Краят на света бил... днес! Дали?

Според "експерт по Господ" ще бъдем унищожени точно в полунощ
7 окт 2015 11:50,
58
Краят на света бил... днес! Дали?
Снимка: Reuters, архив

Само седмици след като НАСА разсея страховете за апокалиптичен удар на метеорит по време на Кървавата луна, на хоризонта се появи заплахата от ново бедствие, което ще сложи край на света, съобщиха в. "Дейли телеграф" и в. "Гардиън", цитирани от БТА.

Крис Маккан, предводител на Братството на електронната Библия и всестранен експерт по Господ, вярва, че светът ще бъде погълнат и унищожен от пламъци днес в полунощ. Той разпространява предупрежденията си за Страшния съд в серия от пет лекции в интернет, озаглавена: "Защо 7 октомври е вероятният край на света".

"Според Библията, 7 октомври ще е денят, за който говори Господ", обяснява той и продължава, че това ще е денят, в който Земята ще умре, "ще изчезне завинаги, ще бъде унищожена."

Съвременният пророк казва още: "Господ унищожи първата Земя с вода, с потоп, по времето на Ной. И той казва, че няма да го направи отново, не и с вода. Но във второто съборно послание на Свети апостол Петър, глава трета, той казва, че ще я унищожи с огън".

Крис Маккан стига до извода, че "има голяма вероятност" светът да свърши, но се презастрахова, че "има и малка вероятност това да не стане".

Първоначално Крис Маккан твърдеше, че последният ден на Земята ще е 21 май 2011 г. След това промени датата на 7 октомври.

Елементът на съмнение е въведен, защото Маккан се е поучил от грешката на учителя си, покойния Харолд Кампинг, който беше категоричен, че светът ще свърши на 21 май 2011 г. Когато това се оказа грешно, Кампинг коригира прогнозата си на октомври 2011 г. Това също не се случи и Кампинг се оттегли от обществен живот. Той почина през 2013 г. на 93 години.

Маккан обаче е убеден, че е имало нещо вярно в прогнозата за 21 май 2011 г. Според него това е бил денят на Страшния съд, защото тогава Господ е спрял процеса на подбор кои вярващи да оцелеят. След това вече решава кои непрактикуващи религията да спаси и според него Господ е предвидил 1600 дни за тази задача. Така се стига до датата 7 октомври 2015 г.

През септември НАСА разпространи официално заявление, че "не е вероятно" Земята да бъде унищожена от астероид през 2015 г. Учените имат няколко теории за края на Земята, но никоя от тях не е свързана с днешния ден.

Най-разпространената теория е, че Слънцето, чиято температура се покачва, ще се разшири и ще погълне планетата ни. Това може да се случи след около 7,6 милиарда години.

Независимо дали планетата ни ще изчезне тази седмица или след седем милиарда години, Маккан има планове за уикенда. В семейството му от началото на месеца има три рождени дни и той и съпругата му, която е негов последовател, се готвят да празнуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
27
 
! Отговори
Божидар преди 8 години
А тоз дрОгар уточнил ли е точно в коя часова зона в полунощ ще изригнат пламъците? :D
34
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще има край на една епоха и началото на друга, това вече се случва, но това не става изведнъж, това става с няколко годишен преход, през който ще се сменят 1-2 поколения, ще дойдат хора с нов начин на мислене, мн по-мъдър и интелигентен, смирен, разумен, постепенно всичко от старата парадигма ще бъде заличено, ще има известни климатични промени и природни, планетарни процеси и изменения, които вече са факт, идва краят на егоизма и началото на (сам)осъзнаването на човешката душа.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да света ще свърши в полунощ за този щото той тогава ще се самоубие!!! :D
32
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ТОВА БЕШЕ ВЯРНО ЩЕШЕ ДА ИМА ФИЛМ ЗА НЕГО :DКОГАТО СЕ ПОЯВИ ПЛАНЕТАТА НИБИРУ ТОВА БЕШЕ НЕЩО РЕАЛНО И СИ ИМАШЕ ФИЛМ НАРЕЧЕН 2012 И МИСЛЯ, ЧЕ БЕШЕ ДОБРО ФИЛМЧЕТО :DИ ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ПСЕВДО ПРОРОК ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ОПОЗОРЕН!!! ДАНО САМО НЕ МУ ПОВЕРВАТ МНОГО ХОРА И ДА ИЗПИЯТ ОТРОВА ПРЕДИ КРАЯ НА СВЕТА ПО-ЗАРЪКА НА КУКУТО :DПЛЮС ТОВА ПУТИН ОЩЕ НЕ Е ЗАПОВЯДАЛ ДА ИМА КРАЙ НА СВЕТА :D ВОЙНАТА Е ЕДВАМ В НАЧАЛОТО СИ!!!! :D
31
1
 
19
 
! Отговори
odessa преди 8 години
varg, kakvo stava schumen gradski:)?
30
7
 
23
 
! Отговори
АМИ ,ДА ....ха,хаааа преди 8 години
.....НАЛИ ДНЕС Е РОЖДЕННИЯ ДЕН НА ***...??!!!
29
0
 
44
 
! Отговори
а7 преди 8 години
Според мен, на тази публикация главният редактор трябва да наложи цензура! 1. Въпросният "Крис Маккан" образно казано през 3 месеца обявява "края на света" - всеки психопат четейки това може да убива днес, защото утре е големия край.2. След краят на света, тоз въпросния Крис имал, разбираш ли планове. 3. Ако това е новина, то медийното ниво е на много ниско ниво.
28
0
 
30
 
! Отговори
Вглъбен човек преди 8 години
Според мен има още хляб да ядем на планетата Земя.
27
0
 
23
 
! Отговори
?? преди 8 години
Бе,то на Земята много любовчии са се навъдили и надупели! Кой реже лентички,кой прави коментари за стил,мода и любов в лицето на Лорд иф Бул.Все лауреати за нобелова награда за мир!!Че и по света не са малко
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ББ, 37Питайте си Началника дали е вярно!
25
2
 
26
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Пак трябва да спясявам матрияла. А, те пак нищо няма да разбрерат, тежко е!
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откак съществува света е имало над 1000 пророци, които 100 000 пъти са пророкували неговия край
23
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да идва,че ми писна
22
0
 
24
 
! Отговори
до25 преди 8 години
Е,да де точно за това говорим,! Къде видя нещо любовно за толкова години в света? Войни,глад,мизерия,гладуващи и изоставени деца,проституция,дрога една шепа хора експлоатират човешката душа и тяло за техен кеф и удоволствие.Правителства държат масите в пълно невежество и деградация от към ценностна система да изброявам ли още? Къде във всичкото това видя Любовта?Или човека свежда понятието Любов до собствените си потребности,но не и като цялоИли човечеството се страхува да излезе от *** в
21
8
 
23
 
! Отговори
Съмнителен! преди 8 години
Днес Путин има рожден ден... съвпадение - НЕ МИСЛЯ!
20
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора, казвайте по-рано да се подготви човек. То не останало време :)
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от 99 го чакам този карай
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледай какво нещо... уж "бог е любов", но пък постоянно изпитва желание да унищожава света с вода или огън.Егати любовта.
17
0
 
45
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Не ми дреме, аз в полунощ ще спя и нищо няма да разбера. Утре като стана ще видя че света е свършил. Само се моля да не е свършил върху мен ами върху комшийката... тя харесва такива неща :D
16
1
 
31
 
! Отговори
xa преди 8 години
хм.. лошо.как ще разбера какво ще стане със сиргис мюмюн утре в сериалите по бтв..ко? не!