10 качества на съпричастните хора

Какви са характеристиките на свръхчувствителния човек?
21 юни 2016 22:22, Теодора Драгоева
14
10 качества на съпричастните хора
Анджелина Джоли е известна със своята емпатия; Снимка: Getty Images

Човек, който притежава емпатия е свръхчувствителна личност, която буквално „поглъща“ емоциите на другите хора. Този тип хора-емпати са много интуитивни и им е трудно да прикриват чувствата си.
Когато са претоварени от стресови емоции, чувствителните хора могат да имат пристъпи на паника, депресия, хронична умора и много физически симптоми, които не се поддават на традиционната медицинска диагностика.
За емпатите е важно да осъзнаят какви са и да си го признаят сами на себе си, за да могат да се справят с тези силни емоции.

Ето и топ 10 на чертите на свръхсъпричастните хора:

1. Емпатите са силно чувствителни
Емпатите са духовно отворени хора и са много добри слушатели. Ако искате да получите сърцето на такъв човек, достатъчно е да му разкажете тъжната си история.

2. Емпатите поглъщат емоциите на другите хора
Емпатите се повлияват от настроенията на другите хора, добри и лоши. Те усещат всичко около себе си, понякога до крайност. Те „попиват“ негативността, гнева или тревожността на околните, което е изтощително за тях. Те процъфтяват, само когато са заобиколени от мир и любов.

3. Много емпати са интровертни
Емпатите често се чувстват неловко в голяма група. Те са склонни да бъдат интровертни и предпочитат да бъдат в контакт с малко хора или с по-малобройни групи.

4. Емпатите са силно интуитивни
Емпатите преживяват света чрез своята интуиция. За тях е важно да я развиват, за да се научат да различават хората, които искат да се възползват от тях от тези, които наистина имат нужда от съпричастност. Така емпатите могат да се предпазят от енергийните вампири.

5. Емпатите се нуждаят от време да бъдат сами със себе си
Тези свръхчувствителни хора имат нужда по-често от другите да презареждат батериите си, като остават насаме със себе си. Иначе може да се претоварят емоционално, което да навреди на психиката им.

Още по темата четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Специ... what??? како й туй, бйе!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ти си такъв по природа. То иска да не си толкова ***. Емпатия изпитват един друг тип хора. Те.... Са замесени от друго тесто. И са на светлинни години от теб. Ти няма как да знаеш и срещнеш, защото си много ***. Те са нещо много спецификъл.
10
0
 
1
 
! Отговори
8-ми преди 7 години
Ще се извиня , ако разбера, че не си от български произход, или в граничната застава , в която си роден/а учителка по български не е имало. Избягала е ужасена жената явно.
9
0
 
1
 
! Отговори
do 8-mi преди 7 години
Проблемът е, че не знаете български, или имате тремор та слагате препинателни знаци където ви падне.Или може би за да изглеждате по- интелигентни?! Не знам, обаче трудно изпитвам "емпатия" към такива като вас.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Дрън-дрън-ярина! Това баба знае - това си бае - "краставицата има 99 % вода", особено, когато е в зелено. ***, ***, ***, на кучо, кучо, на кокалче!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Ти явно нищо не ти е ясно. Присъщо за невежите. Такъв въпрос задават глупа вите. Някои си мълчат, за да не им личи.А тези, къде въобще нищо не знаят по тема та. Не си правят, труда да пишат смешки във вид на статия.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква логика? Емпатията измества мирогледа на човек вътре в него. Така се променя света, около него в позитивно мислене и светъл поглед. Черногледството му е изчезнало.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#3 каква беше тази безмислица? Даваш мнение чрез гугъл превод, или просто си *** и не можеш да пишеш логично?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В медицината ЕМПАТИЯ е съпреживяване на чувствата и емоции на другите. Вид съпричастност, съчувствие.Когато си съпричастен, така е по лесно за другия и неговата тъжна история. Той започва да вижда нещата с други очи, да чувства друго. Историята му да придобие, друг облик. Всъщност не е толкова зле, дори напротив има известна доза комичност.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емоционалната загриженост. Когато ти показват, че са загрижени за теб. В фирмите се ползва примерно. Директор ти дава възможност да правиш всичко в неговата фирма, като е загрижен и съглсен със всичко, което правиш. Вместо да заемаш отбранителна позиция, като ръководител.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големите фирми много се ползват с това. В маркетинга и къде ли не. Трите вида ЕМПАТИЯ. _Умението да виждат нещата, света ти чрез твоите очи. _Умението да чувстваш, това което изпитва той, тя.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторката в кой университет си звършила, пустата журналистика? Поне малко... От малко.. Жалка история си. Няма, такова понятие човек-ЕМПАТИЯ! ЕМПАТИЯ е вид съчувствие. И е от психология не човек е ЕМПАТИЯ. Емпатията е вид чувство.