6 съвета как да открием правилния фон дьо тен

Гримьори разкриват какво трябва да знаем
18 окт 2021 22:23, Дарена Найденова
1
6 съвета как да открием правилния фон дьо тен
Снимка: Istockphoto

С изобилието от нюанси, тонове и ниво на покритие, фон дьо тенът е също толкова персонализиран, колкото и любимото ви кафе. И точно това го прави един от най-трудните козметични продукти за закупуване.

Крайната цел е да намерите фон дьо тен, който да прилича на тена на кожата, само че да може да прикрива несъвършенствата. Но това може да бъде трудно постижимо, когато повечето магазини за козметика нямат идеалното осветление или нужните огледала. Дори ако сте в състояние да избегнете разликата между цвета на врата и лицето, като изберете правилния цвят, има редица други проблеми като текстура, покритие и формула, които трябва да имате предвид.

За да ни помогнат при следващото ни пазаруване, гримьорите Даниел Мартин и Алън Авенданьо разкриват всичко, което трябва да знаем преди закупуването на фон дьо тен.

1. Намерете правилния цвят

Разбира се, имате много място по кожата, където може да сложите малко фон дьо тен, за да видите дали е точният цвят, но кожата на лицето ви е малко по-светла от останалата. Алън Авенданьо казва да нанесете потенциални нюанси върху гърдите си, за да видите дали са точните за вас. „Не трябва да е перфектното съвпадение, а може би малко по-светло, защото цветът ще се променя през целия ден“, обяснява той пред InStyle. Фон дьо тенът се окислява и износва и естествено става по-тъмен след смесването на елементи и масла от лицето.

Като алтернатива, може да пробвате и нюансите директно върху лицето си. „Намерете място към центъра и нанесете фон дьо тен към линията на косата така, че да покрие бузите и средата на врата“, предлага Даниел Мартин. Ако вратът ви е по-светъл от лицето и не искате да изглеждате бледи, изберете нюанс, който ще се съчетае чудесно с тена ви. Винаги може да затоплите кожата си с бронзант, така че не се притеснявайте.

Какъвто и метод да изберете, и двамата гримьори казват, че е важно да тествате основите при добро естествено осветление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: фон дьо тенгримьор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари