Колите на Volvo ще се зареждат сами с гориво

Технологията ще работи чрез приложение за смартфон
6 фев 2015 16:43,
4
Колите на Volvo ще се зареждат сами с гориво
Снимка: Volvo

Volvo започва да тества „умен“ резервоар, който сам може да повика цистерна за зареждане с помощта на приложение на смартфона на собственика на автомобила. Това съобщава Daily Mail като цитира Клас Бендрик, шеф на отдела за разработки във Volvo.

Системата работи по следния начин – когато в резервоара остане малко гориво, тя самостоятелно подава сигнал до най-близкия сервизен център, откъдето се изпраща цистерна. В случая изобщо не е задължително собственикът или водачът на автомобила да присъства, тъй като сервизната кола може сама да отвори резервоара със специален код, който получава от системата.

Любопитното е, че във Volvo вече разполагат с подобна технология, която е част от приложението Volvo on Call. Тя позволяваше на шофьор, на който му свърши горивото, чрез подаване на сигнал да повика сервизен автомобил. И съответно да му бъде напълнен резервоара. Новият „умен“ резервоар е предназначен за тези, които сами не могат да повикат помощ. И вместо тях го прави автомобилът им.

Шведският производител тества и друга технология. Компанията иска да оборудва своите автомобили със система, която може сама да се свързва с пощальоните и да приема от тях писма или колети в отсъствието на шофьора. Тя също действа на базата на комплекса Volvo On Call.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
баце Пепи преди 9 години
а ако му сложа газова, дали ще работи хахаха