»зраел освободи 30 палестински затворници преди кра€ на примирието днес

–асте международни€т натиск за удължаване на спирането на огън€
30 ное 2023 07:03, ≈лка ¬асилева
8
»зраел освободи 30 палестински затворници преди кра€ на примирието днес
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

”правлението на израелските затвори об€ви рано тази сутрин, че е освободило 30 палестински затворници в зам€на на шестата група от заложници, предадени от радикалното палестинско движение в »вицата √аза "’амас", предаде –ойтерс.

ќще по темата
ѕалестинците са били освободени от затвори на израелска територи€, на окупирани€ «ападен бр€г на река …ордан и от …ерусалим, се казва в из€вление на властите в израелските затвори.

–ойтерс посочва, че върху »зраел и "’амас" се увеличава международни€т натиск да удължат примирието и знак за ускор€ване на преговорите е пристигането на държавни€ секретар на —јў јнтъни Ѕлинкън в “ел јвив. јмерикански€т президент ƒжо Ѕайдън е решен да съдейства за освобождаването на всички, които са държани в плен от "’амас" в √аза.

»зраелски медии са информирали, като се позовават на официални представители на “ел јвив, че днес в 7:00 ч. местно време, също и българско, »зраел ще възобнови обстрела по анклава, ако дотогава не получи списък със заложници за предаване от страна на "’амас", и то според зададените изисквани€.

»зраел държи най-малко десетима заложници да бъдат освободени днес, като жените и децата са с предимство, отбел€зва –ойтерс.
(Ѕ“ј, »во “асев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


8
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
0
 
2
 
! ќтговори
ѕалестинци=“ерористи преди 3 месеца
ѕалестински народ н€ма, нито език нито права да ограбват чужди земи, още по малко да вършат непрестанен терор и зверства срещу правовата демократична независими от 1948 и суверенна държава »зраел. ј ѕалестинска автономи€ е престъпна организаци€ съюз на много терористични групи на исл€мски арабски държави, които имат 23: арабски от 54 исл€мски държави и 680 пъти повече земи от 1! обещана и дадена от Ѕога само на евреите зем€ за вечно наследство ко€то арабски банди незаконно окупират и терори
7
0
 
2
 
! ќтговори
ѕалестинци=терористи преди 3 месеца
ћного е нагло про-терористите от ќќЌ ≈— »ран “урци€ –уси€ и др да искат примирие с исл€мски терористични групи, обсебени от д€вола масови убийци изнасилвачи които дори за отвличане заслужават смъртни наказани€, колко повече за всички извращени€ зверства масови кланета, но още подкупвани от ќќЌ милиони да вършат престъплени€ срещу човечеството и награждавани с вече над хил€да тира хуманитарни помощи, гориво оръжи€.»то без да изискат отвлечените над 55 дни цивилни евреи в опасност за живота им!
6
0
 
2
 
! ќтговори
за бесните ”„≈“ј преди 3 месеца
санитарно почистване
5
1
 
7
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 3 месеца
√орде€т се с гаврите с децата в плен, карани насила да гледат зверствата заснети от ’амас, раздел€нето между брат€ и сестри, невръстни деца и родителите им, изолирането на 10 годишни в тъмни килери за по 50 дни. “а така, много са силни терористите в клането и издевателствата над беззащитни деца и жени. ¬ бо€ ги вид€хме. «ад »зраел, до пълното военно и политическо унищожение на ’амас!
4
0
 
6
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 3 месеца
’амас са до гуша затънали да не казвам в какво... ѕочнаха да шикалк€в€т, че не могат да намер€т следващите 10 живи заложници и днес щели да пуснат само 8, щот видиш ли, подаръка за ѕутин влизал и в общата сметка, та ги броим двойно. ¬чера "отърваха" тълпата "цивилни граждани", които б€ха на косъм от линч над 2-те подарък за ѕутин, превозвани в колите на импотентите от „ . √орде€т се с гаврите с децата в плен, карани насила да гледат зверствата заснети от ’амас, раздел€нето между брат€ и се
3
1
 
4
 
! ќтговори
време е за танци преди 3 месеца
’айде палестинци, бивши затворници, скачайте ,че вашите доблестни брат€ са били смели мъже, като са отр€звали главите на деца...скачайте и се радвайте---нали това ви е мечтата!
2
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 месеца
ƒо 1 - защото за арабите/перси е изгодно конфликта да тлее... “ова, което не се споменава в статиите за заложниците е, че преди да започне разм€ната на заложници на 14 ноември —јў размрази 10 милиарда дорара от замразените парички на персийците. Ќа никой не му дреме за палестинците те са просто разменна монета.
1
2
 
8
 
! ќтговори
ъъъ преди 3 месеца
«ащо нито една арабо-мюсюлманска държава не иска палестинците?Ќали защитниците на палестинците сте големи отворковци?ќн€,изкукали€ младеж ердоганчо,като се прави на клоун,защо не ги покани в прекрасната си държава?Ќали и едните и другите са ***-еднакъв манталитет,еднакво мислене?¬сички очакват помощ пак от христи€нски€ св€т.