Kак да станете по-щастливи в 5 стъпки?

Няколко научно доказани теории
12 юли 2016 22:05, Екип на Tialoto.bg
0
Kак да станете по-щастливи в 5 стъпки?
Снимка: outnow.ch

Кой не иска да бъде щастлив? Щастието е нещо много субективно и няма лимит, което го прави постоянна цел на всеки от нас.

По-важното е, че човек сам е отговорен за своето щастие. В материал на Psychology Today психологът Раж Рахунатан твърди, че има някои базови неща, които са абсолютно задължителни за постигане на щастие.

„Базовите неща включват храна, дрехи, покрив над главата и т. н. Ако тези основни потребности не са удовлетворени, няма как да сме щастливи“, убеден е той.

Разсъжденията на Раж продължават с упоменаване на следващите човешки нужди, от които зависи това духовно състояние, а именно: социални връзки и чувство за принадлежност, свобода и автономия и чувството, че си добър в това, което правиш.

Рахунатан има няколко теории за това как всеки може да стане по-щастлив:

1. Фокусирайте се върху това, което харесвате, не се сравнявайте с останалите
Има безкрайно много хора, с които може да се сравнявате и без значение какво сте постигнали, винаги ще има някой, който е по-напред от вас. Ако се съпоставяте с него, само ще се почувствате по-зле и депресирани и дори ще загубите мотивация да продължите пътя си.

2. Усмихвайте се повече
Изследване, публикувано в сп. Association for Psychological Science казва, че ако човек се усмихва, това ще подобри подсъзнателно настроението му, ще понижи нивата на стрес и ще го зареди позитивно. Решението да бъдете щастливи вместо тъжни ще ви помогне наистина да се почувствате така.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари