За какво никога не трябва да се извинявате

Никога не се извинявайте, че сте начинаещи в дадена област
23 авг 2014 13:43, Михаела Лазарова
13
За какво никога не трябва да се извинявате
Снимка: photl.com

Колко често произнасяте думата „Извинявам се“? Дори на ум, когато разсъждавате за постъпките си, има неща, за които никога не трябва да съжалявате и да извинявате, на никого! 

Спрете да се чувствате гузни за това, че взимате максимума от живота. Прегърнете предизвикателствата, които денят ви предлага и вижте за какво никога не бива да се извинявате. 

  • Никога не се извинявайте за това, че действате според инстинктите си. Само героичните души са достатъчно смели да следват инстинктите си и да надвият страховете си.  
  • Не се извинявайте за сълзите, които проливате понякога, дори това да е по някой, който не заслужава любовта ви или гледайки романтичен филм. Плачът очиства душата! 
  • Никога не се извинявайте за възрастта, на която сте. Това са просто цифри.
  • Никога не се извинявайте за това, че се влюбвате. Сърцето просто не може да устои на стрелите на Купидон.
  • Никога не се извинявайте, че задавате въпроси. Спрете ли да питате, значи светът за вас е станал безинтересен.
  • Никога не се извинявайте за това, че отстоявате себе си. Това са вашето мнение, вашата вяра и вашите стремежи. Никой не може да ви ги отнеме.
  • Никога не се извинявайте, че сте начинаещи в дадена област и сега навлизате в материята. И най-великите хора в историята някога са били начинаещи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: кариераживот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
до Пешо преди 9 години
Пешко, не се извинявай, направо го признай.Да ти е честито.
9
0
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Аз не им се извинявам, ама ме карат да припозная бебето .Аз да не съм от желязо, случва се .
8
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
Никога не бива да се притеснявате, че сте неопитен. Помнете, че и най-добрите гинеколози, първите 1-2 години само са топили пръсти.
7
1
 
0
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
по принцип не е лошо това, което твърдите с тази особеност, че човек не може да се самоизвинява. "извинете ме" е по-редното, отколкото "извинявам се". т.е. това е един вид на искане на прошка за нещо си с което сме нанесли другиму вреда. действието според инстинктите е присъщо за съществата нямащи разум и воля, така че, те така и така не могат да търсят извинение. не се извинявайте за това, че действате според сърдцето си - по-бива и etc...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете тема, за какво да се извинявате. Станаха много наглите, високомерието е звзело космичрсли размери. Слезте на земята, че когато говорите с/у вас седят все пак хора. Нр животни и брздушни същества. Никой ме е длъжен да търпи нечие пошьо поведение на накого с пиперливия си език. Научете се да искате прошка, а не за какво да не се извинявате. Грешни сте! Ако нямате доблест да се извините.
5
1
 
12
 
! Отговори
НеИмОбръщатеВнимание преди 9 години
но простаците и простакините пак ще си врат носа в личния ви живот, ще се опитват да влияят на кариерата ви и на всичко, до което успеят да се докопат. Молете бога да не успеят да реализират намеренията си, защото у нас много често успяват да го направят. Уви!У нас също така са много хората, които не разбират нуждата на всеки нормален човек да има лично пространство, също и да се усамотява. Такъв веднага бива окачествяван като темерут.Тук се придържат към правилото е "всичко да е на ачик".
4
0
 
7
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 9 години
Така е, но не се опитвайте да обясните това на нашенските простаци и простакели. Те се изживяват като висши съдници, имащи право да проучват, обсъждат и разгласяват на всеослушание каквото знаят за чуждата съдба, като дават дефиниции и "лепят" етикети (този е мошеник,онзи е мързеливец, еди коя си е к/ва, другата е невъзпитана,защото не играе по гайдата на свекървата и т.н.). С оглед на своята преценка се опитват да променят хода на живота ви и личната ви съдба.Изходът: Не им обръщайте внимание.
3
1
 
14
 
! Отговори
В Бг това не важи преди 9 години
Не се извиняват преди всичко наглите, които потъпкват всякакви закони - и писани, и неписани, защото са убедени, че само по този начин се просперира и че моралният, чувствителният, почтеният човек е будала и потенциална жертва.Ако не криете, че се грижите за себе си,макар и с това да не вредите на друг, веднага ще ви обявят за егоист. Ще го направят наглеците, които не могат да търпят, ако някой,различен от тях, уреди живота си с почтени средства.По почтен начин у нас кариера трудно се прави
2
1
 
9
 
! Отговори
от 1 преди 9 години
"...Той не е живял вашият живот, не е имал същите тежести и упори през живота си на раменете си и няма правото да ви съди или обвинява...."А още по малко има правото да ви натяква вина. Дори и да сте виновни за нещо - това не значи, че трябва да ви го натякват до края на живота.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Никога не се извинявайте за това, че отстоявате себе си. Това са вашето мнение, вашата вяра и вашите стремежи. Никой не може да ви ги отнеме."С това съм абсолютно съгласен, останалото мисля, че не е значително и са главно глупости написани от журналисти. Но всеки си има право на мнение. Но в крайна сметка който и човек да се опитва да ви съди - той няма право. Той не е живял вашият живот, не е имал същите тежести и упори през живота си на раменете си и няма правото да ви съди или обвинява....