Как да се справите с "токсичните" хора?

5 начина това да спре още днес
19 юни 2016 22:24, Екип на Tialoto.bg
8
Как да се справите с "токсичните" хора?
Снимка:outnow.ch

Всички имаме токсични връзки в живота си, които искаме да оправим. Няма значение дали става въпрос за половинката, приятели, колеги или роднини, подобни отношения ни изцеждат и влудяват.

Всичко това може да приключи днес! Време е да спрете да толерирате подобно поведение и да помислите за себе си. Но агресията, обидите и виковете няма да помогнат, защото само ще ви накарат да се чувствате по-зле. Ето и какво да направите, за да не загубите ума си в процеса:

1. Спокойно им обяснете, че поведението им е неприемливо
Когато някой е „токсичен“ за вас, не можете да му отвърнете със същото и да очаквате, че нещата ще се подобрят. Вместо това поемете дълбоко дъх и му кажете с нотка позитивизъм, че поведението му е неприемливо. По този начин може да му въздействате и то без негативизъм, което е по-добрият вариант за промяна.

2. Не се чувствайте виновни и не ги защитавайте
Когато човек е нещастен, той търси проблема в другите и в себе си. Вие не сте виновни, че човекът срещу вас се държи така с вас. Не се самобичувайте и не го оправдавайте. Приемете, че той е такъв и изберете дали да го оставите в живота си или не.

3. Намерете време да "заредите батериите"
Токсичните хора ви изцеждат за минути. Те вечно се оплакват, мрънкат, критикуват и са изпълнени с негативизъм, който ви напряга и заразява. Затова е необходимо да ограничите времето си с тях и дори да „избягате“, правейки нещо хубаво за себе си, което да ви зареди с позитивизъм и енергия.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Лошо , а още по лошо е ,че той си мисли че някой му плаща заплата за това да бъде токсичен.Така че човека гледа да си изкара парите .А ти нямаш никакъв шанс да го убедиш ,че без да бъде токсичен пак може да си изкара заплата защото не можеш да дадеш собствен пример. А подкрепяйки неговата токсичност , го убеждаваш че има полза от токсичното му поведение.
6
1
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Не мога да разбера защо трябва да слагате снимки от разни бози. Журналистите тук са тотални бездарници явно.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как да се справите с "токсичните" хора?"Лекувате ги с повечко йод. Токсично натравяне не е шега работа.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имах една жена, оказа се дявол. Две яйца не можеше да направи. Червих се пред проятелите си и родата, всеки път, на събирания. Ни да сложи маса, ни да вдигне. Сложи късата фуста на косматия си корем и всеки път в очакване, колегата и приятеля да и обърне внимание. С шутове съм я вкарвал в банята да си хвърли, поне един тас. Смрад.. Трае ли се? Пушеше, к а то гръста, в спалня, хол, трапезария. И като седне на компютъра, сабахлем до късни доби. Умирисана, с мазна коса и разхвърляна къща ме посреща
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази "статия" сте я публикували. Периодично отваряте скрина с вехториите и рециклирате по нещо.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда..моят директор значи е токсичен, освен това е рептил...на два пъти ми се случи, в момент , когато той изпадаше в дива ярост, обикновено за нещо маловажно, виждах как кожата на лицето му ставаше на шестоъгълничета като змийската и придобиваше синьо-зелен оттенък,...това за части от секундата
1
0
 
3
 
! Отговори
Ако не ви помогнат преди 7 години
горните съвети, използвайте един друг метод.Постоянно му искайте пари на заем, а после забравяйте да ги върнете.За да сте в мир със съвестта си, все пак му връщайте заетите пари, но при всеки от тези случай казвайте на токсичния човек: Ето, връщам ти тези пари, но спешно ми е необходима една по-голяма сума. Много е важно, съдбовно е за мен, дай ми заем, някога ще ти го върна, но не знам кога!Токсичният много бързо ще се разочарова от вас и като ви види, ще минава на отсрещния тротоар.