. Второ, как отчитат тези около 3 милиона, които са постоянно в чужбина? Трето, включват ли и децата, които засега не се ваксинират. С други думи около половината от хората над 20 години и живеещи в България са ваксинирани.
36
0
 
6
 
! Отговори
worldometers преди 2 години
Според worldometers класацията е малко по-различна за последните седем дни. На първо място в света е Гренада с 1889 новозаразени средно на ден. Черна гора е четвърта в света и първа в Европа с 995 нови случаи средно на ден. Сърбия е седма в света и втора в Европа с 797 нови случая средно на ден. Може би има разлика в кои са последните седем дни.
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости! Ти ако чакаш епидемията да мине, няма да останат хора да ваксинация.