Синът на Джон Ленън проговори за Hey Jude, написана за него от Пол Маккартни

Той обясни че има "крайна любовно-омразна връзка" с класиката
1 май 2022 22:30, Нели Христова
22
Синът на Джон Ленън проговори за Hey Jude, написана за него от Пол Маккартни
Снимка: БГНЕС

Синът на Джон Ленън Джулиан разкри, че има "крайна любовно-омразна връзка" с класиката на Бийтълс "Hey Jude", тъй като му напомня за раздялата на родителите му, когато е бил дете.

59-годишният музикант - син на Джон Ленън и първата му съпруга Синтия - разкри, че песента за него е "мрачно напомняне" за развода на родителите му, въпреки, че е написана за него от сър Пол Маккартни.

В радиопредаването на SiriusXM "Debatable" Джулиан обяснява: "Не бях наясно с това, което се случваше тогава, освен когато започнах да виждам Йоко (Оно) наоколо, очевидно това оказа известно влияние и очевидно на пет години много се борех с раздялата на нашите. За мен винаги е било важно да продължа напред, да защитя мама по най-добрия начин и да я накарам да се гордее, да я държа под око, да я прегръщам, да я защитавам през цялото време до края, тя беше моят приоритет и радост".

Изпълнителят на хита "Твърде късно за сбогуване" обясни също така как песента е вдъхновила името на последния му албум, озаглавен "Джуд".

Джулиан каза: "Албумът ми позволи да обясня какво означава "Hey Jude" за мен, защото фактът е, че тя създаде една странна връзка между любов и омраза у мен. Благодарен съм на Пол, че я написа и вложи някаква надежда в това, което предстоеше да се случи, но недостатъкът ѝ беше, че през повечето време от младостта ми тя беше мрачно напомняне за това, което всъщност се случи по онова време – раздялата с баща ми".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
пешо преди 2 години
И ьз съм на мнение че са надценени.Налага ги Джордж Мартин с позициите си в еврейско колтурно-лросветно лоби.Заинтересувайте се как просташки копират Ярдбърдс.Е не толкова просташки като Киро Маричков саундтрака на Дунав мост от Ярдбърдс иго представи за своя.
15
0
 
2
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
До Анонимен... Тук си попаднал в малко заблуждение, тъй като модата и захласването по Индия и далекоизточните учения и медицински практики идва от запленяването на соло китариста на BeaTles - Джордж по ситрата като струнен инструмент и музиката на Рави Шанкар, доколкото си спомнят ушите и очите ми..., а не шефът Джон Ленън е основната причина, групата да ги вкара тези звуци в музиката си.
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дж.Ленън направи пушенето на ганджа модерно и нарко туризма до Индия, който съживи малко колабиращата икономика на страната.
13
0
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Очевидно дърт до 7 Забравяш Чък Бери , и най вече френетичния Литъл Ричард! Битълс направиха Елвис да изглежда демоде, а другите рокаджии неприлични .Докато Стоунс показаха че може да са още по-неприлични.
12
14
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Това за музика ли се води.
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък харесвам Люббе..И Кобзон.
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има право да харесва определен тип музика. А Битълс са си стандарт отвсякъде , отличаващи се със собствен стил. Но, определено мога да слушам Битълс час-два, докато от Найтуиш мога да изслушам една-две песни и след дълга отмора на ухото(говориме за седмица, две) пак да чуя тяхно парче.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Im-дртiйУайТБ0Й! - защо трябва непременно всяка музика да е против някаква "система". Бяхме тийнейджъри, когато се появиха Бийтълс. Жизнерадостни, като всички в тази възраст тогава. Такава е лириката и музиката им от онова време. Обичам ги!
8
4
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
една от най-великите песно на всички времена!
7
12
 
7
 
! Отговори
Im-дртiйУайТБ0Й! преди 2 години
Най-странното в случая е, че откривам 1 явно противоречие в РЕАЛния живот+песновките на BeaTles: от 1 страна, още като живи звезди въпреки удостояването им с рицарско звание от Кралицата, Джон се представяше като истински бунтар+протестиращ звезда п-в неравенството в света; от др.страна обаче музиката им като цяло, за р/ка от тази на R.STONES е мелодична, предимно КОНФОРМИСТКА и съвсем НЕ протестна, въпреки огромната обич и неистова мания на феновете им - ТЯ изобщо НЕ е с/у системата по принцип.
6
1
 
31
 
! Отговори
Фен преди 2 години
До Rockmusicbox- Въпреки че съм на противоположно мнение, коментара ти ми хареса. Смислен и откровен!!!Битълс са мелодици и самородни таланти. Гениални- без повечето от тях да знаят и нотите. И не са типични рокаджии , нито в рока им е голямата сила. Няма група с повече вечни песни. За разнообразие чуй "Because". А относно липсата на "ръбчета", това се дължи на продуцента им, който е неоспоримо професионален класически музикант.
5
0
 
33
 
! Отговори
Очевидно дърт до 7 преди 2 години
Ех, младо момче. Ти не си наясно какво е ВЕФ и къси вълни. Не си наясно какво е да слушаш Метроном-а. Други времена бяха. Нямаше ви ги сегашните Найтуиш, Епика и т.н. Имаше Бийтълс и Стоунс.
4
0
 
27
 
! Отговори
. преди 2 години
Ленън се е държал много зле със сина си ,като цяло си е бил к.
3
28
 
26
 
! Отговори
Rockmusicbox преди 2 години
Това е моето лично, ама много лично мнение. Бийтълс са най-надценената група в историята на музиката въобще! Изпитвам уважение и респект към хората, които ги харесват /имам колосални приятели фенове на Бийтълс/, но просто това не е моята музика. Прекалено "розова", прекалено "овална", прекалено "не-рошава", няма ръбче за което да се закачиш. Не, не е моята музика. Подчертавам, че това е лично мнение и усещане. Надявам се, да няма обидени.
2
9
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
дъм са не види!...Аз съм луд почитател на Битлягите,но не знаех,че Джон има син на име Джулиън ...Благодаря на Нелито за това,че попълни едно празно,макар и микроскопично място,в отношението ми !
1
4
 
54
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Аз съм метъл, но Хей Джуд си е една от най-великите песни на всички времена. На-на-наааа, хей Джуд...