Търговци напълниха великденските кошници с кукли и пушки

Свиха продажбите на шоколадовите зайчета и пилета
Обновена: 16 апр 2017 16:03 | 16 апр 2017 15:54, Екип на Investor.bg
2
Търговци напълниха великденските кошници с кукли и пушки
Снимка: Reuters

Търговците на дребно и производителите на играчки са обединили усилията си тази година, за да създадат детски великденски кошници, които отиват далеч отвъд шоколадовите зайчета и пилета, пише Bloomberg.

Target Corp. тази година пълни велкденските кошници с кукли барби и пушки. Предлагат се и малки тролове и кукли Hello Kitty, които носят яйца. Но усилията се отплащат.

Очаква се потребителските разходи този Великден да достигнат рекордните 18,4 млрд. долара, цифра, която за първи път ще надмине харчовете покрай Свети Валентин, показва прогнозата на National Retail Federation.

"Три седмици преди Великден са продадени играчки за около един милиард долара“, заяви Джим Силвър, редактор на Time Magazine.

А това е поредното предизвикателство за компаниите за производство на бонбони като Hershey Co. Промяната във вкусовете на потребителите, включително заместването на захарта и преработените съставки, свиха продажбите и оказаха натиск върху хранителните компании, принудени да контролират разходите.

Празници като Великден са критични за производители на бонбони, които се борят за ръст в продажбите.

Времето на празника също е от решаващо значение. Миналата година католическият Великден беше на 27 март, което съкращава времето за пазаруване. Hershey, най-големият продавач на шоколад в САЩ, обвини ранния празник за по-слабите продажби през 2016 г.

Тази година обаче компаниите могат да се възползват от Великден, който се пада на 16 април, почти три седмици по-късно. А допълнителното време е добър знак за търговците на дребно.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 6 години
кукли хелол кити ? ПУШКИ ? кое, по дяволите, е великденското в това ? откачалки...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма вече нищо свято.

Спонсорирани публикации