Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите

Лидерът на ИТН цитира предсмъртното писмо на Яворов до Тодор Александров
Обновена: 4 фев 2023 22:26 | 4 фев 2023 21:15, Анисия Иванова
126
Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира напрежението на българо-македонската граница и скандалите около честванията на Гоце Делчев.

"Гледам по телевизията как не допускат българи да отидат в Северна Македония. С измислени причини за липса на ток, компютри и какво ли още не, български граждани не са допуснати да отидат на паметника на Гоце Делчев. И кой не ги пуска? Тия, за които е умрял и Гоце Делчев, и още стотици хиляди българи", пита Трифонов.

И цитира предсмъртното писмо "на един велик български поет, революционер и патриот - Пейо Яворов", изпратено до неговия другар - Тодор Александров:

Драги Тодоре,
Прости ми ти, нека ми простят и всички други, че изменям на Македония. Аз умирам тук.
Ще легна при моята мила Лора.
Целувам те, дълбоко трогнат от грижите, които положи за мене през дни на големи изпитания. Благодаря за тия деветстотин лева помощ от организацията, без които отдавна бих умрял от глад, наместо от куршум, както ми приляга.
Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син (аз се считам за неин) умря в свободна България, увенчан с една най-мръсна клевета.
И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: "Поздрав от нашата майка мъченица – тя вече е щастлива!”
Предай моите сърдечни поздрави на домашните си!
Горещо стискам ръцете на Христо Матов и Хр. Татарчев и Ал. Протогеров.
Целувам те. Сбогом!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Слави ТрифоновРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
14
 
2
 
! Отговори
Османи преди 1 година
Браво Кире пак ше гласуъвам за тебе!
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не разбирам за какво говори Яворов. Той македонец ли е бил? Разяснете моля!
63
4
 
6
 
! Отговори
ЕдинОтЗапада преди 1 година
80 объркал си се и то много. На запад има само политкоректност... ако не си политкоректен няма работа, няма доходи. А некой да се застъпва за друг - това не съществува... Или си траеш и работиш докато има работа или си вън на социалки...
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да си патриотар и да разпалваш страсти, а кога имаш в ръцети се управлението на държавата, да се криеш като мишок и изплъзваш от отговорност. Защо е взе властта, че да установиш добросъседски отношения с Македония, за да бъдем братя, а не безсмислени врагове?
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Иване, ти какво се правиш, чежте интересува Македония, като води политическа агитация срещу тези, които ще ви отвеят на изборите!?
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мумията се завръща......Единственият начин да се отървем от партиите на ГЕРБ и ДПС е да ги изхвърлим от политиката....Радев е доказан предател и играч с мутрите....Толкова ли е сложно?
59
4
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Хора не се забуждавайте !Държът се така щото виждат какъв батак е в нашатадържава,Корупция ,кражби и своеволия.Няма законност ,който е на влсат си разиграва коня.Що не се зъбят на Турция и Гърция? Даже на Албания дето е готова да им вземе половина държава? Щото ние сме карикатура на държаваЗА 12 години управление на герп стигнахме до тук.
58
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До Анонимен: Ко каза ко? Кога ?
57
8
 
19
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Славчо,ти сега в ролята на какъв се изказваш? Народът /суверенът/ те направи първа политическа сила ,нещо което дори и ти не си очаквал,нали? И ти какво направи ? Ако имаше поне малко достойнство ,щеше да си траеш и да харчиш милионите надето ти платиха да свалиш правтелството.Аха или казваш то в цената влизаше и последствени детсвия,оплювния!
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А можехме да изпратим македонец в космоса, ако бяхме избрали за премиер Никиту Василев, Пацо Шнорхела, Барбадоския Адвокат или някой друг покемон от Шоуто на Слави
55
6
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Налагат Вето за ЕС - После Отиват да се Наядат и да Пият Безплатно в Македония- И Като ги Посрещнаха с дебели дрянови тояги - Ореваха Света...........Не Ви Ли е Срам бе Ганююю........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 основни причини ВИЖДАМ ЗА НЕУВАЖИТЕЛНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ от РСМ към БЪЛГАРИЯ: 1. ОПИТИТЕ на ТРЕТИ ДЪРЖАВИ да РАЗДУХВАТ КОНФЛИКТИ на БАЛКАНИТЕ и 2. НЕУВАЖИТЕЛНОТО ОТНОШЕНИЕ на БЪЛГАРИТЕ ПОМЕЖДУ ИМ И КЪМ БЕЗЦЕННАТА НИ СТРАНА ! АКО СЕ УВАЖАВАХМЕ, НЯМАШЕ ДА СИ ПРЕЧИМ И ДА ПРЕДИЗВИКАМЕ ЕМИГРИРАНЕ БЕЗ ВОЙНА НА 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ ! НЯМАШЕ ДА ПОЗВОЛИМ ДА СЕ РАЗГРАБВАТ БОГАТСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ ! КОЙТО НЕ УВАЖАВА СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ, НИКОЙ НЕ ГО УВАЖАВА !
53
5
 
10
 
! Отговори
Лъжепатриот е Славчо преди 1 година
Славуца, най велик е на диванчето пред телевизора съд силата на злостния език. Хитростта като по богата винаги е взимала връх над невинността.
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези безумия срещу българите да почетат български революционер родом от Македония е от панически страх,заплаха за македонизма!Да не се натрапва българския произход на Делчев и българския принос на цялото революционно движение на ВМОРО.А жертвите чии са,те македонци ли са или българи,тяхната памет?Страх от историческата истина.Мицковски и той си окичил кабинета със снимки на български революционери,само че им сменил произхода.Тази наглост докога?
51
3
 
4
 
! Отговори
Филип Две преди 1 година
Наденицата ке умрем за нея
50
5
 
11
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Министърката на Слави беше изолирана от Просто Кир и соросната му съветничка Весела Чернева,защото е било обещано кирчо пришълеца извънземния да свърши тая работа.Е надявал се е и на лични облаги евентуално да влезе в европейската партия на Макрон след евроизборите,или друго по солидно,но за франсе и лоялност е спорно.То добре ,че дипломатите ни все пак успяха да надделеят,предложението е добро,освен историческите проблеми които ще тлеят
49
5
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Дежурният осведомител,създаден в угода на онези,които сътвориха прехода.Не си струва четенето.
48
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къ'в е тоя на снимката бре?! Прилича на герой от филм на ужасите..
47
1
 
12
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Ветото е паднало под условие,те не са започнали преговори.Скринига се контролира от ЕС.И какво щяхме да постигнем двустранно,пак да интриганстват зад гърба ни с лъжи.Това което се промени,което НС гласува е историята да е преговорния процес,но след това френския въспитаник Еди Рама който не искаше повече да отлага преговорите,обработи Макрон в комбина с Османи,историята ни да остане на двустранно ниво.Е айде оправете се на двустранно ниво с македонисти изплагиятствали нашата история?
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо, какво плачеш като твоята министърка подготви и подписа падането на ветото