Законите на кармата, които променят живота

Следвайте духовните принципи за причината и следствието
23 ное 2020 21:09, Теодора Драгоева
7
Законите на кармата, които променят живота
Снимка: IStock

Кармата е универсалната истина, която никой не може да отрече. Тя, с прости думи, означава резултатът от нашите действия. Тя носи смисъла на поговорката: „Каквото посеем, това ще пожънем“. Ние използваме думата карма често, но невинаги знаем колко мощна е тя. Последиците от нея могат да бъдат както положителни, така и силно отрицателни, в зависимост от нашите действия. Не е нужно да търсим лична вендета за тези, които са ни наранили – кармата ще свърши тази работа по-добре от нас!

Кармата е тясно свързана с идеята за прераждането в много школи на азиатските религии. В тези школи кармата в настоящето засяга нечие бъдеще в този живот, както и вида и качеството на бъдещия живот. Ако искате да имате хубав и спокоен живот, трябва да следвате законите на кармата. Правете го дори и да не вярвате в прераждането!

Има 7 златни закона на кармата, към които човек трябва да се стреми и да се придържа. Ето ги и тях:

1. Великият закон

Великият закон означава, че каквото дадете от себе си, то ще ви се върне в даден момент. Например, ако сте щедри към хората, и в материален, и в емоционален план, вие ще пожънете благоприятни плодове от тази своя щедрост. Този закон е горе-долу като Закона за привличането. Доброто привлича добро, а лошото – лошо. Тоест, правете и мислете добро и Вселената ще ви награди!

2. Законът за неутралността

Кармата не е пристрастна, тя няма любимци и/или предпочитания. Тя ще бъде равна към всички, независимо от националността, социалната класа, вярата, пола, расата и т. н. Рано или късно кармата успява да се погрижи за всички. Макар в живота си да се натъкнете на много нечестности, съдбата ще се окаже честен играч. Трудностите са просто уроци по пътя ви!

3. Законът за смирението

Законът за смирението гласи, че трябва да приемем това, което ни се дава от съдбата. Самонаблюдението (интроспекцията) на нашите действия е от решаващо значение за нашето благосъстояние. Например, ако сме направили лошо на някого и не сме съгласни с факта, че сме сгрешили, тогава ще ни бъде трудно да направим необходимите промени в живота си. Трябва да се вглеждаме повече в себе си и в собствените си действия.

Вижте още от законите на кармата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


7
Още по темата: законкарма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
10
 
! Отговори
До G преди 2 месеца
Ако крадците и мошениците не получат това, което заслужава , ще плащат децата им. Историята помни случаи на прокълнати семейства, поколенията на които плащат греховете на предците си.
4
2
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 2 месеца
Шумахер е типичен пример за човек които кармата го застигна. Той се усмихваше и радваше на подиума по време на онзи трагичен, черен уикенд във Формула 1. След това той не отиде на погребението нито на Ратценбергер нито на Сена. Беше направил изявление в Германия в което казва, че не можел да отиде на погребението на Сена, защото настроението му не отговаряло на очакванията на хората. Тоест той е празнувал смъртта на Сена.
3
2
 
13
 
! Отговори
G преди 2 месеца
Ако имаше карма.... тези дето лрадът нямаше да са добре. А се оказва, на практика, че колкото си по - безочлив, нахален и даваш подкупи наляво надясно, толкова повече усвояваш. И обратното ако си добряк, смирен, боголюбив...има голяма вероятност да отидеш към клушарствотонповече колкото към успехът .
2
1
 
11
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 месеца
Каква е причината да не съм богат и по цял ден да срещам разни неудачници и селски простаци?
1
4
 
1
 
! Отговори
На на преди 2 месеца
karma is a bitch