Недоволство в Гърция заради спирането на колите през "Маказа"

Така се нарушавал ритъмът на туристическия сезон
Обновена: 2 юли 2020 07:25 | 2 юли 2020 07:20, Камелия Цветанова
5
Недоволство в Гърция заради спирането на колите през "Маказа"
Снимка: БГНЕС

В гръцката област Еврос протестират срещу официалното решение на Атина през граничен пункт „Маказа“ с България да се допуска преминаване само по спешни случаи. Освен това гръцкото министерство на транспорта въведе ограничения за броя на пътниците в една кола.

Съюза на хотелиерите от област Еврос, както и заместник-областният управител, отправиха искане лично до премиера Кирякос Мицотакис да се отвори граничния пункт „Маказа“ за свободно преминаване на туристи, съобщи БНР.

"Настояваме за спешна намеса. Граничните пунктове в Еврос за туристи от балканските страни са най-прекия път за достъп до област Тракия и ако останат затворени се нарушава ритъма на туристическия сезон", посочват те.

Според гръцките медии, вероятно реакцията на местната власт в Еврос остави отворен граничен пункт „Маказа“, от където и днес преминаваха леки автомобили с туристи и микробуси.

През „Кулата“ преминават тирове, леки автомобили и автобуси.

Попълването на декларация е задължително.

На летищата масово се правят тестове за короновирус на пътниците. Много от пристигащите се оказа, че не са попълнили задължителната декларация преди излитане към Гърция. Наложи се да направят това на летищата и в тези случаи се вземаше тест от пътниците на целия полет.

Пътна полиция припомня, че съгласно нареждане на Министерството на транспорта е фиксиран броят на пътниците в една кола, в зависимост от местата в автомобила. В до 7-местен автомобил имат право да пътуват не повече от трима пътника и шофьора.


 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
3
 
! Отговори
Сотирис преди 1 месец
Все едно имат заспало мече в скута
1
13
 
6
 
! Отговори
Панайотис преди 1 месец
Така е .... от зехтинчето са с такива космати катерици ! Много подхранва :)