Нов срив в САЩ, Dow Jones падна с близо 8 на сто

Причина за мащабните понижения станаха страховете от рецесия в най-голямата икономика
16 окт 2008 09:28,
13
Нов срив в САЩ, Dow Jones падна с близо 8 на сто
Снимка: БГНЕС

Американският пазар регистрира поредната си силно волатилна сесия, което доведе до нови драстични понижения на основните индекси.

Причина за мащабните понижения станаха страховете от рецесия, които все по-силно заместват оптимизма от спасителните планове за финансовата система и връщат недоверието в пазара.

Вчерашната сесия приключи със значителни понижения за борсовите индекси в най-голямата икономика.

Основният индекс Dow Jones се срути със 7,87 на сто (733 пункта) до 8577,91 пункта, с което заличи почти цялото си повишение от рекордния за показателя ръст, регистриран в понеделник. Тогава индексът нарасна с 936 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се понижи дори още по-драстично, губейки 9,03 на сто до 907,84 пункта.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
личи си кой е ходил в сащ и из европа по знанията, които имат ,а не като твоя червен празен череп . Живея в най-големия град в българия и думата село не ми е постоянно в речника . За село говорят само селяните .Там е пълно с червени *** като тебе.
11
0
 
0
 
! Отговори
сбирки на отрепки преди 15 години
Направило ми е впечетление че всички червени говорят еднакво. Поразпитах малко и разбрах каква е работата. Червените се събират както едно време и функционери им разясняват линията на разбойническата партия. Промиват им мозъка и говорят за победата на пролетариата над капитала. Именно поради тази причина всички са на едно мнение и приказват както псевдо-учения Лилов.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 8-мия и 9-тия беконен мозък.Спрете малко американските сапунки, прочетете някоя книжка, идете до Америка и Европа и тогава давайте определения на хората. Защото дотогава си оставате *** селтачета с промити беконени мозъчета.
9
0
 
0
 
! Отговори
криза преди 15 години
Искам да кажа на Г-н 7, че ще бъдем активни учасници в световната криза. Ще я изпитаме много по-силно от другите страни защото политиците ни вместо да взимат мерки срещу кризата мислят как да грабят народа.
8
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Не смятай че капиталистическа европа е равнозначна на ксмунистическа българия. В цял свят всички валути се връзват към долара .Да си видял на валутния пазар да търгуват друга валута освен долара срещу всички валути, да не би да е рублата лева ,леите, гръцки драхми.. А нали те са еврови държави Сега е2008 год, а ти мислиш с 50 год назад , Светът се глобализира, а ти още търсиш ''империи на злото, световни рекетьори ''Такива неща им се привиждат в землянките на терористите араби.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Америка рухне, това ще значи надежда за целия останал свят. Америка е империята на злото и световния рекетьор. Единствената надежда е в Европа и европейските ценности.
6
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Амина,ти пда не падаш от небето? Какво може да се очаква от руските *** и мафиоти.Знае ли някой на какво основаниевдигнаха газа с цели 28 % !!!!!!!? Спасението е следното: Да систягаме "Плама" Плевен,да купуваме арабски петрол,да затворимкрановете на Газпром още при Кардам и да бързаме за "Набуко"...Нека *** да си пият петрола и газта и тогава ще се научатда ни уважават,а и не само нас...
5
0
 
0
 
! Отговори
amina преди 15 години
паднала е до 70-80 долара за барел като през юли беше около 140 долара. Какво става с цените на дизела и бензина у нас? Нали причината за повишението беше високата цена на петрола в световен мащаб? Всичко това са постановки...
4
0
 
0
 
! Отговори
XY преди 15 години
Бреййй!Много разбирачи има в тоя сайт.
3
0
 
0
 
! Отговори
долар преди 15 години
Силния долар означава, че печатницата за пари не е пусната. Доларът остава основна валута за международни разплащания.
2
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Може да се дължи да лостовата търговия. Очакванията са на всички долара да се срути, но хора с повече пари залагат на обратното със залог 1:100, което реално мърда цените. Завчера търговията беше спрямо очакванията и можеха да се направят големи печалби. Сега е страшно несигурно, защото не се знае в кой момент доларът ще отхвърчи с 3-4 цента нагоре или надолу.Все пак средносрочно и дългосрочно вероятно ще поевтинее спрямо еврото. На европейската икономика й предстои бум, за разлика от американската, която беше върната от кризата назад с 10-15 години.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма значение въпреки ,че губят милярди и масово обедняват Долара като е чул вчера ,че отново рухва Американската икономика и от 1,42лв. вчера , днес е почти 1,46лв. Такива скокове направо ме изумяват. Още повече ,че повечето пазари избягват слабия и нестабилен долар и предпочитат Еврото !

Спонсорирани публикации