Кафе на гладно? Ползи и вреди... съветите

Кафето, дори и безкофеиновото, увеличава стомашните киселини
28 мар 2018 10:00,
13
Кафе на гладно? Ползи и вреди... съветите
Снимка: Pixabay

Имате ли навика да пиете кафе сутрин? Нуждаете се от нещо ободряващо, което да ви събуди, а толкова рано още не сте гладни? И в крайна сметка сте изпили едно кафе, а понякога и две преди да сте хапнали дори нещо малко.

1. Какви са ползите от кафето?
 
Проучванията показват, че пиенето на кафе има много полезни свойства, като облекчаване на мускулни болки, подобряване на паметта, поддържане на имунитета, предпазва от паркинсонова болест и диабет.
 
Но ако приемате кафе на гладно, давате възможност на любимата напитка да покаже и своето лошо влияние върху организма.
 
2. Защо да не пием кафе на гладно?
 
Кафето, дори и безкофеиновото, увеличава производството на стомашна киселина. В завишено количество тя е опасна и уврежда лигавицата на стомаха, което води до лошо храносмилане, киселини и симптоми на синдрома на раздразнените черва.
 
Друга причина да не пием кафе на гладно е, че когато го правим това влияе на освобождаването на хормона кортизол, който се отделя под стрес, но също така влияе на енергийните нива.
 
Нивата на кортизол в тялото са между 8 и 9 сутринта, което помага на тялото да се събуди естествено, но учените откриха, че кофеинът на гладно намалява тези нива значително!
 
Това означава, че ще трябва да пиете все повече кафе, за да почувствате енергия сутрин. За да не попречите на този жизненоважен хормон, е най-добре да пиете кафе между 10 и 12 преди обед и след храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
a преди 6 години
"Нивата на кортизол в тялото са между 8 и 9 сутринта.." - WTF?
10
2
 
7
 
! Отговори
Володя преди 6 години
Висоцки се е изказал по въпроса; "утренняя гимнастика"Если вы уже устали, сели-встали, сели-встали. Не страшны нам Арктика с Антарктикой. Главный академик Иоффе доказал: коньяк и кофе Вам заменят спорт и профилактика
9
3
 
16
 
! Отговори
. преди 6 години
Мазната баница не е закуска. Даже не е и храна. И от кафе до кафе и начин на приготвяне - разлика от земята до небето. Всеки да си прави каквото му харесва. Ако не ме убеждават да пия кафе на гладно или ям купени баници - супер.
8
2
 
23
 
! Отговори
не на наркотиците преди 6 години
Сутрин - само секс, а после на работа - бодри и усмихнати.
7
4
 
14
 
! Отговори
Шиши Кифтето преди 6 години
Па я мама ракиа сутрин на гладно по пет шест чешки и сам много здрав и весел цел ден и слушам Азис и Шушана цел ден опса опса опса опсааааа
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ароматно, качествено кафе рано сутрин е като балсам. На гладно. Сутрин - закуска, при мен е изгубена кауза.
5
0
 
14
 
! Отговори
Податлив на реклама преди 6 години
Имаше една съвеЦка реклама на тоалетна хартия:"Утро начинаеться не с кофе" ;-)
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кафето на гладно сутрин помага за метаболизма, в смисъл, че отиваш след него по голяма нужда и след това цял ден ти е леко.
3
11
 
7
 
! Отговори
. преди 6 години
Доста човеци сутрин на гладно се наливат с кафе. То си е тяхна работа. Изглеждат ми странно. Аз не съм пил повече от 12 години. Това гимнастика, тичане, душ, закуска - срам. Ама кефето било здравословно. Нека са здрави и да си пият. Някоя сутрин, ако нещо не стигне времето за кафе и може от много здраве в главата да те заколят.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече 10-та бира пия и още немоа да изтрезнея!
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най - голямата грешка е махмурлия да пие кафе, особено на гладно. Води до деректен тремор, пребледняване, гадене и припадък. За махмурлиите само кисело мляко или чай.