Съвети за красота: Трябва ли да използвате зехтин върху лицето си?

Отговаряме на този важен въпрос
6
Съвети за красота: Трябва ли да използвате зехтин върху лицето си?
Снимка: iStock

Вероятно сте чували слуховете, че зехтинът, който е любима добавка на всеки, целящ отслабване, може да направи чудеса с кожата и ноктите ви. Работата е там, че той е доста тежък и дори най-неопитните в грижата за кожата знаят, че е лепкав и много мазен. Затова, когато чуем, че някои хора използват зехтина върху лицето си, веднага свиваме вежди и си мислим, че човекът срещу нас е полудял. Мислите ни отиват към запушени пори и неприятна миризма.

Все пак истерията около зехтина като съставка за по-красива кожа продължава да се засилва и затова любопитството ни се увеличи. По-долу разкриваме дали си заслужава да използвате подобен продукт, или е по-добре да си останете с традиционните козметични стоки.

Зехтин – полезен ли е за кожата?

Зехтинът, въпреки целия си страшен потенциал за запушване на порите, има някои предимства за кожата. Той е с високо съдържание на сквален – масло, което имитира естествения себум на кожата, така че ще остави кожната бариера изключително гладка и мека, а също така е пълен с антиоксиданти, които работят усилено за борба с увреждането на кожата от околната среда.

От друга страна обаче това все още е зехтин. Разбира се, той ще действа като всички масла за лице, тъй като ще улавя влагата за допълнителна хидратация, но на пазара има много други продукти, които са по-ефективни при хидратирането и всъщност са точно предназначени за кожата.

Освен това споменатите по-горе овлажняващи ползи от зехтина може дори да не са необходими. „Всички ние имаме жлези, които вече произвеждат естествени масла върху кожата“, казва дерматологът Мона Гохара пред Marie Claire. Това означава, че лицето ви всъщност не се нуждае от допълнителен сквален, или поне не в малките количества, които бихте открили в зехтина.

Всичко това обаче не означава, че не трябва да опитате лечение със зехтин. Все пак Дженифър Лопес наскоро пусна своя козметична линия, чиято основна съставка е именно маслиновото масло. Овлажнителите и хидратиращите ѝ кремове са базирани на зехтина, така че може би си струва да опитаме тази съставка.

Трябва ли да почистваме лицето си с масло?

Колкото и странно да звучи, използването на масло като почистващо средство всъщност не е нещо ново. Ако имате мазна кожа или нежелан брой черни точки, може да помислите за добавяне на почистващо маслено средство към своята рутина. Естетикът и влогър Наямака Робъртс-Смит има подробно видео ръководство за това как да почиствате лицето си с масло и какви са ползите от този процес.

Използването на зехтин като почистващо средство може да помогне за премахване на замърсяванията, грима, мъртвите кожни клетки и натрупването на себум, от който се причинява появата на черни точки. „Почистването с масло винаги е първата стъпка. Трябва кожата ви да е суха, не е задължително да е чиста, но трябва да е суха“, казва Робъртс-Смит. Когато нанасяте зехтина директно върху лицето си, масажирането привлича повече мръсотия и масло от кожата и ги премахва.

Робъртс-Смит разказва във видеото си, че някои естествени масла – като зехтина – са чудесна първа стъпка в рутинната ви грижа за кожата, за да извлечете онзи себум, който причинява най-големите проблеми. Различните типове кожа се нуждаят от различни съставки, а тези в зехтина се препоръчват за хора със суха кожа.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожалицесъветиЗехтин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - хубаво е целите да се мажете с зехтин, да има някой масажист/ка, и да ви го разтърка по тялото.
3
2
 
4
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
За лицето не, за кафевата точка да.
2
7
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
България не е добре ! Има застаряващо население ! Това трябва да спре да е така !България има проблем, който нито 1 друга страна и територия няма !Основният проблем на България е , че има застаряващо население, редом с нея и Европа има застаряващо население ! Тва е континентоален проблем ! Трябва да се разреши ! България трябва да стани царство и да бъде дарена на Живко Костадинов, защото той е дар от БОГ ТАНГРА ! А този БОГ е типично български и е създаден от български хора - божества !
1
6
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Мажко кюспе след убава бибитка върху лицето е най добре за кожата.Женъ ми го е казвала .