Каракачанов: Северна Македония не е готова за ЕС, не спазва Договора със София

Ветото ще ги извади от илюзиите, че това може да продължава
7 ное 2020 18:05, Анисия Иванова
213

"Република Северна Македония не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство вече повече от три години се опитва да не изпълнява Договора с Република България. По нито една от точките от този договор, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв напредък," каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Не мога да разбера защо някои външни наблюдатели объркват ролите. Не България кандидатства за членство. България е страната-член, Македония кандидатства за членство в ЕС и би следвало да е наясно, че ангажиментите, които поема със сключването на договори, какъвто беше Договорът от Скопие от 1 август 2017, трябва да се спазват. В Македония обаче като че ли витаеше и продължава да витае едно схващане, че някой ще притисне България в последния момент и България ще клекне," заяви Красимир Каракачанов пред водещата Милена Милотинова.

Още по темата

"Има опити да ни убеждават по един или друг начин, но България защитава своите национални интереси," каза той.

"Виждаме Македония сега, в ситуацията, в която е кандидат-член, с агресивното си поведение, с явните си претенции към България - за малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… и си представете Скопие утре в ЕС - кой печели от това? България ще загуби категорично, ако има един подобен съсед като Македония, който е член на НАТО и ЕС и който държи подобен тон и поведение. Аз мисля обаче, че и ЕС не печели. Защото ЕС си има изключително много проблеми, той е на един водораздел ще продължи ли да съществува по този начин, или ще се реформира. Самият ЕС си има достатъчно много проблеми и мисля, че на самата Европа не й трябва още един проблем на Балканите - с формираните  на базата на кражбата на история, измислени претенции към България. Това не може да съществува повече.", коментира вицепремиерът.

По отношение на предложението си за Анекс към Договора от 2017 година Каракачанов заяви: "Трябва да има писмен документ. Аз на изявлението на скопските политици не вярвам."

“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“, обясни Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях“, прогнозира той. "Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, да доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме", добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор“, категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Ще има ли Анекс към двустранния договор, кой се е опитвал да ни убеждава да не спираме Скопие за старт на европреговори, въпреки неспазването на ангажиментите и антибългарския тон – целият разговор на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов вижте във видеото.


 


213
Още от Ако щете - вярвайте
Куче извади котка от руините на труса в Турция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
2
 
1
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 1 седмица
България не спазва Договора с Македониа. Къде пише в Договора за допълнителни Рамки и непрекъснато извиване на ръце с нови и нови налудничави искания? Трудно е да се отърсим от комплекси и да приемем Македония като равнопоставена държава и независима в своята си политика.Македонския народ решава какво и къде иска и как да се развива.Нашата оценка и мнение си остава за нас.
178
2
 
3
 
! Отговори
Доктора преди 2 седмици
Сложете им вето!
Няма друга опция...
177
2
 
5
 
! Отговори
Вето преди 2 седмици
Вето
176
3
 
8
 
! Отговори
Заев Бугарски преди 2 седмици
Вето за македонските отцепредавници.
До 1944-тата беха българи.
После Тито станаха антички македонци.
Вето до дупка!
175
1
 
5
 
! Отговори
До г-н Мисирков преди 2 седмици
До Кънчо Мисирков
Господин Мисирков, в България има партия на турското малцинство, името й е ДПС!
174
3
 
7
 
! Отговори
Ивайло преди 2 седмици
Браво на Каракачанов!!!
173
8
 
7
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 2 седмици
Македонизъм=Българщина. Гордеем се с едното,а оплюваме другото. Драпаме за малцинства българска диаспора в съседни страни,а не признаваме нито едно малцинство в България,било то турско или македонско.Не става така. Нека не правим това,което не искаме да правят другите.Да не даваме власт на ченгета пишман историци и да им гледаме сеира,защото гледа и света.
172
0
 
6
 
! Отговори
Дядо Вазов преди 2 седмици
"Отнийде взорът надежда не види" - цитат от Вазов, отнасям го към Македония /а ми е мъка, родът ми е оттам/! Незряла нация, дори когато зависят от България и елементарната интелигентност предполага да се смирят и да млъкнат, те лаят по България като бесни кучета! И, представете си, разчитали на Байдън да ги вкара в ЕС! Боже Господи, четох го в техни медии и се чудех с какви глупави и наивно-невъзможни глупости заблуждават хората!
171
1
 
