13 ползи от консумацията на малини

За по-добра памет и още
1
13 ползи от консумацията на малини
Снимка: Istock

Те са вкусни, ароматни, обичаме да ги хапваме свежи или да проготвяме конфитюр от тях. Малините, едни от най-полезните плодове, които трябва да добавяме по-често към менюто си. Вижте 13 добри причини да го направите.

1. Хапвайте малини за здраво сърце. Плодовете съдържат антоцианини – съединения, които имат ключова роля за намаляване на окислителното увреждане и възпалението, свързани със сърдечносъдови заболявания. Според някои изследвания, редовната консумация на малини подобрява здравето на кръвоносните съдове и кръвообращението.

2. Богати са на витамин С, който също е важен за сърдечното здраве, но и за синтеза на колаген, имунитета.

3. Високото съдържание на антиоксиданти в горските плодове благоприятства качеството на спермата. Смята се, че консумацията на малини подпомага сексуалното здраве и при двата пола и повишава плодовитостта. Малините съдържат и цинк, който стимулира либидото.

4. Според учени, малините спомага за подобряване на баланса на инсулина и кръвната захар.

5. Подходящи са за отслабване, благодарение на малкото калории, фибрите и мангана, които се съдържат в тях. Минералът манган засилва метаболизма и спомага за по-бързото изгаряне на мазнините. Също така, вкусните плодове нямат мазнини.

Още за ползите от малините може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари