Плетива за лятото - големият хит на 2021

Какво представлява и как да ги носим?
27 май 2021 21:30, Дарена Найденова
0
Плетива за лятото - големият хит на 2021
Снимка: Istockphoto

Не, това не е грешка в заглавието, нито пък сме объркали сезоните. Плетивата ще бъдат популярни също толкова много през лятото, колкото бяха и през зимата. Разбира се, дрехите от този тип ще са малко по-различни за топлите месеци, но материалът си остава същият. Така че, ако искате да добавите няколко преходни дрехи към гардероба си, запасяването с тази полуобъркваща, но определено сладка тенденция може да не е толкова лоша идея.

Осъзнаваме, че трикотажът вероятно не е първото нещо, което ви идва наум, когато се сетите за летни или пролетни тоалети и причините са очевидни. Уютните, големи плетени пуловери и жилетки определено попадат в зимните ни гардероби, като безпроблемно се комбинират с ботуши, ватирани панталони и шалове. Въпреки това, тези любими топли дрехи имат и своите алтернативи за лятото, които не трябва да бъдат пренебрегвани.

Според стилистката Джоана Анджелис, е някак иронично да наблюдаваме възраждането на трикотажа през лятото. Тази тенденция се заражда около 20-те години на миналия век, но явно пандемията и носталгията по миналото ни карат да се обърнем назад и да почерпим вдъхновение от различни десетилетия, в които дори не сме били родени.

Топли по природа и страхотни по дизайн, тези плетива действат като преходни елементи за метеорологичните промени. Те също така са разнообразието, от което се нуждаете в гардероба си, за да създадете своя индивидуален стил. Анджелис казва, че вижда много забавни дрехи, които се появяват на пазара – плетени комплекти, жилетки с интересни щампи и шарки, както и много цветни шапки. Тези по-смели визии могат да бъдат съчетани с любимите ви дънки или къси панталони, комбинирани с къса прическа и огромни обеци.

„Неутралният трикотаж може да бъде разнообразен със сатенени панталони или такива от изкуствена кожа, ниско токче и дори може да облечете блейзър, ако отивате към офиса или на официална вечеря“, казва Анджелис пред InStyle. Не на последно място, едно от най-интересните неща, които стилистката вижда в последно време, е смесването на печат и шарка чрез комбинацията на различни цветни дрехи.

Подобно на Анджелис, много модни къщи бързо осъзнаха, че плетивата ще бъдат на мода и през лятото. Затова те включиха подобни модели в последните си колекции за пролет/лято 2021.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: плетивамода 2021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари