България загуби славата си на индустриална държава

Има развита икономика там, където има добри дружества
10 апр 2017 13:45, Екип на Bloomberg
94
България загуби славата си на индустриална държава
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента България не е индустриална държава., тя загуби тези си позиции, заяви по Bloomberg TV Bulgaria вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис.

"Ние трябва да си изясним сами за себе си каква икономика искаме да направим", каза той и обясни, че трябва да поставим нещата на картата, да спазваме приоритети и да гоним интереси, защото се нуждаем от яснота не само пред българското общество, но и пред предприемачите.

Партениотис отбеляза няколко сектора, които са проблемни според него. Такъв е ВиК, който е и монопол.

"Имаме над 30 и няколко водни компании, които в момента действат. Повечето от тях, с изключение на Софийска вода, са публични компании. Едно от нещата, на които залагаме, а това е световна тенденция, е запазването и възстановяването на публичната собственост на този актив, т.е. ВиК системата да не бъде концесионирана", коментира вицепрезидентът.

По думите му има развита икономика там, където има добри дружества. Той наблегна на един друг основен проблем в сектора – социалното подпомагане на хора, които не могат да си позволят услугата. Според него държавата би трябвало да осигури средства и хората да получават водни помощи.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 87Вижда се колко си научил, не се казва '' сглабяме'' a '' сглобяваме'' с такова обрзование- такъв стандарт
78
0
 
1
 
! Отговори
Индустриалец преди 7 години
Погледнете в германия има индустрия, защото децата с техникум започват работа и получават 4000 евро заплата след стаж може да стигнат до 5000 евро, защо им трябва по- високо образование като и със средното си живеят добре хората.Така, че индустрия и хора има там където има политици и собственици на предприятия милеещи за своята собственост и родина, иначе всичко е "пунта мара".
77
0
 
0
 
! Отговори
имаше преди 7 години
фабрики и заводи, разрушиха ги или ги дадоха за един лев на червени ченгета при привати-зацията, сега от 100 % държавна собственост в индустрията тя е 27%, , цари пълна експлоатация и огромни печалби за мошениците приватизатори.
76
3
 
5
 
! Отговори
Учих и научих преди 7 години
Че как да има индустрия, като няма кой да работи в нея. Изключвам това, че активи за милиарди са били бастисани с великата приватизация. Но кой днес да прави индустрия? Строиш завод, трябват инженери - няма. Строиш завод - трябват работници - е да ама в офиса с климатика по-хубаво!Сега младите сме екомениджъри, икономисти, учим история на изкуството. Как така ще си цапаме ръцете с масла? Ще седим на конвейр, ще шием, сглабяме, мислим!? 99% от работещите в индустрията са хора на по над 50 години
75
4
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Никой никога не е построил и няма да построи печеливша индустрия и успешен бизнес с декрети и държавно регулиране. Както и никой никога няма да спечели война с назначени за командири лаици и аматьори. Комунистът си мислеше, че като събере кинтите на селяните, купи остаряла западна машина и назначи тъппото си отроче, завършило с тройка, за директор, ще удари в земята западняка-индустриалец трето поколение. Так нельзя, товагишчи!
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сте били нито работливи, нито ученолюбиви, нито честни. При комунизма тези качества никога не са били възпитавани. Само на думи бяхте такива.
73
6
 
4
 
! Отговори
Стам преди 7 години
България загуби славата за всичко! Вече сме последната дупка на Европа, сравняварт ни със Сомалия.Бяхме работливи- вече кафетата са препълнени, бяхме честни-всички в Европа са пропищяли от БГ измамници, произвеждахме-вече произвеждаме само имигранти, бяхме ученолюбиви-вече сме на последно място в Европа.Няма такъв спад в една държава, и както показаха проучванията 2050г ще има само 5 мил население, 1м индианци. Довиждане мила родино!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Виготура, т.е. СИГОТУРИСамообслужващия се, държава БЕЗ тежка промишленост, машиностроене, химия и др. подобни(разбира се, като се избягват замърсяващите производства), е като мъж без ..., т.е. като тебе - само плямпа и мисли, че казва нещо. Това, което като велик икономист, си изброил за спасение, е малoyмие. Това е слугинаж и подчиненост. Зависимост и просяклък. Но ... това сте вие ... либералните апологети. Тъпня, която за лични облаги, умъртви България.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
77 = 78Ах, колко си компетентен и искрен. Колко добре ги разбираш нещата! А колко страстно разпространяваш неопровержими лъжи ... На колко семинара те обработваха... Не ще и дума, сега в сравнение преди 5-6 години семинарите ви произвеждат като много по-интелигентообразни "манипулатори". По "нови, съвременни технологии". Добре е, че пак си се добрал до доброто плащане, както по времето на Тато. Тогава другояче ви казваха - агитатори ли, съветници ли - все същата raд ...
70
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ никога не е била индустриална държава. Хубаво е, хората които милеят за държавата управлявана от престъпната антибългарска организация БКП да се запознаят с материалите от конгресите и пленумите на същите. Там въпреки лъжите има факти, които е нямало как да бъдат премълчани. Един от тях е, че въпреки темповете на индустриализация, селското стопанство и леката промишленост са били водещи в стопанството на НРБ.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛупиВярват, не вярват, но България си беше индустриална държава, колкото и да не ви изнася на вас - нейните разрушители, това. А вие за 27 г. направихте от БГ един колониален, престъпно евтин суровинен придатък и битпазар за *** от алчния Запад, защото от това вие - крадците, бандитите комунисти-голтаци слезли от Балкана на 9-ти IХ се обогатихте неимоверно. Затова сега виете като бесни кучета, че България била бедна и неразвита. За да изтриете разликата. Ядец, цъ! Има жива статистика!
68
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ не е имала слава на индустрилна държава, за да имаш такава слава трябва да произвеждащ индустриални стоки на високо ниво. Ние не можехме да произвеждаме стоки на високо ниво, защото хората не бяха мотивирани и технологично бяхме изостанали с десетки години. Не виждам смисъл да се лъжем, всичко по време на соц-а беше фалшиво: от думите на диктатора, до парите които получавахме и разменяхме 5лв за $1 за да си купим качествени стоки от кореком. Всичко беше прогнило ...
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ печелеше валута от туризъм, търговия и износ на евтина работна ръка за третия свят - това беше. Износа на оръжие беше под прякото управление на големия брат и ние събирахме само трохите и негативите. Нашата държава трудно пласираше индустриална си продукция на международните пазари, защото произвеждахме със стари технологии. Затова индустрията на НРБ не носеше тъй нужните за страната долари, а неконвертируеми рубли. Това е истината, затова и фалира НРБ, защото губещата индустрия ни потопи
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74А ти, тогава от какво пеШелеше бе, наръчнико, браво, минал си в по-висока степен на манипулация. Доскоро учеше от Наръчника, сега вече си започнал и да пишеш, e, глyпашки и малограмотно, то се иска култура, а ти със селяндурския си произход само от заучени лекции можеш да сътворяваш плагиатщини.
65
1
 
4
 
! Отговори
66, 67 и сие преди 7 години
Абе, празноглави и престъпни, тая теория ли възобновявате, за да оправдаете бaндитско-мaфиотското, но малoyмно унищожаване на България. Предатели, насмукали се от това, което разрушихте,стъпкахте без милост, *** ялoви, защото не сте го създавали с рани по пръстите от работа, инвеститорски яговци. Къде е вашата конкурентност, а? В какво, бе! А, да - в националното предателство, престъпността, лизaнето на западни з.ци, небезвъзмездно "ов корс", в npocтитуцията, колониалното компрадорство...
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НРБ беше развиваща се страна. По онова време света се делеше на развити държави и развиващи се, това го помня добре. Знам, че на много хора им се иска някога да се имали индустриална държава, но е хубаво да се придържаме към истината. Индустриалните държави пешелеха от своята индустрия, а в НРБ се правеше индустрия за да се "завъжда" пролетариат, който бил много "прогресивен"
63
6
 
2
 
! Отговори
Лупи преди 7 години
Бре как си вярват комунистите на ,,индустриална" България.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66 и 67Хитровата, но глупава манипулация. Колко ти плащат за да мътиш главите на такива, дето все искат да се правят на всезнаещи, и затова попиват всяка преднамерена лъжа, от политическо-икономически мошеници, като теб, които от манипулациите си печелят луди пари. Но и вас ще ви стигне.. още малко...
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилното заглавие е "България загуби славата си на държава".Сега сме територия.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добро утро! Тоя от Космоса ли падна?!

Спонсорирани публикации