Защо да държим лака за нокти в хладилника?

Температурата вътре ще го запази качествен за по-дълго
Обновена: 21 фев 2021 19:08 | 21 фев 2021 18:57, Иванка Гъркова
8
Защо да държим лака за нокти в хладилника?
Снимка: Pixabay

Има жени, които обожават да си правят маникюра вкъщи и за целта често купуват нови лакове. Но с обявяването на пандемията много от тях се оплакват, че не ги използват толкова често, колкото преди, защото нямат социален живот. Вследствие на това някои изсъхват, а на други им изтича срокът на годност.

Как трябва да съхраняваме лаковете за нокти, за да запазим качеството им за по-дълго? Според някои експерти, ако имаме свободно място в хладилника, по-добре е да ги държим там, за да не се развалят бързо. Това потвърждава и бюти експертът Джейкъби Солдан пред Self, разкривайки как съхранява своите лакове.

„Ако държите лака си в хладилника, то той ще запази истинския си цвят за по-дълъг период от време“, обяснява Рам Харихаран. Той посочва, че температурата в хладилника забавя нормалното обезцветяване и изпаряването на разтворителя в него, с което той изсъхва по-лесно.

Как да съхранявате лаковете в хладилника?

Сигурно си мислите, че лаковете нямат място при хранителните продукти, но грешите. Плътно затворени, те не крият никакъв риск за нея, нито миришат.

Ако сте прибрали 4-5 лака в хладилника, които използвате, няма значение каква температура е вътре. Важното е да ги извадите поне 30-40 минути преди лакиране. За да имате по-добър маникюр, лакът трябва да постои на стайна температура и да се разклати хубаво.

Съхранението на лака в хладилника е полезно в зависимост от това колко често го използвате. Стоейки там в продължение на седмици, ваден 1-2 пъти, той няма да изсъхне толкова бързо колкото ако е навън, обясняват специалисти пред The ​​Chicago Tribune.

Още за правилното съхранение на лака за нокти ще откриете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Някои без мозъчни гънки измислил поредната ненормалщина.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би трябва да купим по един хладилник за лаковете, хихихи
5
1
 
3
 
! Отговори
Ацетон преди 3 години
Хладилникът е за бира, полирпастата за копита се държи на друго място.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и плътно да се затвори, има някакво изпарение, така че мислете преди да давате такива съвети как да си тровим допълнително и без това много качествената храна, за да спестим 3 лева...
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаковете са канцерогенни! Разредете цапотенето с тях!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как защо? За да може ако имате малко дете да отвори хладилника и да изпие тези интересни цветни течности в красиви малки бутилчици.Ааааах какви съвети без да мислите. Бой за вас!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отт Пфайзър съветват лака да се държи на -70 С и да се лакирате само със маска.