Главният мюфтия - кандидат за президент на Сърбия

Ако той стане държавен глава, Сърбия "ще се къпе в петрол и долари"
Обновена: 10 апр 2012 14:49 | 10 апр 2012 12:42, Елка Василева
77
Главният мюфтия - кандидат за президент на Сърбия
Главният мюфтия Муамер Зукорлич се кандидатира за президент на Сърбия. Снимка: архив, Reuters

Главният мюфтия на Ислямската религиозна общност в Сърбия Муамер Зукорлич съобщи, че ще се кандидатира на предстоящите на 6 май избори за държавен глава в западната ни съседка.

"Моята кандидатура се основава на убеждението, че държавата и обществото ни са на ръба на пропастта. Аз ще предложа програма за спасение, която ще е приемлива за всички граждани на Сърбия", заяви Зукорлич.

Президентските избори в Сърбия ще се проведат на Гергьовден, едновременно с тези за парламент и местни органи на властта.

Малко преди това пък стана известно, че Ядранка Шешел, съпруга на съдения в Хага лидер на сръбските радикали Воислав Шешел, е кандидат за президент на Сърбия.

"Кандидатирам се с желанието да запазя партията и Сърбия от онези, които искаха да ги предадат", заяви Ядранка Шешел.

От Сръбската радикална партия потвърдиха издигането на нейната кандидатура. "Предстоящите избори ще бъдат своеобразен референдум за европейската интеграция на Сърбия", заяви заместник-председателят на партията Зоран Красич.

"Над 80% от гражданите са против влизането в ЕС, като единствено радикалите гарантират неприсъединяване към ЕС", заяви той. Той каза, че кандидат президентът на Сръбската радикална партия Ядранка Шешел е гарант за решимостта на противопоставянето на влизането на Сърбия в ЕС и НАТО.

Ако главният мюфтия стане президент на Сърбия, автоматично ще получим огромни инвестиции от Саудитска Арабия, Иран, Катар и Кувейт, а всички казват, че чуждите инвестиции са главният залог за нашето светло бъдеще, пише Мирослав Лазански в коментар, публикуван в сръбския вестник „Политика“.

"Господин Зукорлич със сигурност може да осигури големи чужди инвестиции. Ще се къпем в петрол и долари, ще покажем на целия свят, че сме едва верски толерантна държава и мулкутултурно общество.

Може да въведем и шериата – всеки мъж да има право на най-малко три жени, жените ни задължително да бъдат покрити от главата до петите, с което автоматично ще намалее и броят на сексуалните престъпления. Може би иранците освен петрол ще ни дадат и ядрена технология и ние да направим „бомбичка“, което е най-важното за статут на глобална сила. Защото иранците си имат аятоллах, а ние си имаме мюфтия. Както и да го погледнеш, господин Зукорлич ми се струва най-сериозният бизнес вариант за бъдещ президент на Сърбия", коментира Лазански.

Войводата от Хага пък показа, че дистанционно командва партията с тенденция към въвеждане на семейна династия, пише Мирослав Лазански в коментара си. Може би господин Воислав Шешел си е помислил, щом като Бил Клинтън можеше да подкрепи съпругата си в партийната надпревара с господин Обама, защо той да не кандидатира Ядранка. Само че Ядранка все пак не е Хилари. А ние не сме Америка, пише още авторът.

Междувременно социологическо проучване показа, че на първия тур на президентските избори на 6 май за кандидата на Демократическата партия Борис Тадич биха гласували 35,8%, а за кандидата на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич – 35,7% от избирателите.

Проведеното от 2 до 8 април изследване показа още, че за кандидата на Социалистическата партия Ивица Дачич биха гласували 11,2%, за лидера на Либерално-демократическата партия Чедомир Йованович 5,6%, а за председателя на Демократическата партия на Сърбия Воислав Кощуница 5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Православна дъга преди 11 години
Сега увряха ли ви тъпите глави, че единственото ни спасение е ПРАВОСЛАВНА ДЪГА НА БАЛКАНИТЕ Гърция, България, Сърбия и Румъния!Иначе ни чакат нови 500 години!!!ЖИВЕЛА СРБJА !!!
34
2
 
