Двама убити при стрелба в швейцарски град Сион

Мъжът изглежда е познавал жертвите си
11 дек 2023 14:20, Елка Василева
10
Двама убити при стрелба в швейцарски град Сион
Снимка: архив, БГНЕС

Двама души са убити, а един е ранен, след като въоръжен мъж е стрелял на две места в южен швейцарски град в понеделник, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията.

Мъжът, чиято самоличност за момента не е установена, е открил огън по няколко души в Сион малко преди 8 ч. сутринта по причини, които все още не са ясни, се казва в изявление на полицията в кантона Вале.

Полицията съобщи, че е изпратила свои служители да арестуват стрелеца. Според нея мъжът изглежда е познавал жертвите си. Полицията не съобщи повече подробности и не уточни къде се е разиграла драмата.

Местните прокурори са започнали разследване за убийство.

В Швейцария, страна с население от около 9 милиона души, голям процент от жителите притежават оръжие, посочва Ройтерс. Според швейцарската организация "Смол армс сървей", която следи глобалните ситуация с насилието, извършено с леко стрелково оръжие, у цивилните в страната има  2,3 милиона огнестрелни оръжия.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Хунка Ами то е ясно. Кто знае, че е 99% вероятно в къщата да има оръжие, айдукът, нервираният опонент, обиденият или психопатът ще си помисли дали да влезе там.
9
0
 
5
 
! Отговори
Хунка преди 4 месеца
Във всяка къща има пушка, а убийствата са най-малко в света на глава от населението. Ама че нация?!...за какво са им тогава.
8
1
 
5
 
! Отговори
Това е положението.. преди 4 месеца
Никъде вече няма лабаво... Светът вече се ***...
7
0
 
16
 
! Отговори
ъ преди 4 месеца
То затова в Швейцария се провеждат референдуми и се зачитат резултатите им. Защото всички мъже са въоръжени с армейско стрелково оръжие. Извод - за да има демокрация, населението трябва да е въоръжено. Иначе не се получават нещата.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Там имат така наречената Гражданска гвардия. Мъжете от тази гвардия не само притежават лично оръжие, което съхраняват заключено в метални шкафове, но и помагат на полицията, а също оказват активно съдействие в случай на природни катаклизми и други бедствия. Подготвени са за такава дейност. Затова тук коментирахме преди време, че макар у нас да е отменена задължителната редовна военна служба, нашите момчета няма да загубят, а само ще спечелят, ако минат 6-месечна подобна подготовка.
5
0
 
13
 
! Отговори
Сайга 12 преди 4 месеца
Само да обясня. Швейцарските ВС са едни от най-модерно въоръжените и подготвени в света. На едно от първите места по бойна готовност. Там голяма част от резервистите държат зачисленото им леко стрелково въоръжение в домовете си, докато подлежат на мобилизация!
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно швейцареца Махмуд се е скарал със швейцарците Ахмед и Юсуф кой да продава дрога и та затова,нищо ново под слънцето,такива разборки между швейцарци тепърва предстоят ..
3
1
 
24
 
! Отговори
до анонимен 1 преди 4 месеца
Е, с времето, ръста на "бежанците" в Швейцария неминуемо ще допренесе да промени в статистиката!
2
9
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
Недалеч от швейцарския град Сион (името не е случайно!) е централата на юдео-ционистите - световните злодеи...
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Швейцария има хиляди пъти повече оръжие отколкото във Франция или Австрия например, но застреляните са дори по-малко.