Мъск разгневи социалните мрежи заради 9-минутен полет

Маршрутът можел да се вземе за час с автомобил
23 авг 2022 16:38, Нели Христова
35
Мъск разгневи социалните мрежи заради 9-минутен полет
Снимка: БГНЕС

Потребител на Туитър на име Хайдън Кларкин засече, че най-богатия човек в света Илон Мъск се е качил на самолета си за 9-минутен полет в Калифорния. И това предизвика вълна от негодувание в социалната мрежа.

"Илон Мъск направи 9-минутен полет от Сан Франциско до Сан Хосе. Буквално нямам думи", туитна Кларкин. Той е взел данни от акаунта @ElonJet, на който се пуска информация за пътувания във въздуха на знаменитости от проследяващи полети програми.

"Това е егоистично в климатичната криза", пише друг потребител в Туитър, а някои добавят, че става дума за маршрут, който може да се вземе за един час с автомобил и полетът показва "нула загриженост за околната среда". Фенове на Мъск обаче изтъкват, че не е ясно дали Мъск е бил на борда на самолета по време на 9-минутния полет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 1 година
A Колко време еполет София-Пазаджик? Някой помни ли че б0коба(н-0кианскотогув3до летеше с Фалкона, че и с военен Кугар. Мъск лети със свой си самолет и сам си плаща бензина
31
4
 
0
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Ако беше изхабил тези 50 минути в каране на автомобил - нямаше да му остане време да се грижи за Тесла. Мислейки и работейки за Тесла спестява тонове СО2, несъразмерно повече от един такъв полет. Но злобарите трябва да подскачат.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той този си е наглец, какво се учудват. Законите уж са еднакви за всички ама за богатите май има други, които обществото ги е създало. Кланяйки се и угаждайки на такива никой не прави сметка, че си прави сам на себе си мечешка услуга. Обществото не трябва да толерира подобни хора, както и тези по високите етажи, те са най-обикновени хора и трябва да спазват всеки закон, няма Богове сред тях каквито и милярди да имат.
29
3
 
6
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Хората които завиждат винаги са гневни.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя човек организира полети в Космоса,а вие сте седнали да му придиряте че се качил на самолет! Само се замислете,колко гориво е нужно да излезеш извън орбита? И повече няма да говорим.
27
1
 
21
 
! Отговори
Байдъна с ковида преди 1 година
Да продължа...казват ви че океана ще прелее всеки момент, но продължават да купуват главозамайващи имения по бреговете за по $50М+, затварят електроцентрали и увеличават цените на горивата, но за тях студено няма, казват ви да не се къпете всеки ден понеже нямало вода, а техните имения са тъпкани със зеленина от поливане всеки ден, казват ви да ядете щурци и буболечки понеже това щяло да намали въглеродния двуокис, а те ядат всеки ден в елитни ресторанти, вие им вярвайте, жалки жендърчета
26
1
 
13
 
! Отговори
Байдъна с ковида преди 1 година
Либерастичните отпаддъци ще се самоизядат за тая лъжа която наричат климатична криза. Един друг ще си изкълват сурратите, без да осъзнаят че елита който им промива мозъците с небивалици, си живурка охолно. Казват ти да не караш кола че замърсявала, те си летят със самолетите си, казват ти да нямаш деца щото имало прекалено много хора на планетата, те имат по 6 деца, казват ти да не ядеш месо, те се наслаждават на стейкове ВСЕКИ ДЕН. Вие още им вярвайте, психясали третополови жендърчета.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато печелиш милиони всяка секунда, е много скъпо да загубиш цял час в каране на кола.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пък ако дебелите американци тръгнат малко пеша, колко петрол ще се спести. Тях до края на улицата ги мързи.
23
0
 
8
 
! Отговори
tr преди 1 година
Оф да земе да я купи тая държава и да си дойдат нещата на мястото.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и?
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в моя град имаше летище аз щях да ходя до морето със самолет вместо с кола да карам 3 часа и половина.Добре е направил Мъск
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ви пречи да създадете продукт, да го демонстрирате на пазара и да си го продавате? В края на краищата на Мъск баща му не бил партиен секретар и да е участвал в приватизацията, например заедно с Техноимпексова. На комунистите и мързеливите / то е все едно / някой все им е в очите, ама като се докопат до софрата лапат като прахосмукачки. Поняли неграмотници крадливи?
19
0
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
За него това са милиони спечелени, най ценното нещо което има един човек е здравето съответно времето
18
6
 
6
 
! Отговори
x преди 1 година
Мъск си присади коса, защото както всеки умен мъж знае, че ако нямаш коса, нямаш живот. Косата е живот.
17
2
 
21
 
! Отговори
Ако преди 1 година
Този може да харчи по 27млн на ден за следващите 30г(сега е на 51г), ако иска да си изхарчи парите. Не знам дали разбирате, това са по над 1млн на час или към 20000$ на минута, без да спи, без нищо. 300млрд са много пъти повече от нашия държавен БВП. Даже, като ходи до тоалета пак трябва да харчи. Ако клечи 5мин, трябва да измисли къде да профука 100000.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смвшници. Война има а тея *** с въглеродни отпечатъци се занимават
15
2
 
22
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Аууууу, въййй...., амъ то и в хАмериката имало завистници, бе!!!! -))))) Давай, Илън, удрии... Мъск, да съ пукат душманите!!!!! Следващия път прескочи до тоалетната със самолетчето!
14
0
 
32
 
! Отговори
Nick преди 1 година
Еко-зеленоглавите ***, не разбраха ли, че споделеното пътуване, тротинетките и икономиите са за тяхна сметка и се налагат от същите тези хора които ходят да обядват с частен джет. Същите тези хора са им дали свободата да се възмущават в социалните медии, също тяхна собственост.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долара богатите грабят със пълни шепи от живота,нас ни засвириха като ***! Алчността ще ги погуби !