Гърция се изолира, вечерният час ще започва от 21:00

Какви мерки налага съседката ни?
12 ное 2020 07:27, Александър Попов
28
Гърция се изолира, вечерният час ще започва от 21:00
Снимка: БГНЕС

Действащият полицейски час в Гърция се удължава и вместо от полунощ до 5:00 часа, ще започва от 21:00 часа, съобщи гръцкото правителство.

През този интервал ще бъде разрешено излизане, ако е с цел отиване на работа или до болница, както и за разхождане на домашен любимец.

Мярката влиза в сила от петък, като тя се налага заради нарастващите заразени с коронавирус. Вчера бяха потвърдени рекордните 2752 нови случая на коронавирус и още 43 нови жертви.

Вчера стана ясно, че българите, които се намират на територията на Гърция и нямат регистрация като постоянно пребиваващи, ще трябва да получат удостоверение от посолството ни в Атина или от генералното ни консулство в Солун, ако искат да се завърнат в България с лек автомобил, преминавайки през различни области.

Още по темата
Удостоверението следва да съдържа данните на българските граждани, адрес на който са пребивавали по време на престоя си в Гърция, постоянен адрес в България, дата и час на тръгване, данни за автомобила – марка, модел, регистрационен номер и ГКПП, през което ще напуснат страната.

За български граждани, желаещи да напуснат страната със самолет, не е необходимо удостоверение. В този случай целта на пътуването се удостоверява с лична карта или паспорт и закупен билет.

QR код вече е задължителен при влизане и при излизане от Гърция, без значение от транспорта.

За българските граждани, които влизат в Гърция, е необходимо да представят на граница "Удостоверение за движение", както и следните документи: Данъчна декларация от последната година; Договор за наем; Разрешително за пребиваване; Е 9, за собственост на имот.

Повече подробности какво трябва да знаят българите вижте тук

Гърция вече затвори границите за туристи

Гърция затвори границите си за туристи от 11 ноември. Ще се пропускат само гръцки граждани, чужденци, които пребивават законно в страната, собственици на имоти и граждани на ЕС, които пътуват по бизнес, здравословни причини и други неотложни нужди.

За целта трябва да имат доказателствен документ и удостоверение за придвижване вътре в страната или при влизане в Гърция - да пуснат есемес за къде са тръгнали и защо.

Националната карантина в Гърция е до 30 ноември. В страната е в сила и ограничение за гражданските полети. Забранени са полетите от повечето държави извън ЕС, а пътниците от позволените полети ще влизат в Гърция само с отрицателен тест за коронавирус.


28
Още от Балкани
Българите без постоянен адрес в Гърция се прибират само с удостоверение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
странно преди 2 седмици
значи идеята е хората да са прибрани. подозирам че вирусът се разпространява и преди 21ч.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълна простотия е това. Населението е много тъпо че се оставя да го репресират по това начин.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Капитилистът дори не схвана какво му казах. Ясен си ми.
24
0
 
2
 
! Отговори
Koko преди 2 седмици
Г-н , няма кой да ме съкрати, защото името ми е в онова поленце "Едноличен собственик на капитала". Ти продължавай да задаваш въпроси за деца от 1-ви клас.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гърците пак постъпват умно. Налагат подходящи мерки за ограничаване на епидемията и така създават условия да имат туристи, като в същото време искат и тест от идващите от чужбина, за да не допуснат внос на заразата.
22
4
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 2 седмици
"напролет, когато Гърция ще си отвори туризма"

Ще го отвори, ама не напролет а на куково лято. За кой ще го отвори бе кух, за болните българи, американци, европейци или за кои болни точно ще го отвори? Откъде се пръквате такива коковци и калинки не ми е ясно, но е сигурно че трябва да ви съкратят вече щото простотията ви взе да става нетърпима.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Умниците, които се чудят дали вируса излиза след 21:00, да си припомнят приказките напролет, когато Гърция ще си отвори туризма, а нашите хитреци ще вият като карпатски вълци и ще викат помощ.
20
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
Коковци много, умни малко. Те затова са тия мерки да се намали малко бройката на коковците щото само папат, а не допринасят с нищо. И за общаци не стават.
19
8
 
5
 
! Отговори
Айнщайн преди 2 седмици
Вселената и гръцката глупост са безкрайни.
18
1
 
2
 
! Отговори
Koko преди 2 седмици
И Умния се отчете. Браво момчета! Още може!
17
1
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 2 седмици
Абе тоя вирус само нощем ли излиза?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Бай Колю

Само глупости си написал Коле... Има епидемия, ако си с деменция...
15
2
 
5
 
! Отговори
Бай Колю преди 2 седмици
На 1 декември, което не е така далеч, ще видим тези мерки какъв резултат са дали. След това пак ще има отваряне, пак затваряне и т. н. Докога така и защо така? Грижата за здравето на човека трябва да включва грижа за въздухът, водата, храната, психическото и физическото състояние, социалното добруване.
Защо се продават вредни храни-"затваряйте" ги, алкохол и цигари-също. Защо има излишен стрес и напрежение-те са вредни, нали така? Защо, защо, защо...Всеки може да допълни нещо.
14
9
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Излезте от фалшивата информационна матрица. Ковида е един грип. Не си подавайте сами ръцете да ги оковат. Света се управлява от психопати които искат да редуцират населението на Земята.Ваксината е отрова която ще ви съкрати живота.
13
0
 
2
 
! Отговори
Koko преди 2 седмици
Ох, успокоих се. 123 ви отстрами.
12
3
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 2 седмици
Да се забранят погребенията и броя на починалите рязко ще намалее.
11
2
 
6
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 седмици
Има от кого да се поучим как да борим вируса.
10
6
 
16
 
! Отговори
Значи преди 2 седмици
Гърците имат 2700 на ден и затварят държавата,а ние имаме по 4000 на ден и купона при нас не спира! Къде е логиката??? За това един чужденец казва в едно интервю -“ В България е супер,все едно няма вирус,всичко работи,прекрасно е”!! Е За тва няма се опрайме никога ние!!!!
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това са адекватни мерки за разлика от нашите, които са напълно безсмислени...
8
15
 
6
 
! Отговори
Булшит преди 2 седмици
Тея гърци не разбират ли че им налагат нов фашистки ред и вечерния час няма нищо общо с вируса. Даже е препоръчително да си свършиш работа навън през ноща когато няма хора ако има зараза.