Черна гора дава 11% от военния си бюджет на Украйна

Абазович и Зеленски подписали обща декларация
6 дек 2022 22:37, Йоана Цонева
49
Черна гора  дава 11% от военния си бюджет на Украйна
Снимка: БГНЕС

Правителството на Черна гора реши да отпусне на Украйна военна помощ в размер на 11% от военния бюджет на страната. Това съобщи радио "Свобода".

Според доклада това е станало, след като министър-председателят на Черна гора Дритан Абазович и президентът на Украйна Володимир Зеленски са подписали обща декларация за евроатлантическата перспектива на Украйна във видео формат.

Още по темата
След Белгия и Чешката република Черна гора стана третата държава - членка на НАТО, която подписа декларацията. Същевременно черногорският премиер подчерта, че Подгорица напълно подкрепя териториалната цялост на Украйна и правото ѝ да избира към кои организации да се присъедини.

"Сигурен съм, че тази война ще завърши по такъв начин, че Украйна ще защити територията си", заяви Абазович.

Припомняме, че в Черна гора, която има население от 600 хил. души, но прие над 10 хил. бежанци от Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дават защото най-вероятно делят парите и всичко в офшорки. С тази война не ти трябва сложни схеми, обществени поръчки, договори, проверки от съответните държавни и одитни институции, а само едно решение на парламента в цялата тази всеобща и9и0тия, както беше при Ковида и пей сърце богатство и живот, за някои тарикати, а народа им ще плаща! С една дума има и по-зле от нас май!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И уркопитеците да дават а не само да лаят!
26
3
 
8
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Абе лъъъжльо, и двете дъщери на Путин са учили само в Москва и живрят и работят там! Толкова са ви плоски лъжите, като главите ви.
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата на повечето от въхрушката на руското управление живеят на запад и са учили на запад.
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъщерята на Путин е завършила образованието си в американски университет и в момента живее там. Даже е подложена на санкции.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И у Църна гора местните *** ще го отнесат на следващите избори. Освен тамошните христоивановци има силна просръбска и проруска опозиция.
22
8
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 година
А къде сме ние......президент--избран , посочен ,като подходящ от руски резидент; Тиква кичеща се като евроатлантик, а подари на Русия 3 милиарда от нашите пари; Политически партии- призоваващи да се върнем отново при бащицата Путин, но да крадем от западните пари; "Интелектуалци" платени за 2 000 евро.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички си късат от залъка заради тази Украйна и в името на САЩ. Колко ли е "огромен" бюджета на бедната Черна Гора, та чак да си го поделя с Украйна, която е бездънна яма? Колкото и да давате, то потъва в жжобовете на Зе и олигархичната му свръхненаситна клика. Ама дай да дадем.
20
11
 
2
 
! Отговори
NITEMARS преди 1 година
До КАК ЗВУЧИ САМО-ДАВА Аха, агонията на руслямистан трябва да се удължи максимално - да се денацифицират всичките реСпублики, плюс годното да носи оръжие население на мегаполисите. Тогава няма да има с какво и с кого да плашат повече. И ресСпубликите ще си поискат независимостта. До тук с руслямистанската империя - ще остане калната москалска локва от преди 5 века.
19
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж този запад е много лош ама дъщерята на Путин живее в Америка. Ахахахвхахагвгв. Та толкова с лошия запад.
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешници...
17
9
 
12
 
! Отговори
КАК ЗВУЧИ САМО-ДАВА преди 1 година
Поредната "ДОСТОЙНА"постъпка от т.н. натовски държави, за удължаване агонията на войната, за ескалиране ,избиване на още стотици млади хора, защото господаря е казал ,наредил е да е така. А това е свирепа коварност,подлост към ук народ , лицемерие ,шантаж към управнищите,подстрекателство кък ескалиране на войната в заблуда за постигане на фикс победа. Това ПРАВИ т.н.ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ СЪЮЗ ,което те гордо наричат ПОМОЩ.Измамници ,скълъпвайки съюзи от зависими държави ,ръководят тая анормална с-***
16
12
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПОВЕЧЕ УБИТИ ПУТЕНИ ВИНАГИ Е ДОБРЕ!!!! И 10 ПУТЕНА ДА БЪДАТ УБИТИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАЗИ ПОМОЩ ЗНАЧИ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА :D БРАВО НА БОЙЦИТЕ ЗА УКРАЙНА , ЧЕ НИ ОТЪРВАХА ОТ ТОЛКОВА МНОГО ПУТЕНИ СЛУГИ НА ЗЛОТО!
15
18
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Достойна постъпка !
14
6
 
1
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Вече си имам швейцарска пенсийка, още малко да я направя по голяма, имам си набелязана къщурка в планината на 5 минути с кола до Будва. Имам парите. Децата уредени в чужбина, цял етаж ще има като ни гостуват.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни ненормалници. Луди.
12
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 5 години ще прочетем в новитие, че Китай отива в Украйна да си върне 11%-те военен бюджет на Черна гора, който е финансиран от Черна гора с държавен дълг към Китай. През 2021 над 25% от държавния дълг на Черна гора е към Китай. Скоро КНДР може да ни стане съседка.
11
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 5 години ще четем рубрики като "Черна гора изпревари България по всички икономически показатели". Докато си имаме марионетки на Путин в БГ като Радев, Копейкин Костадинов, Доган, Пеевски, Тиквата ... така ще е.
10
8
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Такива ги разстрелват за държавна измяна ,но явно не се отнася за краварски мекеренца ,за съжаление !
9
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предател ,а народа ти нека гладува и плаща високи сметки за ток,вода и храна..