В църквите в Гърция се отбелязва Възкресение Христово

Мерките срещу коронавируса не позволиха това на самия празник
26 май 2020 12:34, Елка Василева
4
В църквите в Гърция се отбелязва Възкресение Христово
Снимка: архив, БГНЕС

Църквите и манастирите в Гърция се подготвят тази вечер да отбележат Възкресение, което беше забранено по време на празниците като част от мерките срещу коронавируса.

Гръцките духовници призоваха да се спазват всички противоепидемични мерки.

Украсяват църквите и манастирите в Гърция за празника тази вечер. Във всички църковни храмове ще се отслужи  Великденска литургия. Ще се обяви тържествено „Христос Воскресе“ с биене на камбани и предаване на Благодатния огън, предаде БНР.

Още по темата

Строгите ограничителни мерки поставиха под забрана отбелязването на Великденските празници, което според проучване в страната е било най-тежката мярка, наложена срещу коронавируса.

В църквите са поставени ограничителни знаци, за да се спази задължителната дистанция. Ще се охраняват също и местата около църквите, защото се очакват много вярващи тази вечер да присъстват на литургията.

Носенето на маска в църквите е задължително, но се препоръчва на вярващите отвън също да спазват всички мерки за дистанция, а възрастните хора да носят маски.

Гръцката православна църква уточнява в специално обръщение към вярващите, че е избрала днешния ден за отбелязване на Великден, преди да приключат 40 дни от Възкресение.

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За малко да се възнесе преди да възкръсне.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо няма да Му стане, ако не възкръсва една година.
2
5
 
3
 
! Отговори
LLLLL преди 1 месец
Това е традиция и хората сега я пряват поради пандемията, а ние понеже нищо не правим и не ценим нищо и си ходиме като стадо
1
7
 
10
 
! Отговори
Сетила се Мара... преди 1 месец
След дъжд качулка, след сватба булка... То възкресението мина и змина...