РБ предлага: Без социални плащания за необразованите

Реформаторите предлагат Българска национална доктрина
11 фев 2017 15:18, Елка Василева
93
РБ предлага: Без социални плащания за необразованите
Димитър Делчев. Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок предвижда в програмата си въвеждане на ограничения на социални плащания за безработица за хората, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват. Всеки българин има равни права и задължения към държавата, заяви пред медии Димитър Делчев от "Движение България на гражданите", член на Националния координационен съвет на РБ, съобщиха от пресофиса на ДБГ.

Дефицитът при изплащането на пари за безработица е над 120 млн. лева, а близо 50 процента от хората с начално или по-ниско образование са безработни, други 20 процента с основно образование също, е цитирал публични данни Делчев.

Нашето предложение ще спре този омагьосан кръг едно лице да не се образова, което държавата му осигурява безплатно, след това да взема помощи за безработица и да тежи на социалната система, посочил още той.

Въвеждаме образователен ценз. Нашето искане е да отпадне хартиеното гласуване и да остане само машинното, ако човек иска да се справи и да гласува, то той ще трябва да може да чете, е заявил Костадин Марков от СДС, член на Политическия съвет на РБ, цитиран в съобщението.

Това отново е свързано с конституционните задължения на всички хора. Тези, които не са го направили, няма да имат равни права с останалите, коментирал той.

Родолюбието и патриотизмът са вътрешната ни убеденост, ежедневна битка, за да се отстояват българските национални ценности и традиции. В следващия парламент РБ ще предложи Българска национална доктрина и ще настояваме да бъде приоритет на мнозинството, е казал Емил Кабаиванов от СДС, кмет на Карлово и член на НКС на РБ.

Антони Тренчев от ДБГ, член на НСК на РБ, коментирал, че програмата на Блока за изборите "ще внесе разум в морето от популизъм, в което, с коя от коя по-шокиращи е неизпълними идеи, се състезават останалите политически формации". Той коментирал като популистко наддаване предложенията на БСП за 1 200 лева заплати, от ГЕРБ да я качват до 1 500 лева, а бивши партньори от десницата дори да обещават пенсии от 700 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
ДоБългаритеПредлагат преди 7 години
По-добре опиши това предложение по-подробно, в два коментара, защото си съкратил текста и много неща не стават ясни.Какви "пенсии за жените" да бъдат премахнати?Ако някоя е работила 40 г. и се пенсионира с 200-250 лв пенсия, тя ще пита на какво основание онази, която не работи, ще взима два пъти повече от нея? Да не би да имаш предвид тези 500 лв да се дават на българки, които са безработни и отглеждат деца под 18 г.?Мнозина ще са против премахването на вдовишките и асистентските.Доизясни се
62
0
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
В твоят текст се съдържа златното правило - да не се отказва работа,предоставена от социалните служби!Но у нас е друго - даваш му работа, а то най-нагло ти заявява, че му е по-изгодно да е на соц.помощи и законите ни са такива, че не можеш да му спреш помощите заради този отказ.Предполагам, че във Франция ще предвидят и санкции за онези,които биха съсипали въпросните фургони.У нас пак сме бамбашка - дават му общинско жилище с предимство,той го съсипва и после претендира за ново! И му се дава!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да се образоват.Нашата азбука има само 30 букви -по една на ден да учат един месец им стига.Недопустимо е да има неграмотни хора в 21 век.
60
0
 
4
 
! Отговори
правилно!Но и още; преди 7 години
френския модел за решаване на проблема, като на специално определени места се монтират каравани, снабдени с ток и вода. Условието е, децата да ходят на училище, да се плащат разходите и комуналните услуги и да не се отказва работа, предоставена от социалните служби. Предложението ще бъде обсъдено от ръководството на област Пулия, за да бъдат намерени място и средства за реализирането му. Гетото край град Фоджа ще бъде разрушено, а теренът - почистен и саниран.
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер! Демокрация от робовладелчески тип! Днес няма да гласуват необразованите. Утре - безимотните. После - жените, после - тези, които носят очила... Докато накрая останат с право на глас само правилните - разбирай реформаторите или докопалите се до кокала...Срам!
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Образованието в България съвсем не е безплатно. Държавата е абдикирала от това. Процесът си върви на самотек. Всеки нов министър , импровизира, без да му пука, какво точно, ще се случи след това. Най - некадърните хора в българското образование са в министерството. Необразованите в случая имат най малка вина. Били са деца когато това е трябвало да стане и държавата не ги е подкрепила с нищо.
57
4
 