7
 
! Отговори
сърбите преди 2 седмици
Сърбите от 1944 г. досега притискат и мачкат македонците, избиват ги дори и заради вай-малкия намек, че се чувстват българи. Отвратително експлоататорско и асимилаторско отношение към живи хора. Примери много - да кажем, Македонската Кървава Коледа, който иска, да прочете какви зверства са били над невинни хора, какво изтребление... Днешните македонци няма как да са други, объркани хора, които упорито отказват да видят истината за произхода си. Страх ги е хората, толкова са бити и мъчени...
170
0
 
4
 
! Отговори
що е маке преди 2 седмици
Се е юнак и на чужда история се кефи.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
162 Продавалите паспорти на северомакедонците ***, са в затвора. Ти обаче не можеш без твоята УДБА, макар че, сърбите ви смятаха за трета ръка хора.
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
165 Още 28 години блокиране, като гърците, докато не признат историческото минало.
Наказаха ли Гърция, не дори и дадоха 380 млд.
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много гаден!
Няма да остави е на макетата да влязат, да поживъркат и те из ЕС, тръговийка мъргияий ооп мооп!
166
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Бунтар
Пълни глупости пишеш. Естествено че един език се променя през времето. Имайки предвид че тук да живели много Турци, Гърци имало е и Руснаци, съвсем нормално е да имаме и чужди думи заемки. В момента сме във ЕС, навлизат и думи от Западните езици.
165
9
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 2 седмици
Ако някой е променил езика си,то това е България. Отидете в кой да е музей и отворете някоя книга и се опитайте да е прочетете. Езика ни набъкан с русизми и нови термини,да не говорим за турцизми наследствени, гръцки и френски термини в различни области,и славянски думи с обърнато значение/например- вреден/, вреден значи да си в ред...а тук?
164
17
 
4
 
! Отговори
Kubilay преди 2 седмици
Добро утро! Защо смятате, че за немците вашата дума тежи повече от тази на македонците? Европа и в частност Германия, търсят нови пазари, нова територия за лидли, кауфланди, икеи. Този дебел агент на ДС защо смята, че някой ще се съобрази с тъпата му позиция. Македония ще си влезе в ЕС като пич. Българите да избират сърдитко Петко ли ще го играят или нормални хора.
163
3
 
5
 
! Отговори
Смешно преди 2 седмици
Дами и господа, каквото и да пишете нищо няма да се промени. Историята я пишат винаги победителите, така че отново няма смисъл да спорите. Те историците зс едно събитие не могат да вземат решение. Трябва дс гледате настоящето, а това че македонците птдавна не са българи и не искат да бъдат. Защо трябва да си зададем въпроса по-зсдъбочено, а не за кажем че са промити мозъци. Няма как да промиеш мозък на цвло население. Дали ние не сме допуснали и не допускаме пак грешка.....
162
0
 
3
 
! Отговори
ами преди 2 седмици
До Бугарин од Струмица

Защото се пише Българи!
161
11
 
2
 
! Отговори
Стојко преди 2 седмици
Красимир Касакачанов,Христо Христов и сите корпумипрани од ДАНС,доживеаа катаклизма политичка,УДБА ги прегази како шлепер жаба...Мислеа ке си полнат домашен буџет со продажба на пасоши низ Македонија(240 000 на број),преку нивните посредници.Никој веке не споменува дека Камчев беше назначен за конзул по нивни предлог од патриотката Захариева...Има уште многу што да се каже,но поради нивната злоба за пари(на ДАНС) Бугарија доживеа катаклизма на политичката сцена.Резулатите очи бодат...
160
15
 
6
 
! Отговори
Вълканов преди 2 седмици
Играта свърши, господин Каракачанов. С Договора признахте ли Македония за друга страна с друг народ. Признахте. Останалото е вятър работа. На базата на този Договор, Евросъюзът ще приеме Македония за член на Евросъюза. Още повече, че вероятно новия президент на Щатите ще е Байдън, ратуващ за Македонците. Всички изявления на Правителството са безмислени.
Най-добре е ВМРО да бъзе забранена в България, защото предаде Българщината.