5 начина да оставите добро впечатление за себе си

Обърнете внимание на позата на тялото по време на разговор
22 фев 2018 22:25, Михаела Лазарова
0
5 начина да оставите добро впечатление за себе си
Снимка: pixabay

В разговор с колега, шефа, с някого, който харесваме или в ситуация със събеседник, когото не познаваме добре, винаги искаме да оставим добро впечатление за себе си. Професорът по психология в University of Brown Йоахим Крюгер е убеден, че социалното поведение се управлява от два основни мотива.

Първото е желанието да се разбираме един с друг, защото социалната изолация е опасна за човека. И второто е желанието да защитите своя статус в групата.

И тези мотиви постоянно си противоречат. Кои наши действия могат да ни помогнат да осъществим тези два мотива, правейки добро впечатление? Повече вижте в следващите редове.

Поддържайте добър зрителен контакт

Погледът играе решаваща роля в разговора. В края на краищата, това ще ви помогне да видите каква е обратната връзка в даден момент. За да направите добро впечатление на събеседника си е важно не само да слушате какво говори, а и да го гледате, да поддържате контакт с очите. Но тук основното не е да прекалявате, а да го направите правилно. Специалистите препоръчват да не фокусираме погледа си върху определена част от лицето само в очите, само в областта на носа или устата.

Обърнете внимание на позата на тялото ви

Според психолози позицията на тялото ни оказва голямо влияние върху това как се чувстваме. 

Ето защо е важно, когато разговаряме да се изправим, да държим ръцете си отворени, да покажем на събеседника си, че сме приятелски настроени, но в същото време и самоуверени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари