Хималайска сол - как да я консумирате през зимата?

Пречиства организма от токсини, регулира кръвното
14 дек 2020 22:26, Теодора Драгоева
10
Хималайска сол - как да я консумирате през зимата?
IStockphoto

Солта е същността на живота. Нашето тяло се нуждае от нея, но не трябва и да прекаляваме с нея. Солта се състои от два електролита – натрий и хлорид, които помагат за поддържане на баланса на течностите в тялото. Тя също така помага за регулиране на кръвното налягане. През последните няколко години солта или натрият придобиха лоша репутация, главно защото апетитът ни към преработени храни се увеличи, а това се превърна в основна причина за излишната консумация на сол.

Сигурно се чудите защо да харчите повече пари за розова сол, когато трапезната сол е евтина и ефективна. Трапезната сол наистина има повече натрий, но всъщност няма какво друго да предложи. От една страна, трапезната сол е търговски продукт. Както повечето преработени търговски продукти, той има много добавки. Ако предпочитате да избягвате всички тези добавки, изберете естествената розова сол. Розовата сол е пълна с други хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае или които тялото ви може да използва. Тя е добър източник на калий и магнезий. Това означава, че можете да получите повече минерали, ако замените трапезната сол със същото количество розова сол. Също така е по-малко вероятно да пресолите храната си.

 
Тази уникална сол е получена от естествени находища, открити в хималайските подножия и района на Пенджаб в Пакистан. За разлика от трапезната сол, която е подсилена, хималайската сол е естествено богата на йод. Тези блокове непрозрачна розова сол са известни със своя чист вкус. Привличащият вниманието розов цвят се дължи на присъствието на железен оксид. Хималайската сол има отчетлива структура и отлежава повече от 250 милиона години под тези гигантски хълмове и екстремен тектонски натиск. Тя се добива, след това се измива на ръка, а блоковете се натрошават. Тя е естествена и непреработена, поради което е известна като най-чистата сол на земята.
 
Според настоящите насоки на Световната здравна организация възрастните трябва да ограничат приема на сол до по-малко от 5 грама (около една чаена лъжичка) на ден. Докато консумацията на сол е в границите, няма какво да се притеснявате. Солта всъщност не е злодей, така че хората търсят по-добри алтернативи на рафинираната готварска сол като каменна сол, морска сол или древната хималайска сол, известна също като розова сол.

Как да използвате хималайска сол?
 
Можете да я използвате както за готвене, така и за директно поръсване. Хималайската сол също е добра за подправяне на месо, тъй като прилепва равномерно към повърхността му. Можете също да я смесите с чубрица или да използвате по една щипка от нея в десертите си.
 
Ето няколко начина, по които розовата сол подобрява здравето ви:
 
1. Пречистване на тялото от токсини
 
Най-добрият начин да изпитате предимствата на хималайската сол е да приготвите солена вода. Това е вода, която е напълно наситена с естествена сол. Вземете кана и напълнете 1/4 от нея с хималайска сол. След това добавете вода, за да покрие напълно. Затворете каната с капак и я оставете да престои една нощ. До сутринта солта ще се разтвори във водата и ако на дъното на буркана останат следи от сол, това означава, че водата е абсорбирала напълно цялата сол и е напълно наситена. Сега, смесете 1 чаена лъжичка от тази вода с обикновена чаша вода и консумирайте всяка сутрин. Пиенето на тази вода помага за изхвърляне на токсините от тялото.
 
Още за полезните свойства на хималайската сол, вижте в материала на Tialoto.bg
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нищо недейте да ядете най-добре, да не вземете да умрете! Яжте си йодирана сол да не ви се прецакат щитовидните жлези.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не залитайте в тази посока! Нито хималайската, нито морската, нито обикновената сол са полезни! Една от многото причини да сме първи по смъртност в света в последните 15+ години НЕ е корона вируса, а вредната диета,богата на свръх количество сол и много мазнини и червено месо.Натриевата сол доказано (научно,а не една леля казала в бгмама) скапва сърдечносъдовата с-***.А сега за хималайската и морската - в тях основния проблем е, че липсва елемента Йод. Не случайно обикновената сол е йодирана.
8
4
 
0
 
! Отговори
от коя част на преди 3 години
Хималаите?Щото аз четох "източници пожелаи анонимност" че ако употребяваш от към китайската част, ти се дърпат очите, а от непалската потъмняваш.Оголиха ги тези Хималаи, не остана сол по тях:)
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Натриевият хлорид е чисто бял. Получавал съм с много играчка - множество прекристализации, игра с температури, изплакване на едрите кристали, натриев хлорид със супервисока чистота. Бял е!Хималайската сол е розова до виолетова. Ерго? Затаковай ги твоите източници - в хималайската има микроелементи, които обикновено са полезни като ядра на металоферменти. Подозирам, че има и нищожни количества манган. Отрова, но ценен в определени концентрации.Яжте хималайска или морска сол!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Консумира се само с набор от скъпи етерични масла и прехвърляне на чакри от една ръка в друга.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Солта е направо вредна за кръвоносните съдове. Не се лъжете на рекламите.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя помага и за тракезеринк
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
купих кисело зеле от хранителен магазин, натрових се...от сол
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четох офицални резултати нa научни иследвания, има ги в нета.Обикновена готварска сол NaCl.
1
1
 
12
 
! Отговори
Ъ-ъ... преди 3 години
Може ли и да посочите реферираните статии в научни издания, в които са подробно описани клиничните изследвания с участие на контролни групи, доказали как хималайската сол "пречиствала организма от токсини"? Защото дотук всичко е на равнището на Инстаграм инфлуенсърки.