10 начина да преоткриете себе си

Научавайте нещо ново всеки ден
29 сеп 2021 23:50, Михаела Лазарова
5
10 начина да преоткриете себе си
Снимка: Istock

През целия си живот се учим и самоусъвършенстваме. Няма магическо копче, което да натиснем и да се превърнем в по-добрата версия на самите себе си. Това зависи изцяло от нас. Ето защо личната ни мотивация е основният двигател, който ще ни помогне да подобрим уменията си, емоционалната си интелигентност, качествата си, за да постигнем успехите, към които се стремим.

Никой не би могъл да направи всичко това вместо вас. Ако искате и мечтаете за личностно израстване и изваждане на най-добрите ви качества наяве, трябва да промените някои навици, нагласи и разбирания, за да го постигнете. Тъпченето на едно място и правенето на едни и същи неща всеки ден, без да предизвиквате сами себе си и да се надскачате, няма да помогне да се превърнете в по-добра версия на себе си.

Ето какво трябва да направите, за да успеете да постигнете цялостното си усъвършенстване като личност.

1. Провалът не е краят на света.

Колкото по-бързо осъзнаете и приемете този факт, толкова по-лесно ще ви е да се отпуснете да опитвате нови неща без страхът от провал да ви спира. Именно този страх е в основата на собствените ни спирачки и предразсъдъци, които ни пречат да се развиваме. Страхуваме се да не се провалим и затова се отказваме още преди да сме опитали.

2. Живейте, за да радвате себе си, не другите.

За да сте щастливи и доволни от живота си, трябва да се научите да практикувате здравословен егоизъм. Разберете, че стремежът да угодите на другите няма да ви помогне да се усъвършенствате, напротив – ще ви спира и дърпа назад. В живота си сте важни преди всичко вие самите, а след това всички останали. Всеки отговаря сам за собствения си живот. Вземете вашия в ръцете си и поемете контрола над изборите и решенията си.

3. Обградете се с позитивност.

Негативното мислене за всичко наоколо пречи на развитието. Не е нужно да сте целенасочено позитивни, като си затваряте очите за неща, които са очевидно негативни, но е важно да промените нагласата си към по-положителната страна на живота като цяло. Така ще ви е по-лесно да приемате провалите и трудностите, гледайки напред с усмивка. Ще приемате всичко като урок, който ви се дава, за да станете по-силни, а не като наказание, което идва, за да ви направи неуспешни и нещастни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от Ако щете - вярвайте
Рецептата Dnes: Шоколадов фъдж и кекс в едно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Със яка засилка се шибвате в стената, тогава ще преоткриете себе, като в първи клас.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки мисли че е хванал бог за шлифера, всеки си е избрал съдба която ще го погуби. На спасение от сигурна гибел подлежат само неродените.
2
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 3 седмици
Пари ми дай акъл не ми давай :)))
1
0
 
4
 
! Отговори
Джебчийката грабна преди 3 седмици
с шавливите пръстчета двете най-обичани имена в кралското семейство и си въобрази, че така е успяла да хване бога за шлифера и че по този начин осигурява на м.м.нчето си шанс да бъде център на общественото внимание където и да се появи не само днес, но и в бъдеще. Опитва се така да си открадне нещо от блясъка на две забележителни жени, споменът за които няма да угасне. Но си е направила сметката без кръчмар. Това да не ти е н.гърска колиба край някогашна памукова плантация, ***?