7 знака, че пиете твърде много

Имате проблеми в съсредоточаването
Обновена: 10 юли 2019 18:09 | 10 юли 2019 18:07, Михаела Лазарова
7
7 знака, че пиете твърде много
Снимка: Reuters

Няма нищо по-отпускащо и приятно от чаша любимо питие след работа. Много хора обичат да разпускат по този начин, но съществуват рискове от прекрачване на границата. С повишаване на стреса в ежедневието, с проблемите вкъщи, с неуспехите в личен или професионален план човек губи представа за разумната консумация на алкохол и рискува да навлезе в нездравословна територия.

Невинаги си даваме сметка, че сме започнали да пием повече от нормалното. Не става въпрос за злоупотреба или алкохолизъм, а за консумация на повече от допустимото количество, което се счита около 1-2 чаши алкохол. Количество, по-голямо от това, може да окаже наистина вредни влияния върху здравето и организма. Тези влияния имат своите външни проявления. Кои са те?

Забравили сте какво е да изпиете само едно питие

Ако вече дотолкова сте свикнали с консумацията на алкохол, че рядко ви се случва да изпиете само едно питие, а са ви нужни второ и трето, може би имате известен проблем. Това определено не се отразява добре на здравето в дългосрочен план и може да окаже нездравословен ефект върху различни органи и системи без първоначално проявление.

За здравословна консумация на алкохол лекарите считат една, максимум две чаши алкохол и то не всеки ден.

Алкохолната ви толерантност се е повишила

Ако преди сте се опиянявали от по-малко количество алкохол, а вече не е така, значи толерантността на организма ви се е повишила, тоест започнали сте да свиквате с алкохола, което не е добър знак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още по темата: здравеалкохолпиене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
дедо ви преди 10 месеца
Такъв род статии са за всички дето са решили да бачкат и живеят 450 години. Честито на печелившите!
5
5
 
3
 
! Отговори
знание преди 10 месеца
знаете ли какво е порок и пристрастеност към порока? Започва с невинните 20-30 мл алкохол, 2-3 смуквания цигарен дим и т.н. За вредите от всякакви токсини-алкохол, цигари, наркотици, няма да пиша нищо. Успея ли да получа малко власт и ще разплача повечето пиещи, пушещи и употребяващи наркотици. В най-добрия случай ще ги осъждам на бой с жилави върбови и лескови пръчки. В най-лошия случай ще ги наказвам с бърза екзекуция с огромна доза от веществото, заради което са катастрофирали, убили и т.н.
4
2
 
1
 
! Отговори
GG преди 10 месеца
Аз съм на 1 галон tipsy
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз не пия много. Пролетта сварих 100 литра джанковица, 70 градуса. Още имам към 20 литра
2
5
 
14
 
! Отговори
Metal Shop преди 10 месеца
Аз съм на третата мастика.Наздраве !
1
2
 
17
 
! Отговори
C2H5OH преди 10 месеца
Лекарите като считат - да не пият!
А в azjenata посъветвайте дамите, да правят салати вместо да пият.