Nissan ще прави двигатели на Mercedes

Има проекти и за общи платформи
Обновена: 10 яну 2012 16:35 | 10 яну 2012 14:41,
6
Nissan ще прави двигатели на Mercedes
Снимка: AutoMedia.bg

От 2014 година завода на Nissan в Тенеси (САЩ) ще започне да прави четири цилиндрови двигатели на Mercedes. Според договорката, която е част от партньорството между Daimler и Renault-Nissan, сключена през 2010 година, тези мотори ще бъдат предназначени за моделите на Infiniti и Mercedes.

Шефът на германският производител Дитер Цетче потвърди, че двигателите ще бъдат използвани в модела C-Клас. Той отрече вероятността, клиентите да изпаднат в ситуация, в която да станат притежатели на кола, чийто агрегат не е произведен от премиум марка.

"Заводът отговаря на нашите производствени стандарти и изисквания за качество, така че това е взаимоизгодно сътрудничество", казва Цетче. "Концепцията, да се ползват части от други доставчици е често използвана, така че не намирам място за притеснения."

Очаква се партньорството да доведе до създаване на обща платформа, която да споделят помежду си Renault и Smart, а също Mercedes и Infiniti. В недалечно бъдеще ще нарестне не само размяната на двигатели, но и ще се ползва обща технология за алтернативно задвижване. 

Въпреки това Цетче категорично отхвърли възможността за сливане между Renault-Nissan и Mercedes, както и вероятността някоя от компаниите да вземе преимущество над другата.

„Споделяме офиса, но не и спалнята", каза той. "Партньорството ни започна с няколко конкретни, прагматични цели, а сега откриваме и други области, в които можем да работим заедно. Сигурен съм, че в бъдеще ще се открият още перспективи за сътрудничество, но нека не прибързваме.“

Още автомобилни новини вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
OK преди 12 години
Daimler се спасява. Renault-Nissan отдавна правят добър бизнес и продължават да напредват. Цетче си го е казал: "Той отрече вероятността, клиентите да изпаднат в ситуация, в която да станат притежатели на кола, чийто агрегат не е произведен от премиум марка."
5
0
 
1
 
! Отговори
wwee преди 12 години
ами то и малките автомобилите на пежо, ситроен, мутсубиши и тойота се сглобяват в един и същи завод. глобализация му е майката!
4
1
 
1
 
! Отговори
име преди 12 години
Чудните марки. Видя се че така се омесиха, свят да ти се завие. Ходи после робувай на определена марка ако си хахо. При тая конкуренция за пазар, да мислиш че само едни са най-добрите си е късогледство. Мерцедес та Мерцедес. Хубави коли са просто.
3
0
 
1
 
! Отговори
Nissan-Benz преди 12 години
Тоя с мустака е класически германски чичка.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси мустака дет изкара тоя
1
1
 
5
 
! Отговори
Цецо-К7М-боза-power преди 12 години
Време е да вградят и К7М-а и да направят едно кранче за БОЗА !!! :)