3
 
! Отговори
Улемек преди 12 години
Защо плюете братските славянски народи?Харесва ви да бъдете *** , които позволяват *** и турцизация в родината си , за която хиляди мъже са дали живота си ли?Забравихме тези 5 века кланета и паметта на войниците дали живота си по време на руско-турската освободителна война!Говорите за Драгоман и Сливница без да познавате историята и кривото мислене на монарсите на двете държави в онези години!Жалки са нашите политици които дадоха коридор на НАТО и признаха Косово!Бог да ни пази!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След това мюфтията ще каже на сърбите слагайте ***..
32
0
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
мдаааам и затова българските *** издигнаха паметник на загиналите американски летци по време на бомбардировките над мирното българско население. Такъв позор не знам да има някъде по света, само българските мекерета могат да го позволят. Жалка катинка
31
1
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Ето това е доказателство за болестта на една държава..Когато се появят такива хора, които в нормална страна биха живели в психиатрията на лечение доживотно..
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес все пак не сме 1 април!!!!
29
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Това което ние сме направили е невъзможно за сърбите. Че ние си имаме ислямско-еврейско правителство без никакъв петрол и долари, и то с гласуване. Единствената българска партия и единствения българин политик допуснахме да ги унищожи оня задокеански ***, както им се закани и сега си отива защото си свърши работата. Какъв ще изпратят на неговото място? - сетете се сами.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвсем скоро американците ги бомбардираха,а те за демократите гласуват..и тея са като нашите...П.С.Между другото американците са бомбардирали и нас(хиляди убити хора и разрушени сгради в София)
27
2
 
5
 
! Отговори
нормален преди 12 години
е какво се чудите-те са решили да се шегуват естествено,и то с нас ЕСТЕСТВЕНО,или нашите топани нещо не са разбрали както винаги и пишат щуротии-щото това баш у сърбско нема да стане-тука по-може,я вижте какъв парламент си имаме...
26
6
 
11
 
! Отговори
Владо Черноземски преди 12 години
Има само една истина и тя е: Сите срби на врби и още грък и на магаре да стане не се качвай на него-ще те хвърли. Никога не забравяйте за " Данайските дарове" (Троянския кон). Народ който не знае и помни своята история няма бъдеще.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бегай легай
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Писането с главни букви е проява на невъзпитание. Все едно викаш.Мнението на такъв човек спокойно моче да бъде подминато.Ако пишещия е на около 12-14 годишна възраст все още има шанс да се превъзпита.
23
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сръбски приятели, само болни хора в РЕпублика България мразят с омраза не се стига далеч....Нормалните хора в България не мразят Сърбия, бъдете сигурни!!!! Само Бог избира съседите , поколенията трябва да живеят в мир с тях.......здраво свима
22
9
 
11
 
! Отговори
Илерино преди 12 години
Аз пък , НЕмразя сърбите , и 90% ос българите НЕмразят сърбите....тъкмо напротив тези хора победиха Дриимтима на САЩ по баскет с всичките си звезди, свалиха супер модерните СТЕЛТОВЕ на САЩ, а Новак Джокович мачка всички наред в тениса, албанците-илери присъстват в световните медии само в криминалната хроника, дрога, трафик на жени и органи, извинявай , но няма как да толерирам подобни елементи.......Илерино
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докторе на помощ, хайде помогни му, човека е болен.......
20
0
 
2
 
! Отговори
Мехмедали преди 12 години
Вай Аллах.Тука на калдаръм-форум се спори кой какъв е.Ами питайте майките си по време на почивка с каква народнос са били.Шабанзи кокошка?
19
5
 
2
 
! Отговори
Ибн Булгар преди 12 години
Гръмни се! Българите не са тракийци! Те са ... БЪЛГАРИ! Точка по въпроса! Дори антибългарската телевизия бТВ го доказа с похода си до Средна Азия !!! Всеки един председател на местния БАН го каза!
18
1
 
6
 
! Отговори
Българин (истинския) преди 12 години
За нас,българите,са добри приятели всички които изповядват човешки ценности,и не споделят тоталитарни комунистически и национал-социалистически идеологии!Който насажда етническа и религиозна омраза и вражда,работи против интереса на Европейска България.Казах!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като са толкова смели Албанците , защо не отцепиха Косово сами, през 1987г ?
16
2
 
7
 
! Отговори
Илер преди 12 години
Неадекватнико "Илер" , ти си болен човече, буквално си болен, коя е единствената армия в света свалила 2 супер модерни СТЕЛТА в реални бойни действия ????? това е ЮНА, ако не са щатите , сърбите ще прегазяят Косово , като луда крава телето , а самият факт , че Хашим Тачи е приятел на наш Соломончо Паси говори пре мнгоо.....