Кога ще ги стигнем... румънците. Минималната им заплата - ?319

ДДС-то е 19%, готвят ръст на бюджетните заплати
Обновена: 2 яну 2017 21:45 | 2 яну 2017 18:42, Веселина Йорданова
343
Кога ще ги стигнем... румънците. Минималната им заплата - ?319
Снимка: архив, Ройтерс

Минималната заплата в съседна Румъния стана 319 евро, което е почти 625 български лева. Преди промяната възнаграждението беше 275 евро или 1250 леи, предаде bTV.

За сравнение - у нас повишението е с 40 лева на 460 лева.

За тази година е планирано увеличение на възнагражденията в бюджетния сектор средно с 10%.

В Румъния беше понижена и ставката на данък добавена стойност (ДДС) от 20% на 19%.

Едновременно с това се премахва суперакцизът върху горивата (7 евроцента на литър гориво) и таксата върху специалните строежи (1% от счетоводната стойност на строежа).

Очаква се бюджетният ефект от тези три мерки да възлезе на 6,5 млрд. леи (1,43 милиарда евро).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
1
 
0
 
! Отговори
richard marchinko преди 7 години
N I K O G A.
228
2
 
1
 
! Отговори
nedkodd преди 7 години
НИКОГА!!!
227
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Отговора на заглавието е : Докато мафията е на власт никога!
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе,сиш комунистите и готово ако и лукойл изритаме за не платени данъци като тях даже ще ги минем
225
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ви моля,престанете да наричате заплатите възнаграждения!Отвратително е.Все едно хората получават нещо незаслужено,не са си го изработили,и е по преценка на работодателя!Слагаме ореол на работодателя че е ВЪЗНАГРАДИТЕЛ
224
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При БВП близо 190 милиарда долара защо да нямат 625 лв. МРЗ?България БВП 53 милиарда долара 460 лв. МРЗ. Все пак на МРЗ работят 64000 души. С гаранция вземат още в пликче пад масата.
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kogato naroda se sabudi
222
3
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 години
Никога.
221
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Към настоящия момент само Радан Кънев и Христо Иванов от политическите лица се противопоставят на схемата на ДС-мутро-олигархията. Следователно само те заслужават някакво доверие, че ще работят в полза на народа и държавата!
220
0
 
26
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
За да има ръст на доходите, трябва да има ръст на производителността. За да *** ръст на производителността трябва да има ръст на инвестициите. За да има ръст на инвестициите трябва да има ЗАКОННОСТ, ДЪРЖАВНОСТ И РЕАЛНА АНТИКАРТЕЛНА ПОЛИТИКА !Мутро-олигархията на БСП,ДПС,ГЕРБ, метастазите им АБВ, ДОСТ и т.н. проекти на "спасители", финансирани от БКП-ДС мутро-олигархията не искат това, защото това би попречило на забогатяването им!Но народът е твърде *** и манипулиран чрез медиите!
219
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До костадинЕдинствената Държава от бившите соц. страни където не се забрани комунистическата партия и не се направи лустрация на кадрите на БКП-БСП е България . Затова сега гаулайтерите на БКП и ДС са капиталистите и нищо добро не се случва в България .
218
0
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 7 години
Само още 89 евро и ще ги догоним.
217
4
 
9
 
! Отговори
костадин преди 7 години
В РУМЪНИЯ всички ресурси са на държавата и имат закон в които съдат крадливите министри и олигарси.при нас златото енергоснабдяване е чужди фирми и плащат стотинки последно дадохме и авиокомпанията и аерогара на турция,двата теца марица исток.такива приказки че те са убили чаушеско и затова са много пред нас приказки от архивите.истината е че закона съди и премиери министри и ги пращатат в затвора и там се краде ама едно на сто принас почти сто на сто се краде
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА НЕ Е МАНИЯ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ , А МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ .
215
6
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 7 години
Вие си ги стигайте румънците, аз отдавна съм ги задминал, че и германците съм задминал, не че ми е било цел някога, ама така стана. Не ви ли писна да си осмисляте живота с глупости? Те тия дето целта им е само да настигат и задминават живота им е глупав, но пък за сметка на това къс, накрая все някой ТИР ги отнася. Пийте си ракията и не се занимавайте със застигане и задминаване.
214
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ама Румънците разстреляха Чаушеско и забраниха тяхната комунистическа партия , а ние издигнахме паметник на Тодор Живков и до днес хвалиме БКП-БСП. Значи си заслужаваме участта .
213
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ееее, това не е верно бе! Българските работници са сред най щастливите в света, каква ти Румъния! "Първенците в класацията са Дания и Норвегия. България заема 15-то място и изпреварва страни като Великобритания, Италия, Канада и дори САЩ."А направете справка с чичко Гугъл.....
212
1
 
17
 
! Отговори
rosho преди 7 години
Абе, да си признаем, макар и с неудоволствие, че малко вината е и в нас- народът. Ние ги избираме тези, после ние ги търпим въпреки мизериите си, ние търпим тази прокуратура и този съд пробит, ние бутаме на полицая и много други примери за сериозно съучастие в мизерията, която и се случва на клета майка България. Промяната може само и единствено да започне от нас и никой друг.
211
13
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
В Румъния е по-скъпо.Така че танто за кукуригу, докато си харчите парите в Бг.
210
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко се вмирисва от българската глава. Защо образователната система не работи ? Защото и учителите работят толкова колкото им плащат. Вие какво искате за 400-500 лева да си дават здравето с нашите невъзпитани деца. А това се прави нарочно ,защото колкото е по-*** народа толкова по-лесно се лъжи от политиците. Тяхните деца не учат в България ,защото могат да си го позволят.Защо не работи и икономиката ,защото бизнеса не плаща ,дават им колкото да си платят сметките ,затова бягат хората. Не мо

Спонсорирани публикации