6 заместители на захарта за вашите десерти

Вкусни и полезни
22 окт 2020 21:22, Михаела Лазарова
0
6 заместители на захарта за вашите десерти
Снимка: Istock

Десертите и сладкишите са забранените изкушения за онези, които се борят с наднорменото тегло или диабета. Захарта в тях е враг номер едно както на диабетиците и предразположените към диабет, така и на тези, които се опитват да отслабнат.

Не е нужно да се лишавате от любимите си сладкиши и десерти. Достатъчно е само да замените захарта с подходящи продукти, които едновременно задоволяват центровете на мозъка, чувствителни към захарта, както и вкуса на самия десерт.

Неподсладени кокосови стърготини

Кокосът е натурален подсладител. Той придава чудесен вкус и текстура на десертите. Можете да го използвате вместо захар. Идеален е за мъфини и печени десерти.

Канела

Канелата няма сладък вкус, но въздейства на същите центрове в мозъка, които реагират при консумация на захар. Ето защо тя се явява прекрасен заместител на захарта, който ще притъпи желанието ви да ядете вредни десерти. Същевременно канелата е много полезна и подходяща за редица печива, сладкиши и десерти.

Кардамон

Ситно стритият кардамон е подправка със силен специфичен, леко пикантен вкус. Той е изключително полезен и същевременно подходящ за вашите сладкиши и десерти. Може да се сервира и с плодове, различни масла от семена и ядки, печени плодове.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари