Митничари от Лом задържаха 60 кг тютюн за пушене

Контрабандата е открита при три проверки
11 авг 2017 12:42, Анисия Иванова
4
Митничари от Лом задържаха 60 кг тютюн за пушене
Архив: Булфото

Инспектори от Митница Лом задържаха общо 60 кг тютюн с неясен произход и без платен акциз. Общото количество е резултат от активните действия на митническите служители, при които са образувано общо 3 дознания срещу трима различни закононарушители в рамките на десетина дни.

Най-голямо количество - 37.500 кг тютюн, е открито в Бяла Слатина на 7 август при проверка на лек автомобил Опел "Астра", движещ се по ул. "Крайбрежна".

В багажника и в купето на колата митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол" открили 4 черни найлонови чувала. В тях са открити общо 299 малки пакета с различни по грамаж разфасовки нарязан тютюн за пушене, без български акцизен бандерол.

Други 16 кг тютюн са открити на 29 юли при проверка на физическо лице на общинския пазар в гр. Криводол, област Враца. Продукцията била нарязана и опакована в малки резфасовки, готови за продажба на дребно.

На 1 август митнически инспектори към сектор "Оперативен контрол" на Митница Лом извършват проверка на частен имот в село Добролево, обл. Враца. 

Открити са 280 къса цигари без български акцизен бандерол от марките BUSINESS ROYALS, ROSEMAN и MERILYN,  както и 5,650 кг тютюн за пушене, също без български акцизен бандерол.

Образуваните и по трите случая дознания се водят от разследващи митнически инспектори в Митница Лом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
pir* преди 6 години
и ко? за друго, освен за пушене за кво го ползват? за фураж?
2
0
 
7
 
! Отговори
Ха Ха Ха преди 6 години
Аз пък си измих зъбите...
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да напишете как е приключило следаюствието, има ли наксзани и с по колко.Това до тук си е само за "здрасти".