Косово: Руско-украинската война може да се разпространи на Балканите

Сърбия може да бъде окуражена да предприеме военни действия
11 май 2022 08:10, Елка Василева
44
Косово: Руско-украинската война може да се разпространи на Балканите
Снимка: архив, БГНЕС

"Нямаме никакви илюзии за това, което руският президент Владимир Путин иска да постигне в Украйна", заяви при приключване на посещението си в Израел външният министър на Косово Доника Гервала, цитирана от в. "Джерусалем пост".

Още по темата
Войната на Русия срещу Украйна може да окуражи Сърбия да предприеме военни действия срещу Косово, заяви Гервала пред "Джерусалем пост", когато завърши тридневното си пътуване в Израел, по време на което тя призова неговите официални представители да използват влиянието си, за да помогнат за неутрализиране на ситуацията.

"Държави като Израел могат да помогнат за стабилизирането на региона /Балканите/, каза Гервала.

"Ние сме загрижени, че Балканите могат да бъдат следващата гореща точка", допълва тя.

"От самото начало Косово проявява солидарност и възхищение към смелата борба на украинците в защита на страната им", каза Гeрвала. "Нямаме никакви илюзии относно това, което /руският президент Владимир/ Путин иска да постигне в Украйна. Можете да видите някои прилики между начина, по който Русия действа в Украйна, и начина, по който Сърбия действа в нашия регион", каза тя.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме фаpа за сърбите, голямата уста дето бяха отворили миналия век сега им се връща като бумеранг. Нямат 1 съсед дето да ги обича и да не са късали от него. Да се трепат с шиптърите колкото си искат.
34
3
 
5
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Крайно време е братята Сърби да ги опукат както си трябва.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно ли съм разбрал? Косово иска от Израел да стабилизира Европа?
32
1
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Да добавя, че в Косово западът оправда намесата с геноцид - какъвто после се доказа, че няма. ОБАЧЕ в Донбас имаше точно геноцид, има много документи, и това, наред с признаването на републиките и договорът с Русия, който сключиха, е основание за законна намеса. Както и присъдиняването на Крим беше напълно законно, а не анексиране. Просто западът не иска да губи колониите си и затова лъже като за последно. И по хитлерово време също много се е лъгало по медиите
31
0
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
До гостенка - Изобщо не е едно и също, и то според международното право! Сирия е призната страна, със законно правителство, съюзник на Русия. Президентът й може да извика руснаците на помощ. Косово е юридически незаконен обект, дори и в момента - признат е от запада, но не от ООН. Те не могат да викат сащ на помощ. Намесата им беше напълно незаконна. Все едно Кърджали да ревне срещу България, и сащ, или Турция да им окажат военна помощ срещу нас, бомбардирайки София. Напълно незаконно!!
30
6
 
1
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Съгласен съм с Гошо. Руснаците са беднотор.
29
4
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Абе никой не твърди,че русия е богата. Голи са като тояги. Само ракети имат... и олигархи...
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея пак ги гони параноята,до оня ден приказваха и че Путин щял да обяви война на 09.05. и това не стана.Ако е искал досега да го беше направил.Само спекулирате и се опитвате да плашите и настройвате хората.Само глупости се съчиняват от този и онзи.
27
18
 
7
 
! Отговори
Ау преди 1 година
Путин=Хитлер. Путин=антихрист. Путин е пътник скоро ще има опело!
26
7
 
11
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До анонимния: А Русия не хвърля ли бомби в Сирия, защото Асад ги извика! Косово извика САЩ да ги защити 1:1, не е ли едно и също????
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америка е участвала като "гостенка" в десетки конфликти по света и като "наблюдател" в десетки военни операции. Хвърляше бомби на Балканите въпреки че дойде да разделя чужда страна на другия край на света, а не в своя исконна територия. Стига вече пропаганда. "Великите сили" си имат свери на влияние. Пропагандата е част от това. Кой къде е агресор е въпрос на гледна точка. Мир няма да има за хората докато има медии и *** дето пишат за пари..
24
3
 
14
 
! Отговори
Дедо Ставри преди 1 година
Държавата Косово е измислена. Те са терористи и не трябва да съществуват!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гостенке ти ли ще кажеш кой какво иска и кой кога да си ходи. Нещо да кажеш за американския президент.
22
12
 
12
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До xoxo Ами Русия в Чечня и Дагестан какво направи??? 2008 година воюва с Грузия, за Афганистан да не говорим! За Казахстан, и там бяха на ръба на война. Москва иска да върне границите на СССР. Без обаче да се съобразява с желанието на републиките и затова ги напада! Путин е време да си ходи, създаде си закони да е вечен президент..., старостта го превърна в ***. Защо руснаците крадат комбайните и тракторите на Украйна, защо им крадат бялата техника от домовете, щом русия е богата???
21
0
 
4
 
! Отговори
L. преди 1 година
Защо тънете в загадки - почвайте да се трепете! Толкоз ви акъла.
20
4
 
3
 
! Отговори
Зеленоок преди 1 година
До АсанХоди в Русия бе асане.....
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да гледаш коментарите гледай да не обиждаш народа си. Всеки който не му харесва може да отиде на запад.
18
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Косово може да бъде отделено от малка Югославия с война която Америка идва да води от другия край на света. Ами САЩ са агресора. Обаче рускоезичното население в Източна Украйна няма ли право на същите права каквито САЩ даде на Косово. Нещо не разбирам разликата защото няма такава. Защо за Косово да може за Луганск и Донецк да не може.
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам коментарите и за пореден път се убеждавам,че сме малък, но за много *** народ.
16
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са собственици на Косово и Украина. Каквото им е казано това говорят. Иска им се война на Балканите. Продажници са