5 изненадващи причини, които ви карат да харчите повече

Настроението и времето влияят на желанието ви да пилееете пари
7 сеп 2016 22:25, Екип на Tialoto.bg
1
5 изненадващи причини, които ви карат да харчите повече
Снимка: outnow.ch

Вече сте чували, че не е хубаво да купувате храна на празен стомах, защото гладът ви кара да харчите повече пари за не особено здравословни неща. Оказва се, че желанието за пазаруване зависи от различни фактори, някои от които наистина ще ви изненадат и може сериозно да се отразят на месечния ви бюджет.

Ето и кои са те:

1. Разхвърляна стая
Разхвърляната стая ви кара да се чувствате така, сякаш нямате контрол върху ситуацията. Освен това трудно може да намерите вещите си и вместо да ги търсите импулсивно, решавате да ги замените с нови, твърди изследване, публикувано в сп. Journal of Consumer Research.

2. Тъжни сте
Ако се чувствате тъжни, сте по-склонни да излезете на шопинг. Новите покупки ще повдигнат самочувствието ви, но и е възможно скоро да ви разорят, особено ако сте в депресия, пише сп. Psychological Science.

3. Навън е слънчево
Малко слънце може да повлияе на настроението ви и да разпали желанието за покупки, казват изследователи от Канада. Колкото по-слънчево е навън, толкова по-щедри сте в магазините.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харчете,харчете.По добре да харчите и да живеете добре и да ви е хубаво на душата отколкото да треперите за всяка стотинка да събирате със силно стиснати ръце цял живот и като станете дърти вампири да забравите къде сте скрили имането.Или да си купите лъскав мерцедес с цял багажник памперси за възрастни.Човек докато е млад и здрав е хубавото-и на секс и на харчене и на живот.После няма смисъл.