За какво независимите жени не искат разрешение от партньора си?

Да отидете на почивка за уикенда
24 дек 2016 17:05, Михаела Лазарова
15
За какво независимите жени не искат разрешение от партньора си?
Снимка: istock

Искам да си купя нова чанта, но трябва първо да попитам мъжа ми. Ще ми се да си сменя колата, но трябва да искам разрешение от съпруга ми преди това, все пак семейният бюджет е на първо място. Боже, колко харесвам руси коси, но гаджето ми няма да се съгласи да стана блондинка...

Докога ще искате разрешение да живеете живота си? Защо трябва да сте в подчинена позиция без дори да сте роб?! Една независима жена в 21 век няма нужда да иска разрешение да прави онова, което иска да направи! Ето защо с гордо вдигната глава започнете да правите онова, което винаги ви се е искало да правите.

За да не изпадате в пререкания, а и за да не изглежда връзката ви пълен хаос, въведете все пак някои правила или просто поговорете за нещата, с които и двамата сте окей или не.

Искане на разрешение за някои е абсурдно

Някои жени смятат, че трябва да искат разрешение да си сменят цвета на косата. Не трябва да искате разрешение да си купите онзи пуловер, който толкова много харесвате. Ако имате своя собствена банкова сметка, това ви прави независим човек, който разполага с живота си. Не издребнявайте и не се превръщайте доброволно в робиня, каквато не сте. И тук не става дума за безпаметно прахосване. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
За другия вариант преди 7 години
В 11 описах докъде стига наглостта на някои. Значи, гольо от "Западен парк", син на пенсионери с основно образование, случайно се беше запознал с единствената дъщеря на интелигентно, заможно семейство с високи обществени позиции. И гольо беше решил, че тези хора трябва да инвестира парите си така, че да сбъднат неговата мечта за живот от селски тип. Той да спи с хубавата им дъщеря, тя да се откаже от финия си живот и да му стане работничка, а той да прибира парите!Мацето бързо го отсвири.
9
0
 
3
 
! Отговори
Има и друг вариант преди 7 години
Имахме един завистлив и алчен, посредствен състудент. Беше успял да се запознае с хубаво момиче от заможно семейство и се беше амбицирал да се ожени. Споделяше мечти за къща край София и лично стопанство, от което да може да печели. Нейният баща да им купел къща и да направели гъбарник. Казваше: "Каква гъбарка става от теб!"- тя имаше творческа професия и работеше главно у дома си. Добавяше:"Ще наемем и още няколко работника, а аз ще съм организатор! Касата трябва да е у мъжа! Чу ли, мацко?!"
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До hitkoПравилно казваш. С дипломатичност и толерантност всичко се постига, но най-важното е и двамата да държат на семейството и да умеят да се отказват от някои лични желания в името на общото благо.
7
0
 
2
 
! Отговори
hitko преди 7 години
Edna umna jena znae kak da si poiska vsi4ko pri polojenie, 4e ne vadi parite si ot djoba....Za drugite, pravilo e pone da se konsultirat, dali tova koeto 6te kupjat 6te napravjat partniora im 6tastliv. Trajbva da ima i kompromisen variant...
6
0
 
3
 
! Отговори
.^. преди 7 години
До Анти-феминистЛьольо, пише се "виСшия".Хайде, бягай да направиш по едно кафе! Това поне го правиш добре ... :)Иначе и за даскал в началното училище не ставаш.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези работи с питането за да си купи нещо, което се отразява на семейният бюджет е по дефолт. При положение, че мъжа пълни хазната нали. Жена, която не пита поне от хорска срама за нещо, което ще засегне доста семейният бюджет, заслужава да си остане стара мома. Жена ми никога не съм я ограничавал и не съм и правил забележки, но тя така или иначе ме пита. Това се казва семеен живот. Всичко друго е ала бала.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При някои Жени, тези номера не минават.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анти-феминист.!.
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимостта на жените започна да прилича на нашата демокрация разбраха я като свободия!
1
23
 
10
 
! Отговори
Анти-феминист преди 7 години
Аман от "независими жени"! Такива трябва да бъдат бити от мъжете до като незапочнат да се покоряват на по вишия мъжки пол! Жените трябва да си стоят в къщи и данекарат коли защото заради жените шофьори само катастрофи стават. Не трябва да стават учителки тъй като са по глупави от мъжете. Да на патриархата!