Компания въвежда 4-дневна работна седмица в Гърция

Заплатите им няма да бъдат намалявани
16 май 2022 13:03, Елка Василева
6
Компания въвежда 4-дневна работна седмица в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Международна компания "Грант Торнтон" (Grant Thornton) въвежда четиридневна работна седмица за всичките си служители в Гърция, съобщава електронното издание „Икономикос тахидромос“.

Гръцкият филиал на една от водещите организации за предоставянето на одиторски, данъчни и консултантски услуги, ще работи по четири дни в седмицата от август, като заплатите на служителите няма да бъдат намалявани.

От компанията отбелязват, че целта е да се постигне по-добър баланс между професионалния и личния живот на служителите през летния период.

Темата с въвеждане на четиридневна работна седмица без намаляване на възнагражденията на служителите е актуална в последните месеци, посочва изданието.

Според гръцки експерти решението на Грант Торнтон отваря възможност за по-широкото му прилагане в страната.

В момента гръцкото законодателство предвижда възможността за четиридневна работна седмица, но при десетчасов работен ден, отбелязва „Икономикос тахидромос“.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България не се извършва работа. Това си е чисто робство!
4
4
 
3
 
! Отговори
Работодател преди 1 година
Тук ще въведем 6 дневната работна седмица отново, както беше преди. И без това като гледам всеки втори въздиша по социализма, тъкмо ще го припомним. Ще има бачкане от тъмно до тъмно и без обедна почивка!
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа, а нашите планират да въведат 7 дневна, но да плащат като за 3 дни.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре .А за да е по- добре трябва да е на смени понеделник- четвъртък и вторник- петък.Така се запазва общия петдневен цикъл, просто понеделник и петък са с 50% от служителите.Обаче те пък имат един двудневен и един четиридневен уикенд който да си правят екскурзии и т.н.
1
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ооох....