10
 
! Отговори
Българите предлагат преди 7 години
"Безусловен базов доход" за всички безработни български жени - 500 лв.Премахване на пенсиите за жените, помощи за многодетни майки, ТЕЛК-ове, помощи за първолаци, социални пенсии, вдовишки пенсии, помощи за асистенти, издръжка на бащи за деца. Да не поддържаме определен етнос, или 3 милиона инвалиди - лекарите богатеят от ТЕЛК. Защо не го направите?! Защо Айше да взима 1000 лв. помощи за 5 деца, а Иванка на 50 г., която никой не я иска на работа с две висши да не взима 500 лв.?
56
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските агенти явно се чувстват засегнати от предложението. И с право. Все пак понятието образование няма общо с цитиране на опорни точки на чужда държава до безпаметност. Ако кибичиш цял ден по форуми за да приказваш селящини и лъжи за пари, това нито носи образование, нито носи добавена стойност. Това е като да отидеш в един излъскан подлез и да почнеш да си пишеш името по стените с храната, която стомаха ти е преработил. Работилите срещу България не бива да получават от нея нищо.
55
0
 
1
 
! Отговори
Ананас преди 7 години
Ай спри се бе този дето му подменят близките с извънземни. ** ** *** близките!!!
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха :) Чуждестранните руски агенти във форума клеймят предложението, защото е дошло от РБ. Ако това предложение дойде от някоя от спонсорираните от Кремъл престъпни диверсионни организации, като Атака например и бъде дирижирано от Решетников, същите тези по-долу ще си дадат и задните части само и само да обяснят колко умно, гениално, навремено, справедливо и полезно е това решение. Иначе ... те са честни, справедливи и винаги казват истината. Не, те никога не лъжат и манипулират.
53
6
 
6
 
! Отговори
човек преди 7 години
Нищо човешко няма в това предложение... Къде прочетоха тези реформатори, че правото на образование е задължение? Те хубаво са намерили за необразованите хора статистически данни, но нищо не споменават за образованите, които също са безработни. С тях какво ще правите? Не разбрахте ли, че в съвременния свят, и особено в една не достатъчно развита икономика като нашата, просто не може да има работа за всички. Освен това, никой не е задължен да работи, защото това също е право според конституцията.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредна тъпотия на деформаторите,лично познавам хора завършили средно образование ,но знанията им са като за начално и въпреки това винаги си намират работа.Както и знам висшистки които в повечето време са безработни към Бюрото по труда.
51
0
 
2
 
! Отговори
Bosch преди 7 години
Tesi *** nemmat um kolkoto edna kokoschka, stom rabotnicite im poluchavat 230 euro zaplati.
50
4
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..
49
2
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Подменят близките ви с двойници-убийци! С кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Леон Професионалиста преди 7 години
Изключително тъпо например има много хора с подарено средно образование,който не знаят 2+2 колко са и ще могат да вземат помощи а хора с основно и с по-вече знания,ще го духат простотията на Герб,няма край.Дано по-скоро да падне Ес та да ги видим тези умници",какво,ще правят учените,като няма да има работа за почти,никой!?
47
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Изключително правилно! Който не може да чете - да не може да гласува!Гласуване по Интернет е също решение, но се опасявам да не гласуват вместо мен от Москва!
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простотията у нас е на всички нива.Мой приятел, преподавател във ВУЗ, напусна, защото студентите не го разбират. Аз, казва той трябва да ги уча на висша математика, а те не знаят елементарната. Задайте на днешен младеж задачата 2+2.2 и ще видите колко осмици ще получите, докато отговора е 6. Още в древна Гърция Софокъл е казал,че животът е най-приятен, когато за нищо не мислим. Хората търсят приятното, защото мисленето им е трудно, а учението иска мислене.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ака ще стане, с гражданска война ли? Толкова хора се хранят, косвено чрез магазините си, от помощитте за необразованите безработни. Ами служителите в социалните служби, в учители ли ще ги преквалифицираме?Често ги наблюдавам, тези от необразованото малцинство, в близост до един голям магазин има няколко блока, в който са настанени от 1968г. Имат топла вода и парно, а ходят мръсни и миришат. В автобуса крещят, но не могат да формулират разбрано изречение. Не могат да мислят, как ще учат?
44
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Само за 59.Не Ви познавам , но и не се извинявам само Ви моля напишете едно правилно изречение от което да е видно какво искате да кажете, че да Ви разбере цял свят.