Боксьора, тартор на "Опасните", се предаде сам

31-годишният Върбан Борисов вече е в ареста
10 май 2012 21:15,
53
Боксьора, тартор на "Опасните", се предаде сам
Върбан Борисов-Боксьора Снимка: МВР

Лидерът на групата за въоръжени грабежи, разбита от МВР при спецакция "Опасните", вече е в ареста.

31-годишният Върбан Борисов-Боксьора се предаде сам на наблюдаващия разследването военен прокурор, съобщиха от МВР.

Още двама членове на организираната престъпна група за въоръжени грабежи са задържани вчера при продължаващата спецакция на столичната полиция, при която до момента бяха арестувани общо 8 души, сред които ченге и служител на военното министерство.

Новите двама закопчани са предадени на Военната прокуратура.

Това са Х.Г. /40 г./ и Р.Р. /42 г./ с прякор Човката.

Х.Г. е бивш служител на Девето РУП, вече задържан при акция „Златарите” през 2010 г. за извършен въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал „Люлин”, уточняват от столичната полиция.

Р.Р. е задържан многократно за кражби и въоръжени грабежи на територията на София, осъждан.

Двамата мъже заедно с тартора на бандата – Боксьора, и неустановен до момента техен съучастник, са автори на въоръжения грабеж от бижутериен магазин от търговски център в ж.к. „Младост”. 

Още по темата

На 24 октомври преди обяд четиримата, въоръжени с пистолети, нахлули и заплашили продавачката, след което откраднали около 5 кг накити от бяло и жълто злато. Групата се оттеглила с крадена кола, открита по-късно от полицията, изоставена пред жилищен блок в ж.к. „Младост 2”.

Четирима от престъпната група – Боксьора , И.И. /30 г./, Д.М. /22 г./ и Д.Д. /43 г./ -Джипси са авторите на въоръжения грабеж на златарско ателие в Перник, извършено на 24 февруари на обяд, установил разследващият екип.

Тогава четиримата, маскирани и въоръжени с пистолети, заплашили продавачка и клиент на търговския обект и откраднали около 3 кг златни бижута. Избягали с противозаконно отнет лек автомобил „Фолксваген Пасат”, впоследствие открит опожарен на изхода на града.

Х.Г. и Р.Р. са привлечени в качеството на обвиняеми, задържани са за 72 часа и предстои разглеждане на мерките им от Военния съд днес.

Боксьора е задържан също за 72 часа и утре мярката му ще се разглежда пред Военния съд.

Вчера Софийският военен съд потвърди мерките за неотклонение на задържаните в съботната акция членове на организираната престъпна група. В ареста остана военният Иван Иванов. Освен него в групата са участвали още един военен, полицай от столичното Първо районно управление и петима цивилни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Цвети преди 11 години
Ей това е показателно,че когато искаш да свършиш успешно някоя "сделка"...не води опашка със себе си....Най-малко пък жена,защото един шамар и е достатъчен и пропява като славей....
38
1
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
абе, този не беше ли представител за България миналата година на олимпиадата по математика в Европа
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tozi e mnogo bolen 6te gu pusnat 6te se obadi boiko tezi sa negovi priateli
36
0
 
7
 
! Отговори
samo v Bg преди 11 години
Виновните са тези ,които ги пускат ---държавните институции ,а те винаги са против собствения народ ,който ги издържа !И затова ли Дянков иска да им осигурява и по 10 заплати допълнително на година....?
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да, що да се крие, като и без това ще го пуснат!!!!!!
34
2
 
18
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
сега го тикнете по 30г. зад решетките и да платят по 100 хиляди лева, и всичко ще е наред.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е*ти съда, е*ти държавата? Това го нема и у Африка Баце!
32
0
 
20
 
! Отговори
alabala преди 11 години
"Х.Г. е бивш служител на Девето РУП, вече задържан при акция Златарите през 2010 г. за извършен въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал Люлин, уточняват от столичната полиция."А кой го е оставил на свобода, питам аз???
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква одухотворена физиономия има този боксьор.Хайде някой да го защити, че е много добро момче и спортистче и е мъж представящ България.
30
13
 
4
 
! Отговори
рикошет преди 11 години
като и гледам половината тука сте некакви мишоци и мизерници :D Питам се , защо не ходите да направите по един *** на Цветан Цветанов :D
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Х.Г. е бивш служител на Девето РУП, вече задържан при акция Златарите през 2010 г. за извършен въоръжен грабеж". 2012 задържан при акция "Опасните". Какво е правил на свобода корумпиран български съде?
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кака няма да се предаде,като знае че ще бъде осъден да лежи у дома си.
27
0
 
9
 
! Отговори
Братя Галеви преди 11 години
До 11 и 15 корупция! Много си прав колега! Единствените коментари които имат смисъл и малцина го осъзнават това за корупцията и ченгетата и бандите и... Преди двадесетина години един известен от миналото но застрелян преди десетина години ми каза: "Пич, ако ще правиш нещо да крадеш или обираш, трябва толкова да вземеш, че ако те арестуват да можеш да си платиш на ченгетата, на адвокатите, на съдиите и на прокурорите и да ти останат половината пари за теб.." Поздрави от един архипелаг!!!
26
2
 
28
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Този "боксьора" си е чист ариец или славянин като го гледам на снимката... С тия *** устни и тъмно около очите и с 2-3 пръста чело и толкова врат за компенсация... Аман от ***!!!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тая държава явно полицията вече никого не може да задържи, та се налага престъпниците сами да се предават. Поне с такова впечатление оставаме от последните месеци, всички ги пускат на по подписка или гаранция и после ги привикват в затвора - някой се явяват, някой си пият мохитота на плажа в юар и търкат шезлонзите вместо наровете..
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя борисов да не е рода на оня другия борисов, определено има прилика хаха
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има погледа на поет...
22
2
 
23
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
при акцията е трябвало да има престрелка и при самозащита да ги бяха убили на място !
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можело значи...при желание всичко може.Айде като е тръгнало все така да върви.На който където му е мястото
20
4
 
13
 
! Отговори
do 19 преди 11 години
Мани, страхотна масовка направиха, няма друг такъв ден в последните 40 години от историята ни - обзалагам се който на каквото каже!!:) Това за един ден толкоз народ, дето с години го гонят, да го изловят точно когато Галеви зачезнаха и дойде шеф от ЕК едва ли е случайно. Ади 2- 3 да са, ама при толкоз монго народ за един ден - това вече става чак съмнително......