Hyundai демонстрира нов SUV на водород

Безименният кросоувър разчита на агрегат, развиващ 163 к.с.
17 авг 2017 18:33, Красимир Ангелов
5
Hyundai демонстрира нов SUV на водород
Снимка: Hyundai

Корейският производител Hyundai представи предсериен вариант на нов SUV, задвижван с водородни клетки.

Моделът ще се появи на пазара догодина, като все още не е ясно под какво име. На външен вид той повтаря до голяма степен концептуалния Hyundai FE Fuel Cell, който дебютира на автосалона в Женева тази пролет.

В салона на кросоувъра са поставени два големи екрана. Единият играе ролята на цифров приборен панел, а вторият представлява тъч-скрийн на мутимедийната система. На централната консола има огромен брой бутони, а скоростите се превключват с клавиши.

Автомобилът е оборудван с агрегат, задвижван от водородни елементи от четвърто поколение. Мощността е 163 к.с., като според представител на компанията системата е с 10% по-ефективна от тази на предлагания към момента на пазара Hyundai ix35 Fuel Cell. Пробегът с едно зареждане е около 580 км.

Новият водороден SUV е получил комплекс асистенти на водача, които ще бъдат разкрити по време на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас през пролетта на 2018 г. Тогава корейците ще съобщат и името на серийния модел.

Продажбите на модела ще стартират в началато на следващата година, като той първо ще се появи в Южна Корея, а след това в Европа и САЩ. Освен това автомобил Hyundai догодина ще представи електрическа версия на компактния кросоувър Kona, която ще изминава 390 км с едно зареждане.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Hyundaiкола на водород
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и аз бях в заблуда че го правят от вода, ама се оказа че в големи количества водорода се прави от разни преработки на газ, петрол и т.н. Т.е танто за кукуригу. единствен плюс е че е еко. После нямам идея от къде се купува водород и колко струва, как се зарежда? Ако беше за 5-10мллтр, айде ще го правим в мазето, но помня че енергията за разбиване на водната молекула беще повече от получената при окисляването. И в крайна сметка, цялата технология пак си едно горене-малко по технологично!
3
0
 
3
 
! Отговори
Другари преди 6 години
Нее тя съвсем тъй, ако получавате инфо от бг и дори евро сайтове, пишете това, но истината е , че Хюндай не само, че е водещ световен производител, но и е водещ в областта на технологиите за алтернативно задвижване....мдаааа
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОбъркАх го с Инфинити . Краденето няма граници вече.
1
1
 
4
 
! Отговори
ха 1 преди 6 години
Нали в България сте газари, с големите доходи и марки може да избирате.Въпроса тук е ,че колата е на вода.Доста тежко стана за Арабите.Може някои динозавър като 1 да иска петролна класика ,знаеш ли.