Bosch строи завод за 77 млн. евро в Румъния

Фабриката ще създаде нови 300 работни места
3 фев 2012 19:42, Бойчо Попов
10
Bosch строи завод за 77 млн. евро в Румъния
Снимка: Bosch

Германският индустриален концерн Bosch възнамерява да построи нова фабрика в Румъния. В завода, който ще е част от индустриален парк в близост до Клуж, ще бъдат създадени 300 нови работни места, съобщи премиерът Емил Бок, цитиран от Ройтерс.

Инвестицията в размер на 77 млн. евро е още по-важна предвид на факта, че финландският производител на мобилни телефони Nokia затвори своята фабрика в Клуж в края на миналата година. По-късно стана ясно, че тя е придобита от италианския производител на кафе автомати De'Longhi. Бок подчертава, че правителството иска да насърчи всички чуждестранни инвестиции, с които ще се създадат нови работни места. Това включвало и държавни субсидии.

През миналата година Bosch увеличи приходите си заради силната инерция от бума в търсенето на нови превозни средства с почти девет процента. По отношение на печалбата обаче концернът със седалище в Щутгарт трябваше да отчете значителен спад заради високи амортизации на подразделението за соларни технологии, както обяви Bosch през миналата седмица.

Приходите се увеличават през изминалата година по-силно от очакванията до 51,4 млрд. евро. За текущата година приходите ще се повишат с още 3 до 5% до 54 млрд. евро.

Още икономически новини от Централна и Източна Европа четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: РумънияBosch
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Fakti преди 12 години
Абе умници италиянците отиват в Румъния, защото са близки народи по произход, с близки езици разговорни.Иначе в България има много обувни заводи на италиянци за износ по селата Родопите, които изнасят качествена продукция за Европа.Така че може да се поинтересувате от Италиянското посолство колко италиянски фирми има тук, къде се намират и какво произвеждат.
7
1
 
1
 
! Отговори
Bgto преди 12 години
Нормално, дьржавата дава супсидиѝ, като в португалия на чужди производители дават пари да си направят фабрики при тях така дьржавата осигорява работни места,затова там дори в селата има индустриялна зона, а те внасят и данаци. Подобен вид политика винаги води до успех, явно ния обаче нямаме способни и компетентни раководители
6
1
 
8
 
! Отговори
Yordan Georgiev преди 12 години
Пресилено обобщение - половината от живота си съм изкарал в чужбина и всяка година като си дойда вдигам шапка на тези които са останали за това което са постигнали с ресурсите които са имали. Всеки прогрес в съседите трябва да ни радва, но също така и кара да си правим самоанализ как да привлечем следващите в България.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BOSCH явно избират място без доминация на мутри,тикви,кратуни и чалгаджии.А вие?
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То в България вече и работна ръка няма, само *** сме останали.
3
2
 
16
 
! Отговори
у нас преди 12 години
вальо биреният борец остава на топло тва е важната новина в КЕНЕФИНЛАНДИЯ!!!!! УМИРАМЕ ОТ *** МУТРИ И КОМУНИСТИ ОПЛЕТЕНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бря! Как ги е изпуснал Свети Бойко:))))
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО А ТРЯБВА ДА Е У НАС АМА НЕЙСЕ

Спонсорирани публикации