Доларът изригна – стигна най-високите си нива от март 2007

Особено впечатляващо е ралито на зелените пари спрямо еврото, което се срути на най-ниските си нива за последните 19 месеца
21 окт 2008 20:10,
5
Доларът изригна – стигна най-високите си нива от март 2007
Снимка: БГНЕС

Американският долар отново показа мускули днес, поскъпвайки срещу всички основни валути. Особено впечатляващо е ралито на зелените пари спрямо еврото, което се срути на най-ниските си нива за последните 19 месеца.

Основната причина за възхода на американския долар се крие във вярата на пазарите, че заради решителността на американския Федерален резерв от последните месеци и понижаването на лихвения процент в САЩ скоро ще станем свидетели на значителни редукции на основната лихва и в еврозоната, а това ще доведе до слабост за единната валута.

Само днес доларът поскъпва с близо 2 на сто спрямо еврото и в 19,15 часа беше достигнато ниво от 1,31 EUR/USD, като по данни на Bloomberg това не се е случвало от март 2007 година до сега.

Вчера двете валути се разменяха по курс 1,3344 EUR/USD.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Uchenik преди 15 години
Има разни корелации, които влияят пряко на движението на долара тия дни. Доларът поскъпва от както почна да пада нефта.Колкото повече пада петрола, толкова по-скъп долър имаме. Утре като се съберат от ОПЕК и се разберат, че ще намалят добива и долара ще поолекне. Иначе икономиката на САЩ явно боксува, защото се отчита най-голямата безработица от 15 години и най-слабите икономически показатели, което смъкна борсите им надолу тия дни. Така че освен финансова в САЩ вече започва и икономическа криза. Мисля си, че скоро ще направят нещо янките да изнесат кризата навън и да отклонят очите от себе си. Иначе силен долар е зле за янките щото ще им поскъпнат стоките на външния пазар и ще им пострада износът, което отново ще рефлектира върху икономиката им. За нас по евтино евро е по-добре щото ще ни върви повече външната търговийка, доколкото я имаме де, но пък суровините дето ги купуваме с долари ще стават по-скъпи... Та сложна е тя и за това сега уча Форекс....
3
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Koito investira v dolari v poslednite godini , sega shte specheli. V kraina smetka politikata e osnoven pokazatel za ikonomicheskia rastej.. Tozi rastej na dolara malko izprevarva sabitiata..
2
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Ako Amerika udari Iran dolara shte skochi mnogo visoko. Jivota e edno KOLELO- edin pat sme DOLO, edin pat sme GORE!!
1
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
балами да инвестират в американски акции вместо да имат национално отговорен капитал и да вдигнат стандартите на собствените си страни...да се инвестира в инфраструктурни проекти, здравеопазване..образование...наука...иначе живеят в палати но газят в кал до шия по улиците дупки..задръствания...няма пътища на нива..няма вело алеи..паркове и градини в окаяно състояние..а къде са произведенията на изкуството...скулптори достойни за призове на грозотата/ абе тези хора не ходят ли на Запад и не виждат ли какво се твори там?..съседите им са бедни и озлобени...Да направим български модел на Швейцария на Балканите!

Спонсорирани публикации